Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: iscaseni/operirani kuk i porod

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno iscaseni/operirani kuk i porod

drage rode, ma super ste mi, javljam vam se jer se nadam da bi me mogle na neki način savjetovati...

pokušat ću skratiti kolko mogu da previše ne davim, pa samo osnovne stvari...

ovako, rodila sam se sa iščašenim kukovima koji nisu bili liječeni do moje desete godine... onda sam operirala jedan kuk x puta, stali smo s operacijama jer više nije imalo smisla, a drugi kuk je ostao iščašen i njemu više nema spasa...

sad, prvotno sam mislila pitati da li s obzirom na to, mogu roditi normalno (vaginalno)? jer mi je nekako carski više "logičan"... e sad, što više razmišljam to se više moje pitanje počinje pretvarati u "da li ja uopće smijem zatrudnjeti?"
    ono što me najviše muči je "širenje" kukova... o tome mi pričaju sve frendice koje su rodile, ali mi nijedna ne zna točno objasniti što je to, odnosno da li se kukovi doslovno šire? jer meni ak se nešto pomakne za milimetar doći će do raspada sistema, pa...

pokušala sam se savjetovati sa gin. koji mi nije znao točno odgovoriti... moj ortoped od nedavno (jako mladi doktor) kaže da će sve ići bez problema, a da nije ni pogledao kako treba rendgenske snimke, niti saslušao moja pitanja... stari ortoped (sad u penziji) mi je rekao da ću do 18-te godine završiti u kolicima, tada sam imala 10, sad imam 25 i gotovo da normalno hodam, tako da njegovo mišljenje ne dolazi u obzir...

idući korak mi je ići po treće, četvrto, deseto mišljenje, ali bi htjela malo čuti i vas šta mislite o tome...

ispričavam se ako sam zagnjavila, ovo mi je stvarno važno i hvala unaprijed na odgovorima...

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i ja bih išla na više mišljenja
    nadam se da će ti sve ići ok

znam curu koja je imala x operacija, rodila ko metak

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moja sestricna operirala oba kuka jos u pubertetu, a rodila dvoje djece na carski.
    Njen problem nije bilo iscasenje kukova vec nesto s odvajanjem hrskavice od kosti sto se pocelo desavati u pubertetu.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sve ovisi sta ti kaze ortoped (tacnije vise njih)
    i ja sam operisala kuk vise puta, no doslo je do nekih komplikacija, vecinom greskom doktora.
    Na kraju rezultiralo time da ne smijem roditi prirodno nikada jer kukovi glat mogu iskociti iz lezista.
    Dok sam bila u bolnici, samnom je bila zena koja je imala slicnu situaciju kao ti, doktori su joj savjetovali da rodi prirodno i ona je...i oba kuka su na porodu iskocila iz lezista. I hajde sad budi pametan :/
    Ja se generalno ne slazem sa carskim, no ako je to jedino sigurno rjesenje po zdravlje onda je potreban.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

juhu, pa ovo gore i ne zvuči tako loše

Citiraj mamaNjojza prvotno napisa
    Dok sam bila u bolnici, samnom je bila zena koja je imala slicnu situaciju kao ti, doktori su joj savjetovali da rodi prirodno i ona je...i oba kuka su na porodu iskocila iz lezista. I hajde sad budi pametan :/
    znaš li možda šta je s njom bilo poslije toga?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja prijateljica je kao djevojka imala saobraćajku s teškim lomom zdjelice. Trudnoću normalno prehodala bez ikakvog mirovanja, rodila prirodno.
    Pokušaj doći do bolničke dokumentacije od operacije kuka, tamo sigurno piše više nego u tvojoj povijesti bolesti, pa s tim odi po mišljenje ortopedima.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj njasa001 prvotno napisa
    znaš li možda šta je s njom bilo poslije toga?
    operisana vise puta i onda na kraju rijesila problem ugradnjom plasticnih kukova.
    to na zalost i mene ceka jednog dana, samo sto to nisam znala do unazad godinu pa sam se malo sokirala, no to nije tema naseg danasnjeg razgovora

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •