Ja bih ti nabrzinu odgovorila sa svojim iskustvom. Moja malena je rođena u 34. tjednu s 2200 g, pala na 2080g. 10 dana smo bile u bolnici i jela je izdojeno na bočicu. Kad su nas otpuštali su nam savjetovali da nastavimo s izdajanjem i bočicom bar još 2-3 tjedna da se ne umara i ne počne gubiti na težini.

Doma smo tako nastavili, sama se budila za hranjenje, pojela i zaspala. Nakon 10-ak dana sam je počela stavljati na dojku, lijevu je super prihvatila, desnu manje. Kad su prošla ta 2 tjedna sam je odlučila samo dojiti. Lijevu je jela, desnu je povremeno odbijala pa sam je izdajala i zamrzavala mlijeko. Patronažna je dolazila 2 puta tjedno, dobitak na težini je bio dobar tako da smo tako nastavile. Ubrzo je uhvatila i desnu sad doji kao velika.

Ja sam po danu jednostavno ukinula bočicu, kad je tražila, stavila sam je na prsa. Noću sam prva 2 dana imala bočicu s izdojenim, ali sam je svejedno stavljala na prsa. Kad sam vidjela da to ide, da se ne buni, prestala sam s izdajanjem (i odahnula ). Budi je i dalje ako se sama ne budi. Moguće je da ti ona tih 70-90 ml izvuče iz jedene dojke jer djeca efektivnije sišu od izdajalice.

Nedonoščad bi trebala dobijati 15 g po kili po danu, prema ovom izvoru http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/e...cle/007302.htm. Nekakav minimalni dobitak za donešenu djecu je 113- 142 g tjedno, a prosjek 170 g tjedno. Pelene su vam ok.

Kada ćete se opet vagati? Bilo bi dobro da pokušate prijeći samo na prsa i da se možete za nekoliko dana izvagati da budeš sigurna da je i prirast uredu, a u međuvremenu prati pelene i opće stanje.