drage rode, ma super ste mi, javljam vam se jer se nadam da bi me mogle na neki način savjetovati...
pokušat ću skratiti kolko mogu da previše ne davim, pa samo osnovne stvari...
ovako, rodila sam se sa iščašenim kukovima koji nisu bili liječeni do moje desete godine... onda sam operirala jedan kuk x puta, stali smo s operacijama jer više nije imalo smisla, a drugi kuk je ostao iščašen i njemu više nema spasa...
sad, prvotno sam mislila pitati da li s obzirom na to, mogu roditi normalno (vaginalno)? jer mi je nekako carski više "logičan"... e sad, što više razmišljam to se više moje pitanje počinje pretvarati u "da li ja uopće smijem zatrudnjeti?"
ono što me najviše muči je "širenje" kukova... o tome mi pričaju sve frendice koje su rodile, ali mi nijedna ne zna točno objasniti što je to, odnosno da li se kukovi doslovno šire? jer meni ak se nešto pomakne za milimetar doći će do raspada sistema, pa...
pokušala sam se savjetovati sa gin. koji mi nije znao točno odgovoriti... moj ortoped od nedavno (jako mladi doktor) kaže da će sve ići bez problema, a da nije ni pogledao kako treba rendgenske snimke, niti saslušao moja pitanja... stari ortoped (sad u penziji) mi je rekao da ću do 18-te godine završiti u kolicima, tada sam imala 10, sad imam 25 i gotovo da normalno hodam, tako da njegovo mišljenje ne dolazi u obzir...
idući korak mi je ići po treće, četvrto, deseto mišljenje, ali bi htjela malo čuti i vas šta mislite o tome...
ispričavam se ako sam zagnjavila, ovo mi je stvarno važno i hvala unaprijed na odgovorima...