Bubi Tako ce i biti, otici cemo privatno i znat cemo stanje. Nije puno, da..al leti vrijeme i nista se ne dogadja.
Bubi Tako ce i biti, otici cemo privatno i znat cemo stanje. Nije puno, da..al leti vrijeme i nista se ne dogadja.
Andjeo 300 kn u St u privatnoj poliklinici. U Du se nema gdje raditi privatno, strava.
Posljednje uređivanje od vucica : 25.08.2013. at 13:46
vucice,a zakaj baš mora biti privatno?Ono,samo pitam
Moj je dva puta radio s-gram u našoj bo,i nema zamjerki..ne čeka se dugo,a neugodnjak mu je gdi god da to radi,tak da radije biramo na uputnicu.
Mi smo 1.put radili privatno zbog cekanja termina.
znali smo da nas ceka cekanje ukoliko krenemo u postupak pa da bar nesto ubrzamo i da znamo na cemu smo.
Mozda i nije neki razlog al nama je znacilo.
Uopce nije upitno da bi isla sve privatno da nam je financijski moguce
ljubi,to stoji...nama je tih 250-300kn puno,a na uputn. nije bilo čekanja.
Kak si ti,prošla glava?
Nastupila nova, doma je tiha misa tak daaaa
Agresivna sam i grizem danas![]()
Posljednje uređivanje od ljubilica : 25.08.2013. at 14:28
Za ne-privatno treba dobiti uputnicu, a to ovisi o dobroj volji ginekologa, buduci nije proslo sluzbenih godinu dana pokusavanja...
Bubekice mene je i soc ginicka i privatni ginic i u Petrovoj pitali koliko sam u braku i svagdje je u pocetku pisalo :" u braku 3 god i ne zanosi prirodno" tako da ta godina dana ponekad ne znaci nista. Iskreno, ne sjecam se da me netko pitao koliko pokusavamo
Rekla bi da ne ovisi
Mislim da ni jedan dr. op ne može uskratiti uputnicu čovjeku koji dođe i reče da želi obaviti s-gram jer neko vrijeme pokušavaju napraviti bebu i nejde.
10 mjeseci nije malo bubek.A ako opča bude filozofirala,nek kaže da je prošla godina.
Odkad je potrebno biti u braku da bi par želio imati dijete, i od kad liječnici to uzimaju kao kriterij- za davanje uputnica? Deset mjeseci u pokušaju ostvarivanja trudnoće koja ne dolazi, već znači blagi alarm da se zatraže od liječnika uputnice za osnovne pretrage. Liječnik ih ne smije uskratiti bio par vjenčan ili ne.
Posljednje uređivanje od Inesz : 25.08.2013. at 15:15
Potpisujem uz dodatak da se dosta socijalaca drzi te granice od godinu dana ko pijan plota. A dal muz moze od opce prakse dobiti uputnicu bez preporuke zeninog ginekologa, ne znam. Sigurna sam da i na tom polju ima razlicitih iskustva.
I da - zar brak automatski znaci nezasticeni odnos? Koja bedastoca.
Ici cemo privatno jer tako zeli moj mm..a i zna neke ljude u bolnici i zeli to zadrzati za sebe..Du je mali grad i svi sve znaju...pa se ne da ni njemu ni meni išta ikome objašnjavati. A i rezultat dobijem za 45 min, te obiđem St.. i tako spojim ugodno s korisnim.![]()
Posljednje uređivanje od vucica : 25.08.2013. at 17:03
Inesz ne vjerujem da oni misle striktno na brak na papiru, nego općenito bračnu zajednicu pa se možda tako izraze. Pa čim im se javljaš zbog potencijalnog problema, očito je da ste u nekoj zajednici
Da bubi kod mene je ispalo to da čim stupiš u brak, slijedi T(neki kažu da se zato udaješ/ženiš
)
eh kad bi taj Split bio bliže pa da![]()
al već odosmo off
vucica,skroz te podržavami
da nalaz bude odličan!
Alef, čestitke od srca!!Sad uredno i školski do kraja!
JoMi, i tebi čestitke!!
Vucice,za uredan nalaz!
Svimai ************************************************** *********************************** Neka nova odbrojavanja budu što kraća!
Hvala curke, kad se mm izvuce s posla otici cemo u St..vidjet cemo. Dotad cemo biti i dalje vrijedni.
nit sam u braku,nit me tko pitao zašto trebam uputnicu niti kad sam ga poslala u bolnicu da napravi s-gram nisu niš pitali zašto,nikakvih problema nisam imala,jer sam sve ja obavljala oko uputnica jer nisam radila pa sam stigla
evo napokon i danasnje liste
alef cestitam!imamo dvostruko odbrojavanje
lista za 25.08.2013.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
(ne)čekalice:
anđeo26012013 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 46 dc +
mary123 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 36 dc
šiškica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 29 dc
alef ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 26 dc +
krojachica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 25 dc
odbrojavalice:
žužy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 24 dc
ljubilica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 23 dc
sandra1971 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 20 dc
least123 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 17 dc
kudri ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15 dc
mami 2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 15 dc
nestrpljiva anka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 12 dc
hellokitty ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10 dc
sushi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 8 dc
mravak ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 5 dc
vucica ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 dc
vucica mislim da vam je odluka bas ok i podrzavam tepretraga je jednostavna, nalaz odmah gotov, znas na cemu si...
da sve bude ok!
ne mogu vjerovati da dr-i pitaju pacijenticu koliko dugo je u brakuneprofesionalno u najmanju ruku... jedini put kada mi je itko spomenuo brak do sada je bilo kada mi se mpo-dr ispricao sto za postupak trebamo potvrdu javnog biljeznika o izvanbracnoj zajednici 'jer je tako propisano'. nekad se stvarno treba podsjetiti da zivimo u 21. stoljecu...
kako soc dr zna koliko dugo pokusavate?mislim...ako se radi o tome da li ces dobiti ili ne uputnicu...
Posljednje uređivanje od sushi : 25.08.2013. at 20:23
baš je lijepo vidjet listu s dva pluseka,idemo još,ja bi trostruko odbrojavanje![]()
sushi nikako, osim ako nisi obavila neke pretrage kad si krenula s pokusavanjem pa si jelte, najavila![]()
ljubi slijedeci put ti njih pitaj koliko su u braku... cisto da bude ferplej![]()
odlično odbrojavanje.....ajmo i treći plus na sunce![]()
Posljednje uređivanje od mravak : 25.08.2013. at 20:54
Mozda i je neprofesionalno (makar ja to nisam nikako dozivila) al jel mozete zamisliti da zena dodje bez muza na postupak, sperma u casici u njezinoj torbi a muz nije htio doci??? Imao je vaznog posla
I za pare se sve prihvaca. Naravno, popularna privatna poliklinika. Ko garantira da nije tudja sperma unutra? Npr od nekog crnca, kineza, slovenca?? i sutra taj ponosni otac tuzi tu istu profesionalnu polikliniku? To je meni krajnje neprofesionalno. Tak da je ovo za godine braka peace of cake. Mogu oni biti i gori
Curke! Dobro jutro!
Evo vratili se s mora - i bilo nam je fantastično!!! Zaljubljeni smo kao prvog dana - baš je dobro otići negdje - samo nas dvoje...
Kao prvo: Alef - čestitam!!!
Nisam mjerila T zadnjih dana niti pratila sluz - ali imala sam nekakvo zatezanje i lijevo i desno - tako da pretpostavljam da je bila O - koji točno dan nije ni bitno kad smo pokrili!
E da - na konzultacijama za 2. pokušaj je dok rekao da MM apsolutno mora prestati pušiti - i to pod obavezno - i to je naglasio više puta (ja također da pušim - ali srećom ne). Tako da se MM trudi i smanjio je na 5-6 cigareta dnevno, ali to nije dovoljno. Rekla sam mu kad prestane pušiti da bude mogao razmišljati o kupnji četverokotača kojeg si silno želi.
Ljubi - kakva tiha misa?!!!!??!?!? Ajde poljubi dragog i odmah će ti proći glavobolja! Ja ti ne volim biti dugo u svađi - mislim si: zakaj biti u svađi i mučiti i muža i sebe kad ćemo se ionako opet pomiriti?!
Da, ne znas tko je gori...ljubilica prvotno napisa
![]()
Nisam mislila nista rasisticki u postu (ako sam krivo shvacena)
Kod nas u KBC Rijeka muškarac MORA osobno donjet svoj uzorak i potpisat.
Koliko znam u Petrovu ne. Al mozda nisam u pravu. Znam da je mm davao osobnu kad je davao uzorak pred postupak i isao s njihovom posudicom unutra. Morao je biti tamo. Ova zena je stigla sama
Off smo, otvorit cu temu na potpomognutoj, bas me zaninaju iskustva...
jutro cure..
da li je ok da se bazalna tempica mjeri u uhu braunovim toplomjerom ono što daje odmah rezultat?
naime, gotovo sam sigurna da sam ovulirala negdje između četvrtka i subote, sudeći po egg white u petak i obzriom da je tada maybe baby pokazao paprat, a koju prethodno nije pokazivao. međutim jutros izmjerim temp i 36 mi je?? znam da nisam mjerila čitavi ciklus, i da se to ne može samo tako, no ipak nije li ta tempica malo preniska?
least meni se temp u par ciklusa kada sam mjerila nije poklapala s ostalim (sluz, zatezanje, lh trakice), a O bi mi bila potvrdjena uzv-om... mislim da ovisi o puno faktora - da li se dizes/vrtis po noci, da li je vrijeme mjerenja uvijek isto, kako se pokrivas, sunce u sobi ujutro, slaba baterija u toplomjeru i sl... ali neka iskusnije mjeracice potvrde ovo![]()
Oooooo jos jedan + Alef cestitam!!!!
Vucice- vec te neko vrijeme zelim pitati kad cete krenuti na pretrage.. Bas mi je drago da ste se odlucili, a zelim vam svu srecu..
I samo da recem, mm je napravio s-gram 4 mj nakon pira, i to gin nas nije podrzao a socijalka je tako da je bez beda dobio up.
I malo ******************************************* da se izredate s tim plusicima![]()
Vezano za mjerenje BT čiji sam promotor, ja nemam iskustva poput tebe, Sushi. Meni je svaki puta UZV potvrdio O u isti dan kad i BT - barem svaki put kad bi oko O bila na UZV. Meni je tempica pogrešna samo ako nisam mogla spavati cijelu noć - nijedan drugi razlog nisam primijetila u 23 ciklusa od kad mjerim. Ali svako je drugačiji - ti si Sushi vjerojatno osjetljivija za vanjske uvjete tako da tebi nema smisla mjeriti.
Least - i ja redovito imam jednodnevni pad temperature 3-8 dana nakon O - i uvijek se potajno ponadam da je riječ o implantaciji - a ono šipak. A možda kod tebe i je? Nadam se da je: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
slazem se anka, ocito je tako nazalost. btw sjecam se tvojih skolskih grafova iz jedne rasprave na ovu temu prije par mjeseci
htjela sam zapravo reci da nije nuzno bediranje zbog jedne nize brojke...pogotovo ako temp nije mjerena svaki dan citav ciklus. least sretno!
Posljednje uređivanje od sushi : 26.08.2013. at 11:52
sushi i anka hvala na odgovorima, dale ste mi djelmična pojašenjnja, a ne da razbijam glavu. bitno je da nisu sve lađe potonule. jer nekako samo ovu ovulaicju baš jako osjetila i ja sma užasno osjetljiva na niske temperature i zapravo sam zimogrnozna, a prozori su mi još uvijek otvoreni kao da je ljeto
Vatra nećemo krenuti na sveobuhvatne pretrage, nemam vremena sad za to (kako god ovo zvučalo)..obavit ćemo samo taj sgram, bar da vidimo kakvo je stanje. Ali hvala na dobrim zeljama! ;-*
Posljednje uređivanje od vucica : 26.08.2013. at 12:39
Vucice, pa svoje pretrage mozes napraviti u skopu pregleda, onih svakih godinu sta moramo.. I moj je samo sgram a na preporuku urologa kod kojeg nas je posla mpo dr radio ostale..samo polako... Pratim te otpocetka, mislim cak da smo u isto vrijeme i ukljucile se u forum..![]()
anka moja,pa nije ok pušit al malo pretjeruju!!!!!!koliko ih puši i pije i djecu slože bez problema!!!!!!!dao Bog da mu se poboljša nalaz kad se već toliko trudi prestat pušit!!!!!!!!!moj niti puši niti pije pa mu je nalaz loš i kaj da onda tu kažem?????
eto moja prva grozna jutarnja mučnina bila danas,mm me na posel vozil kad me čuo da mi se želudac diže ko pijancu,al nakon cornyja pojedenog mi se smirilo![]()