žužy naravno da lista ima sma smisla....ja ne brojim više dane ciklusa već pratim odbrojavanje
Tiia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Least123 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
zeljana02 ~~~~~~~~~~~~~~~~~
vucica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
žužy naravno da lista ima sma smisla....ja ne brojim više dane ciklusa već pratim odbrojavanje
Tiia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Least123 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
zeljana02 ~~~~~~~~~~~~~~~~~
vucica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Joj cure moje, postaje žalosno ovdje. Nekad je bilo tak veselo, a sve smo bile s istom željom u srcu koja nam se nije ostvarivala. Bilo da smo bile mpo girls ili samo u kućnoj aktivnosti, bilo nam je svima jednako teško ali znale smo se utješiti i razveseliti. Voljela bih vidjeti da se rasplamsa ona stara vatra na ovom pdf-u, a ne da ga napuštate. Napravite promjenu sve zajedno, a ne očekujte ju da se sama desiZa dobra stara vremena, ljubim vas sve - i one s kojima se nisam imala prilike družiti ovdje, a i moje stare koke!
I svima vam sa standardnim željama šaljem malo prašine ************************************************** ******************************************
lista ima smisla, jedna je od rijetkih light tema ovdje i treba nam za opustanje i upoznavanje
mislim da su sve grublje rijeci izgovorene zato jer je ovdje tesko dobiti dojam o stvarnom tonu postova i stvarno vjerujem da nitko nikoga nije htio uvrijediti
evo moj postupak je odgodjen, pa cu malo popuniti listu...žužy pliz mi stavi sutra 11 dc
drzim fige svima![]()
gotovo nikakva reakcija na klomifen (opet)... od jeseni drugacije stimulacije...
sad ganjam jedan ali vrijedan mali folikul u kucnoj radinosti![]()
ljubi sretno s tvojim blasticama![]()
Sve vas koje ste se obrusile na CARMINU - može biti sram!
Na ovom sam pdfu od jeseni 2005. i do sad nikada nije bilo tako puno grubih rijeci izrecenih nekoj od nas.
Potpisujem Zibbu, Alef, Zeljanu i Trapavu.
I da, do sada nikada ovdje nije bilo toliko MPO djevojaka koje su svojim pricama o postupcima zagusile ovaj pdf jer se na MP pdfu ne dozvoljavaju chatovi ovog tipa.
Cestitam vam jer ste uspjele razbucati ovaj pdf i otjerati cure koje nisu u postupku s liste koja je namijenjena njima.
Svaka vam cast!
Iz vasih sam briznih rijeci i iz vaseg prava da iskazete svoje misljenje iscitala jednu veliku ljubomoru na Carmininu mogucnost prirodnog zaceca.
I jos jednom - moze vas biti sram!
Odbrojavanje mi je dugo bilo najdraža tema. Netko je kriv što ta tema više nije kako treba. Kopirala sam ovaj post jer mi se više ne traže oni bezobrazni otprije.
Da, svi pdf su otvoreni, ali nikako ne može žena koja zatrudni prirodno pisati na potpomognutoj i danima objašnjavati svoje simptome ovulacije i što trakice pokazuju i pričati da je već treći, peti ili koji god puta hoće prirodno zatrudnila. Ne bi to bilo fer.
Žene koje ne mogu zatrudniti bez pomoći moderne medicine ne trebaju čitati kako je to zanijeti bez toga. Pa, ne trebaju ni obratno. Dopustite da odbrojavanje prirodnih začeća ima svoju temu. Dopustite da ostanu trudne koliko god puta žele i mogu, ma koliko godina imale. Ponižavate i mene koja sam 4 puta rodila, i sve druge u takvoj situaciji.
Zašto carmina ne bi smjela i htjela imati još djece? Zato jer neki drugi nick ne može ni jedno? Jako je zločesto to napisati.
Još bih ja pisala, ali jedna opomena je tu, pa ostajem pristojna.
Bluebella,jesu,ali npr. ovaj je specifično namjenjen ženama koje nisu u postupcima,i Franny je u pravu kad kaže da se pretjeralo s tom temom ovdje.Bile smo opomenute nedavno,i na Tininom odbrojavanju se dosta raspravljalo o tome.Pujica nas je opomenula onda i nebi željela da se to ponovi.
Meni je neizmjerno žao zbog nastale situacije,ali nemremo natrag,i jako vas molim sve skupa da pustimo više te rasprave i krenemo odbrojavati na onaj način za koji je ovaj pdf mamjenjen.
Jutro !
Da serviram kavicu ili jedno pivce za živce?
Žalosno je sve ovo skupa jer smo sve u istim borbama, svatko na svoj način.
Meni je uopće bili bezveze kad smo se morali odvojit od mpo cura,želja je svima ista, i svaka se bori na svoj način za isti cilj, samo odvajanje je bezveze, ok kužim da nema chatanja, a i to mi je isto bezveze i kad se već ovdje družimo pa ne možemo pričat svaki dan iste stvari, piškila sam trakicu, mjerila temperaturu i sl.
Bilo je super dok smo svi skupa bili, i to su bil avesela vremena.
Jutro!
Nema me par dana i onda ovo...i to na ''mojem'' odbrojavanju
Ovaj podforum se zove ''Prije začeća'', i to bilo kojeg djeteta prvog, trećeg ili sedmog, bilo prirodno bilo MPO i mislim da je njegova svrha da sve cure koje žele začeti dijete bez obzira na godine, status, broj prijašnje djece i sl. podijele svoje savjete, razmijene mišljenja, iskustva i u konačnici bodre jedna drugu. Carmina je možda koji put imala neke komentare koji su imali efekt ''slon u staklarni'', ali NIKADA nije bila zlonamjerna, što mnogi komentari upućeni njoj zadnjih dana jesu. Dapače, uvijek je bila iskrena, jako otvorena i pozitivna. Meni je iskreno žao što je otišla kao i neke druge cure.
Ne želim da me itko krivo shvati i da ovo ispadne ''biranje strana''. Ja vrlo dobro znam kako je to živjeti sa strahom hoću li se ikada ostvariti kao majka. 32 godine, jedna neuspješna trudnoća iza mene i danas navršavam 9-ti tjedan nove T, a svaku slobodnu minutu tijekom dana pomolim se Bogu da sve bude u redu ovaj put.
I svjesna sam da su svi moji strahovi kod cura u MPO postupcima potencirani x100 i ne mogu ni zamisliti kako se osjećaju. I zato poštujem svačiju borbu i svaki postupak da se dođe do toliko željene bebe. Ali isto tako poštujem i nečiju želju da ima 6-to dijete. Isto kao i što poštujem nečiju želju da uopće nema djece.
Molim vas, nemojte se više svađati na ovaj način ''sram te bilo''. Nitko ne zna kakve se priče i sudbine skrivaju iza ovih nickova i avatara. Svi smo osjetljivi na onome do čega nam je najviše stalo, ali u konačnici svi visimo na ovom forumu iz istog razloga.
Carmina i ostale cure koje ste otišle, voljela bih da se vratite na listu. Eto, to je moja trudnička želja(čuvajte se ječmenaca).
Peony ~~~~~~~~~~~~~ za urednu trudnoću do kraja i hvala kaj si me nasmijala
meni je danas ovulacija,mm dolazi s posla mrtav,prvo tuš,papati i spavanac,a onda akcija![]()
anđeo,
sretno!
ali, ako je danas ovulacija, bilo bi bolje da ste jučer imali odnos.
cure ovo sve sto se dogodilo na temi je jedan veliki nesporazumsigurna sam da nitko ovdje nema nista protiv zelje za bilo cijom +1 bebom... cini mi se da su svi reagirali na nesto drugo, za sto je na kraju i sama carmina rekla da je bilo nespretno formulirano...i eto nam ove tuzne situacije
![]()
sto se tice mpo-postova, slazem se da ih je previse i ispricavam se zbog vlastitih. stvar je u tome sto tema za nas koji tek ocekujemo ili smo izvan postupaka ne postoji...puno nas je ovdje, a ta cijela prica nije nesto sto sam tako mozes izbaciti iz glave, pa se eto omakne svima.
anđeo sretno danas
peony ~~~~~~~~~~~ da sve bude ok i dalje
od sutra napadam lh trakice![]()
Inesz mjerim se po sluzi,nemam trakice i ne mislim ih nabavit,a i ne mora od prve upalit nit ne očekujem to ako upali kroz 8 mj bu super ako ne mpo
hvala sushi
Evo listice...moje M još nema, a prošli mj je došla na 28 dc..od simptoma samo bolne (.) (.).
Hoće koja od ljubičica piškiti?![]()
Vučice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1 da ni ne dođe!
vučice nadam se da joj je dosadilo dolaziti i da će te zaobići u širokom luku~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ček ček pa i ti si ljubičica, neko piškanje maybe????
Posljednje uređivanje od ljubilica : 26.07.2013. at 18:11
ajme koje živčeke curke imate
ja bi već 5 testova popiškila LOL
držim fige!
vucica ~~~~~~~~~~~~~~ da je to to!
Hvala curke na vibrama..i dalje je nema..(.) (.) me baš jako bole, neka baš čudna bol, ne znam kako bih to opisala, a na lijevoj sam primjetila da se baš vide zile i to na donjoj strani, nije mi to nikad bilo..Ali ne zelim se nadati, ionako nemam pojma jesmo pogađali O kad smo se keksali..Vjerojatno se opet poigrava sa mnom. Ma ne planiram piškati, ni nemam testova doma..čekam, mozda se opet poremetio ciklus zbog učenja i vrućine. Ako sam nešto naučila, to je da mi je svaki ciklus drugačiji uzadnje vrijeme..i uvijek nešto novo dođe.
Posljednje uređivanje od vucica : 26.07.2013. at 23:20
Vucice, milijun ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i tona ************************************************** ************************************************* da nam objaviš plusić i otvoriš novo odbrojavanje!![]()
koke!Jao kako prži...
Tiia,nadam se da si se oporavila
Least,vucica,šiškica, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~ do neba i natrag!
Ajme,baš kak veli Majuška,i ja bi več 5 testova popišala do sad!Nego,Majuška kak si nam ti nakon svih onih peripetija?
Fali mi nestrpljiva anka,ako čitašNema puno grafiča za gledati,a tvojeg je bila milina gledati...ako si voljna vrati nam se !
Peony,big kiss!
Peony hvalaaaaa na prašini i vibrama...iako se ja ne nadam..tako je bolje..
Ljubičice hoće li koja piškati?![]()
Mucica a tko bi drugi se više od mene nadao, nego ti..
Zuzy hvala na vibrama, kakvo je stanje kod tebe?
Posljednje uređivanje od vucica : 27.07.2013. at 14:59
A kod mene klasika,ja trudna ko i svaki mjesec,do prvog testa.
Šalu na stranu,tjeram vješticu svim raspoloživim magijama jer taman mi treba dojti na početku mora.Grrr...inače,lajkam si grafič,pikne me tu i tam tek tolko radi reda,sad pak i naišao neki kremić iscjedak,nije mi dosadno.
Nego vucice,nebi ti otišla kupiti taj testić ?
Evo i mene s godisnjeg ;(
Radila sam jucer test i negtivan je. Ovulacija je trebala biti cca 18-19ti dan ciklusa (tako je dr R predvidio na uzv 15ti dc), klimifenski viklus naravno. Ali moje menge jos nema ;(
Ne kuzim zasto kasni iako je ciklus uz klomifene?
A Zuzy ne bum kupila, baš si. Zato jer su mi predzadnja dva ciklusa bila na 35 dc..a prošli na 28..ko zna koji joj je vrag opet. Bit će vrućine ove..
Least a baš mi zao za testić..
Ja bi baš da imamo novo odbrojavanje! Ovo je tek 5 u ovoj godini..
vucica i zuzy sretno!
least zao mi je... ako zelis, javi mi se u inbox ili na temu o klomifenu, i meni se dogadjalo isto
Citava ova prica o broju djece itd. je mucna, atmosfera na odbrojavanju je nikakva... Carminu ste napali na pravdi Boga, pitanja o tome kako je nije sram i komentari kako se nadate da joj snaha nije ovdje pod nekim nickom iskocili su nicim utemeljeni, iz ciste ljubomore i pakosti. Uopce se ne osjecam vise ugodno kad citam ovu temu, a godinama sam je s radoscu otvarala vise puta dnevno. Nemam nikakvu zelju ni citati ni vibrati, ali necu se brisati sa liste, iz cistog principa: to bi bilo kao da sam pristala da budem otjerana pakosnim komentarima.
Jutro cure!
Alef slazem se s tobom da je atmosfera opala, i je sve ispalo bezveze..al pokušavamo ići dalje..bar nas ovdje par pokušava, a koje nismo napaleCarminu. Inače nema smisla ovaj pdf, ako se stalno budemo vraćale na to sranje koje je bilo. Uglavnom, Carminu su napale cure koje više nisu ni na listi, koliko sam mogla shvatiti iz onih postova..a također su ju podrzale i one koje nisu na listi duze vrijeme, al su tu davno bile..a neke su i otišle u znak podrške. Pa eto, ja i dalje vibram i čitam za ove cure koje su tu i s kojima dijelim iste zelje..i za našu Zuzy koja i dalje vrijedno vodi listu.
Uglavnom, moje M i dalje nema.cure!
Ja sam jedna od onih koja je uputila post Carmini al ne zbog ljubomore jer ima petoro djece i jer moze bez problema zaceti kako je neko napisao, nego zato jer je pocela pisati o nekome osjecaju ljubomore na tudje trudnoce ukljucujuci i svoju snahu. Na kraju se ispostavilo da smo ju prozvale radi ljubomore jer moze radjati i svi su nekako potisnuli postove o ljubomori prema drugim tudjim trudnocama o kojima je jedino Carmina pisala. Pa kako joj netko nebi napisao to sto je napisao. Znam da svatko pise sto mu je na dusi, al ne treba ni pretjerivati. E zato sad pise samo par cura. I ja i dalje pisem jer me nije sram moga posta. Napisala sam sta mislim ali svatko si prilagodi procitano i ispadne ovako glupa situacija. I bez obzira sto ne pripadam ovom pdf-u zelim vibrati curama i bodriti ih jer i sve cure mene bodre.
I da, zagusena je tema mpo postupcima ali kad nas i je vecina na dva dijela podjeljena-1 mj sam u postupku a drugi opet tu odbrojavam
Pozdrav i nadam se da uzivate, neki na kupanju, neki u hladovini a ja odoh raditi![]()
Vucice ~~~~~~~~~~~~~~~ za nekog ovna ili ovnicu
sutra pišite 2dc...
prijavljujem godinu dana rada na drugoj bebi i opet nam ne ide.. morat ćemo nazad u MPO vode..
vučica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za novo odbrojavanje!
šiškica nadam se da se varaš i da ćete ipak uspjeti. Ako ne, želim ti kratku mpo borbu![]()
Posljednje uređivanje od Muma : 28.07.2013. at 14:15
nije mi se dalo uopće ulaziti u neke rasprave prije ...ali moram reći da ne vidim i ne mislim da je carmina napadnuta iz ljubomore već upravo zbog njene ljubomore
Uopće nemam komentara na ženu koja ima svojih petero zdrave djece i ljubomorna je (otvoreno i iskreno) na druge žene koje pokušavaju dobiti svoje prvo...
Priznajem da sam na to ostala zapanjena...
Pozdrav s Jadrana![]()
Mi odmaramo, opustamo sepijemo vitamine, suncamo se...
![]()
"Ne idite u Grčku da se grcite, vec dodjite u Prčanj da se lijepo odmorite" :D Pusa za sve moje suborke![]()
Evo ja došla s kupanja, a ono moja vjerna prijateljica mi je ostavila crveni pozdrav na kupaćem..tako da lagano kreće..pa sutra 2dc. Ali hvala na vibrama curke, idemo dalje. Dobro je da se nisam nadala..razočarenja nema.
Kitty gdje ti je taj Prčanj...![]()
Posljednje uređivanje od vucica : 28.07.2013. at 19:42
Šiškica zao mi je zbog M...ako baš budete išli u MPO, zelim ti i ja kao Muma da to bude kratka borba.
šiškica,vucica
HK,super ti je ovaj slogan i pozivnica,daj lokaciju!
Least,žao mi je zbog neg. testa...ako več mora,nek onda dođe što prije da krenemo u nove nade...
Zuzy - evo me natrag!!!!!!!!!! Trebalo mi je neko vrijeme nakon neuspjelog postupka - totalno sam se bila razočarala i trebala mi je distanca. A kako nema odustajanja ili posustanja, odmah sam se bacila u mjerenje BT. I izgleda da će mi ovaj ciklus ostati anovulatoran - a to nikada nisam doživjela u 22 ciklusa od kad pratim tempicu.
Možda od lijekova - možda od dijete koju sam započela - kako god: nadam se da će od slijedećeg ciklusa sve biti po starom!!
Vidim da se ovdje desio neki raspad sistema - nisam još sve postove proučila unazad zadnjih par dana - ali nadam se odnosno uvjerena sam da će se sve srediti i vratiti u normalu. Zato zuzy - piši 17dc (iako bez ovulacije nema ni odbrojavanja do M).
@ memoriz: Draga pretjeruješ. Rodu uspoređivati sa sektom?!?!?!?!? To ti je NO-GO. Pomoću Rode sam naučila brdo stvari koji mi doktori nebi pojasnili u 1.234 termina. I žao mi je što se nisam istog časa registrirala na Rodi čim smo se odlučili za bebu - uštedjela bi si dragocjeno vrijeme koje sam ovako potratila.
Posljednje uređivanje od nestrpljiva anka : 29.07.2013. at 09:19
dobro, vidim i ja da sam malo pretjerala s ovim kaj se sekte tičei dapače, tu sam pronašla mnogo korisnih savjeta radi čega sam se i priključila, ali zar se ne bi sve trebalo svesti upravo na to?! Na žalost, radi se o pojedincima tako da pretpostavljam da se tu primjenjuju pravila opomena i isključivanja ako netko pretjera, no sve u svemu ovakve situacije nisam doživjela ni na jednom drugom forumu pa sam zato jako izneađena jer sve tražimo dodatne savjete u vezi djece, nade ako ih nemamo a žarko želimo, utjehu ako ih izgubimo, dijelimo misli koje ne bi podijelili ni sa svojim najbližima i smatram da nikome ne trebaju grube riječi od kojih zapravo i bježimo u ovaj virtuozan svijet. I samo da napomenem da se mišljenje može izraziti i na uviđavan i pristojan način.
Thanks Sushi!!!
Zuzy - tako ti je lijepi bio grafić - a k vrapcu...![]()
Hej anči,popodne te stavim na listicu.
No,si vidla...glava me oče raznesti,dok sam ujutro vidla da je temp. pala,popila sam si ibuprofena.Al koma kak boli,sve mi je mučno.
Po svemu sudeči,menga stiže i to ranije![]()