Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 54

Tema: Muke po autosjedalicama

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Muke po autosjedalicama

Kako transferirati 2 odraslih i 3 djece (6 i 3,5 godina i 3 mjeseca) od aerodroma Split do grada propisno u autosjedalicama?
    Preporučite mi taxi službu, rent a car, ili nešto predložite ...
    Posljednje uređivanje od mama_jos_malo : 26.06.2013. at 21:27

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Mozda da pitas da li mozes npr.2 boostera i jaje sa kolicma ukrcati u avion? Neznam od kud putujes?
    Ja kad idem avionom onda je to iz njemacke,gdje sa kolicima idem skroz do ulaza u avion,i tamo nas ceka netko tko preuzme kolica i stavi ih zajeno sa ostalom prtljagom. Kolica se ne racunaju u kg.!
    Beba od 3 mj,ona u jaje jer je premala da bude tebi u krilu,3,5 djete tebi u krilu,i uzela bih 2 boostera zbog kasnijeg prijevoza.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Rentacar, jaje sprijeda, dva boostera (ili sjedalica i booster) na boku, jedan odrasli vozi jedan je otraga u sredini. Ako trebaš jaje i boostere na posudbu tih 20 km javi se

A možeš i autobusom, mislum da imaju prijevoz za putnike (nemoj samo lokalcem ići).

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Krivo...
    Posljednje uređivanje od sillyme : 28.06.2013. at 06:29

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ili zovi njih i pitaj imaju li AS http://www.taxi-in-trogir.com/en/tra...t-airport.html

A ova stranica http://www.autotaxisplit-leut.hr/, ima AS i ako ideš na njihovu facebook stranicu vidiš i slike, Recaro AS. Samo na vrijeme zovi.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa taxi ima i osobne aute s 8 sjedala..kao mini kombi.barem u zgu imaju

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

hvala za linkove
    ne bih nosila boostere i svoje jaje, jer nemam kamo s time, kad dodjemo u St idemo na ručak i onda na katamaran za dalje. Kolica nosim 2, maclaren, za bebu i curku ak se umori hodajući, ali mi AS nije kompatibilna s kolicima.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

evo zvala za nas 5 (2 odraslih i 3 djece do 6 god) St zračna luka -St luka 350 kn

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

bome, avion me košta manje

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hoce ti dat bebu tak malu bez jaja unutra? Zato sto obje morate biti vezane,a ona ne sjedi?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Hoce ti dat bebu tak malu bez jaja unutra? Zato sto obje morate biti vezane,a ona ne sjedi?

uvijek smo tako letjeli i s curama, vezane su i sisaju što je super zbog pritiska u ušima

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma meni uvijek vele da ni ne vežem nego da držim. I da, najbolje je sisat !

A ovo 350kn, ima 25km do Splita, probajte ići na autobus njihov, tu je sigurno jeftinije jer djeca ne plaćaju ili plaćaju manje. A karte avionske su ti valjda po osobi manje id 350 kn, a ne za sve ?!

Inače, koliko sam shvatila, idete na more sa troje djece i njihovim stvarima i sa dvoja kolica i sve to vučete uključujući i samu djecu, a bez svog auta ! Ja ne znam bih li to preživjela !

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Za malu djecu dobijes dodatni pojas koji nakacis na svoj, i dijete sjedi/lezi na tebi bez problema. Kad sam pitala mogu li As u avion, rekli su moze, nema problema ali onda moram rezervuati i platiti dodatno sjedalo. Mos mislit! Daj pojas, ide dijete na mene.

Sretno vam na putovanju, sigurna sam da cete se nekako snaci, mislim da je autobus za vas najbolja opcija u financijskom smislu, a po udobnosti i prakticnosti - neki poveci taksi

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj angelina1505 prvotno napisa Vidi poruku

Inače, koliko sam shvatila, idete na more sa troje djece i njihovim stvarima i sa dvoja kolica i sve to vučete uključujući i samu djecu, a bez svog auta ! Ja ne znam bih li to preživjela !
    Da, idemo avionom jer mi je tako najbrže i najelegantnije. Veliki su disciplinirani i navikli putovati. Imamo samo jedan kofer, nema gomile stvari, a nije problem jer kofer ide na čuvanje kod onih "čuvara" na rivi. Dvoja kolica skupa imaju 10 kg Kad dodjemo u grad idemo na ručak i onda se ukrcamo na brod. Ako bude prevruće otići çemo u Dioklecijanovu palaču
    Jedino je problem s busom i transferom s aerodroma jer nema As a to ne dam, tako nepropisna vožnja s trimjesečnim bebaćem ne dolazi u obzir.

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    evo zvala za nas 5 (2 odraslih i 3 djece do 6 god) St zračna luka -St luka 350 kn
    Nažalost, takve su cijene taksi usluga u Splitu.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa Vidi poruku
    Da, idemo avionom jer mi je tako najbrže i najelegantnije. Veliki su disciplinirani i navikli putovati. Imamo samo jedan kofer, nema gomile stvari, a nije problem jer kofer ide na čuvanje kod onih "čuvara" na rivi. Dvoja kolica skupa imaju 10 kg Kad dodjemo u grad idemo na ručak i onda se ukrcamo na brod. Ako bude prevruće otići çemo u Dioklecijanovu palaču
    Jedino je problem s busom i transferom s aerodroma jer nema As a to ne dam, tako nepropisna vožnja s trimjesečnim bebaćem ne dolazi u obzir.
    Identično tako smo i mi putovali, osim što mi imamo jedno dijete.
    Parovi koji imaju jedno dijete su se uvijek čudili kako možemo ići bez auta, pogotovo na otok sa djetetom i kako nam sve stane u jedan kofer.
    Ali nama zaista nikada ništa nije falilo, s time da nismo uvijek bili u hotelu.

mama još malo ako poznaješ nekoga u splitu ili možda neka forumašica da ti izađe u susret pa da jedno jaje imaš na splitskom aerodromu, bilo bi vam idealno da idete busom.
    Veliku i srednju možeš vezati, a najmanja ide u jaje.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma da, ali nema u šta vezati jaje u busu !

Jedan kofer , a vas petero, pa moj muž sam nosi jedan kofer (jer nikad se ne zna hoće li kiša, snijeg, sunce, sjekire , hoće li imati prilike zaigrat košarku (ogromne tenisice ), nogomet (druge tenisice), šetnju (treće tenisice), prilika za sastanak, večeru, izlazak, koncert, sve su to različiti outfiti ), mi ostali bi se možda i stisli. Pa samo ručnici za plažu ode mi frtalj kufera.

S jednim ili dvoje djece bi ja tako išla (s jednim i jesam), ali s troje od kojih je jedno beba, ja bi morala imati svoju točku utočišta, a to je auto. Da ne kažem da mi na otoku treba.

Zato još jednom naklon!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda mjm ima ful opremljenu kuću na otoku pa ne mora ništa nositi nego za slučaj nužde.
    Ali kako ćeš se transportirati na otoku, tamo te netko čeka s jajetom u autu ili ideš kolicima/pješke do kuće?

Bus vidim ne dolazi u obzir.

Ako hoćeš elegantno onda imaš dvije opcije:
    ipak platiš taxi 350 kn (ali to je u 1 smjeru) i onda razmišljaš kako s jajetom i boosterima
    vidiš može li te netko od forumašica prevesti, koja ima veliki auto da svi stanete i koja ima jaje i boostere (of kors za neku lovu jer na to netko potroši dva sata, možda i u radno vrijeme, plus benzin, plus parking) a to treba dogovoriti i za povrat

Kako ste išli ranijih godina ako inače tako putujete? Nosili ste AS?

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja bi išla busem ili uzela taxi. Ovisi o financama

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma ne, pa imaju taxiji sjedalice, boostere često pod normalno, a jaje ako najaviš kao što mjm misli.

Ja imam full opremljenu kuću na moru, i fakat ne kužim zašto neke stvari nosim gor-dol. Al svejedno bih napunila više od jednod kufera .

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da ne otvaram novu temu - ja isto idem sa troje klinaca ali do Dubrovnika krajem 7mj. Još nikada nisam putovala iz Zg airporta pa me zanima dali mogu tamo ostaviti auto na 10 dana? Vjerojatno mogu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Možeš! Al ti je neusporedivo jeftinije platit nekoliko taxija !

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj angelina1505 prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš! Al ti je neusporedivo jeftinije platit nekoliko taxija !
    OMG, išla sam na njihove stranice - 10 dana cca 1000kn. Cijena taxija od 350 kun je sitniš prem ovome, he he...

A, ništa, morat ćemo organizirat prijevoz do zg i natrag....

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Taxi od aerodroma cilipi do dubrovnika je 250-300 kn..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj In love prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne otvaram novu temu - ja isto idem sa troje klinaca ali do Dubrovnika krajem 7mj. Još nikada nisam putovala iz Zg airporta pa me zanima dali mogu tamo ostaviti auto na 10 dana? Vjerojatno mogu
    A zašto ne odeš autom u Dubrovnik? Mi smo išli mnogo puta. Ili ukrcaj auto i svih vas na Liburniju navečer u Ri i iskrcaj sutra u DU. Naravno, čari letenja se time oduzmu, ali imati auto pri ruci je, meni, nemjerljivo vrijedno.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Zar liburnija ne vozi 22 sata od rijeke do dbk?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Idem vidjeti u vozni red....Polazak Rijeka pon u 19,00 dolazak u DU uto 18.30. Da, skoro 24 sata.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Isla sam jednom davno, s ekipom, tamo i nazad 44 sata.. Uh uh,,, ne bi rado ponovila.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Razumijem da netko ne voli, ali meni je putovanje brodom užitak. Ustvari svako putovanje. Samo me nemojte staviti na jedno mjesto i da moram biti više od 2 dana.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I ja bi volila putovat brodom, npr jedrilicom ili jahtom, ili kruzerom
    Ali liburnijom koja nigdi ne staje osim par minuta na iskrcaj ukrcaj po otocima, i tako izgubit dva dana...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

a tek cijene....cca 550kn za kabinu + 614kn za auto x 2....

A tandrkat se autom do juga,pogotovo uz novonastale guzve na granici....no no!

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pituljica nažalost nemam kuću na otoku, ali se odlično pakiram, ko stjuardesa i nije problem jer smještaj ima perilicu.
    Do sad smo jednom išli, ali s 2 djece i išli smo prijevozom od Airlinesa pa smo ih vezali pojasevima, ali sad je beba tu pa ćemo naručiti taxi sa svim sjedalicama ( sve tri kategorije)
    Tamo su se isto čudili kako sve stane u mali kofer. Imamo uvijek puno kombinacija, haljinu za muzej, za večeru, kaftane, košulje, nešto ako zahladi ali samo jedne štikle i to mi je najgori dio. Ljetna odjeća je lagana i lako se slaže. Fotkat ću kad se spakiram pa vam stavim fotku Smješteni smo u centru mjesta pa nam auto tamo ne treba.
    Posljednje uređivanje od mama_jos_malo : 04.07.2013. at 23:04

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mjm, ne vjerujem - to moraš fotkom dokazati!
    Meni bi trebao jedan kofer samo za morske stvari, masku, peraje, kreme, luftić, kantice ... mi idemo na plažu pod punom ratnom spremom. Jedino šator i suncobran ne nosimo. I idemo poslije 17h. Očito tu nešto ne štima.

Da imate gdje ostaviti auto u Splitu ja bih radije do tamo potegla autom, meni je to najkomotnije - nije elegantno ali meni naprilagodljivije našim potrebama. Mi smo kretali kad bi klinac bio pred spavanac, pa jedno stajanje radi dojenja i bili smo za 4 sata do PIrovca.
    Ali plaćanje parking za 2 tjedna ili duže je preskupo i još brineš što je s autom.

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto ne odeš autom u Dubrovnik? Mi smo išli mnogo puta. Ili ukrcaj auto i svih vas na Liburniju navečer u Ri i iskrcaj sutra u DU. Naravno, čari letenja se time oduzmu, ali imati auto pri ruci je, meni, nemjerljivo vrijedno.
    Auto me čeka tamo, he he
    Išli smo i mi trajektom jednom ali sama sa troje klinaca - avionom mi je elegantnije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja isto ne vjerujem u priču o jednom koferu
    molim fotke i detaljan popis

mi jedan poveći ruksak popunimo s kablovima, punjačima za mobitele, laptope, kameru, fotić....
    jedna sportska torba na cipele - par tenisica za svakoga, japanki i sandala - ne računam za najmanju - njezine stanu s kablovima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    ja isto ne vjerujem u priču o jednom koferu
    molim fotke i detaljan popis

mi jedan poveći ruksak popunimo s kablovima, punjačima za mobitele, laptope, kameru, fotić....
    jedna sportska torba na cipele - par tenisica za svakoga, japanki i sandala - ne računam za najmanju - njezine stanu s kablovima
    vrijeska, da ti nisi MM?
    identično pakiranje i u njega

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Vrijeska, pituljica, Angelina1505http://public.fotki.com/sretna-obite...tuj/image.html

2 odraslih, 3 djece, 1 kofer, 2 kolica
    pelene sam raspakirala, svih 5 opremljeni ful, za ovo za ono, ako zahladi, ide to
    Posljednje uređivanje od mama_jos_malo : 14.07.2013. at 19:00

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

e,nemos tako,morala si lijepo before and after,tu svu robu ljepo na krevet sortirat da vidimo koliko tu ima kombinacija pa onda 2ga fotka kad je to sve u kuferu!

mislim,i ja volim travel light ali sam -2 djece pa uvalim to u 1 kufer....naravno,ljeti...zimi nema sanse...predebela je odjeca...

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

zasad skulirana prekasno sam se sjetila fotkati, već je više od pola bilo spakirano. Na odredištu ću ak se sjetim Informacije radi, samo bebo ima 10 majica i 10 bodija, cure - svaka po tri suknje, 10 majica, nakupovala im robe pa mi žao da ne nose, a kad se vratimo malenom ziher neće više ništa moći, a ako ne bude toplo u jesen ni njima dvjema.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kako ste na kraju rijesili prijevoz?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

taxi za puste nofce

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jos daj link na kofer
    Stvarno puno stvari stane. Jos i pelene nosis. Ja sam ili smotana ili pakiram preprevise :/

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sad se ja pitam kao i Anci :D

Ja ne mogu spakirati sebe i 3 djece u jedan kufer, a tebi su jos i pelene stale. Svaka cast!

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Anci http://www.samsonite.at/b-lite-spinn...-421ede38829d}

ovakav, neki stariji model

ja sam malom uzela gomilu stvari jer se bojim da se neće imat u čemu vratit kako brzo raste sve različitih veličina (nema još ni 3 puna mjeseca a nosi za 6 mj 68 pa i 74) curama haljinica nekoliko, pa suknje, pa za plažu, pa majica, tajica... mm i sebi, ručnike, bademantile, ih ima toga... sve mi treba
    Mogla bih napisat oglas: pakiram po kućama

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

doći ćemo navečer pa mi se ne da jurit u dućan po pelene odmah

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a di su kablovi, punjači...?

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    a di su kablovi, punjači...?
    Hm, pa koliko kablova i toga nosite sa sobom? Meni to stane u kozmetično torbicu sa strane? (nosim fotić i mobitel)..na godišnjem ne želim laptop i sl. gluposti, toga imam doma preko glave (eventualno kindle da ga imam, hi hi)...

A rucnici i bademantili - za put imam ja one tanke iz neke mikrofibre, to su najbolji rucnici za putovanja, slože se na maleno, ništa ne zauzimaju, predobro brišu i jako brzo se suše.
    Posljednje uređivanje od In love : 15.07.2013. at 09:54

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kakvi su to ručnici od mikrofibre? Zvuče zanimljivo ... di ih kupuješ?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ni ja dosad nisam nosila laptop na GO. Djeca popodne moraju citati, nema im druge
    Onda zaspu :D

Ah, Kindle objekt mojih zelja... I ove godine cu od muza skrivati knjige. Koje on tegli u torbama

Kofer je odlican

In love avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa Vidi poruku
    Kakvi su to ručnici od mikrofibre? Zvuče zanimljivo ... di ih kupuješ?
    Ja jih kupim u Dechatlonu u Muggi(Italija).
    http://www.decathlon.it/C-460571-tel...a%2c-teli-mare

Ali su mi frendice rekle da jih ima i u Mercatoru u Sloveniji pa se možda mogu kupit i u Hr (neznam )...
    A u Slo su jih imali i u Sport 2000.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •