Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Kako objasniti djetetu da je nešto jako važno (opasno)?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja P. je u dobi od cca 4 god. bila opsjednuta ortopedskim pomagalima pa je na bilo kakva upozorenja rekla "pa kaj, onda bum dobila štake ili kolica".
    Sad je općenito puno opreznija, ali ona je takva po karakteru, ne radi ono za što procjeni da bi bilo za nju opasno. Ponekad mi je žao da nije poput neke djece neustrašive koja se penju kud god stignu a ona razmišlja da li bi mogla pasti ili ne. Ali s druge strane dobro je da pazi na sebe i svjesna je opasnosti. Ne ide još sama nikud, ali u našem kvartu koji je manje prometan prijeđe sama preko ceste ako netko ide par metara iza nje.
    Mislim da dijete ne treba plašiti nekim ružnim scenarijima ali da općenito treba biti svjesno opasnosti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dosta zaguljeno pitanje, jer s jedne strane treba dijete upozoriti na opasnosti, s druge strane ne smije ga se previše zaplašiti.
    Što se tiče ceste, mi imamo sreću da A. ne mora prelaziti prometne ceste, samo onu ispred kuće koja nije pretjerano opasna, pa sam mu mogla dati popriličnu slobodu s nekih 7 godina. Inače tome pristupam prilično konzervativno, tj. stalnim tupljenjem da mora stati i pogledati, nikad ne prelazimo na crveno (ako je semafor u pitanju), i tako - nekako se nadam da će mu sjesti u glavu.
    Više od toga me izbezumljuje običaj koji ima otkako živimo u ovom stanu (2 godine), a taj je da se naginje kroz prozor. Oblije me znoj kad mu vidim onu guzicu i noge kako vise niz radijator, a glava je negdje vani. I ne znam ništa efikasnije od stalnog tupljenja, ponavljanja, i govorancija

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja tu cijelo vrijeme tupim, tupim, tupim, ali to su pogreške koje mogu biti fatalne, nema tu popravka i to me strašno muči. Kako naglasiti važnost takve situacije?

Istovremeno mi je strašno bitno da ga ne zaplašim, a opet što i kako napraviti?
    Posljednje uređivanje od Anemona : 26.06.2013. at 09:54

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    I ja tu cijelo vrijeme tupim, tupim, tupim, ali to su pogreške koje mogu biti fatalne, nema tu popravka i to me strašno muči. Kako naglasiti važnost takve situacije?

ja mislim da ti nema tu puno filozofije, tupiti i tupiti, prije nego krene u školu, forsirati put do autobusa, i ne brini previše, jedna godina je puno u toj dobi. što treba preći do tog busa?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku

baš zato što pogreške mogu biti fatalne ja želim da se boje ceste i prometa.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    baš zato što pogreške mogu biti fatalne ja želim da se boje ceste i prometa.
    Ma ja ne želim da se boji, jer strah može rezultirati još gorim scenarijem.
    Npr. da krene pretrčavati da se čim prije riješi situacije koja izaziva strah.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •