Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Kako objasniti djetetu da je nešto jako važno (opasno)?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    ali ne povezuje to na taj način (barem ja imam takav dojam).
    Kao da ne razmišlja da se mački i čovjeku može dogoditi isto, jer čovjek je kao pažljiv, a mi ovdje govorimo o primjerima kad taj isti čovjek nije pažljiv, a ne kuži da nije.
    Moja npr. zna da joj je jedna baka poginula u prometnoj nesreci (jako davnih dana), i vidjela je jednom skoro pa neposredno nakon prometne nesrece automobila koji je sletio s ceste, covjeka kako lezi krvav u nesvijesti. To je povezala sa time da auto ne smije juriti, da sofer mora paziti, da moras biti vezan (baka, tih davnih godina, nije bila :sad, itd.
    Medjutim, mislim da joj to vise ono sto se dogadja "u autu", ali nepovezano s onim sto se moze dogoditi pjesaku.

Kad biciklira, npr. mi imamo skoro svugdje odvojene biciklisticke staze (ide staza za pjesake-pa biciklisticka staza-pa cesta, razdvojeni nogostupi), i onda nisam sigurna koliko pazi kad biciklira u HR, gdje toga jos nema svugdje, ili kad dodje na dijelove ceste koji su "zajednicki" svima u prometu, da se tako izrazim. Nekad je super, a nekad ju se mora upozoravati.

No ono sto me najvise brine je to koristenje busa i kretanje po gradu sama ili u drustvu vrsnjaka (ne znam da li je bolje da je sama, ili u drustvu, jer su ponekad k'o jato gusaka...).
    Primjer: imam bus-stop pred kucom, i jedan dan sjedamo nas dvije u bus i trebamo ici u baletnu skolu (bus-stop za baletnu skolu je na 20 m od skole, treba samo izaci, zakrenuti za ugao i produziti ravno jos 15 m - kad tamo udje, kao da je doma). Meni odjednom panika da nisam ugasila plin - i pitam sofera busa da li imam vremena ici pogledati, kaze on, "Imas" (poznam ga) "3 minute". E. je ostala cekati u busu. Ja otrcala, provjerila (srecom bio ugasen), zakljucila, vratila se u bus, sve u minutu-i-pol. :znoj:.

E sad, poanta je bila slijedeca: pitam ja nju, sto bi ona da je bus krenuo bez mene? A ona mirno kaze, "Pa otisla bih do Trga", tamo bih izasla, i od Trga pjeske do skole.".
    Od trga ima dobrih 10 minuta pjeske - sve jedna ulica, 2 prelazenja ceste (jedno semafor, drugo obican pjesacki) - a nije se uopce sjetila da joj je slijedeca stanica skoro pa ispred skole.
    A NIKAD nije tu ulicu prosla sama.

Strah me takvih nekakvih situacija - da krivo procijeni udaljenost, dob dana, drustvo....
    Kako to rijesiti?
    Imam cca godinu dana da na to naviknem i nju i sebe.

(P.S.I zahvalna sam sto u njeno vrijeme postoji mobitel, da mi moze javiti kad stigne u skolu, kad je u busu prema kuci, ako ju treba negdje pokupiti....)
    Posljednje uređivanje od Elly : 27.06.2013. at 14:57

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •