Baš me zanima ovo...
Neki dan, predvečer, lagani povjetarac puše, MM i ja smo odveli klince u McDrive, ali smo sjeli van na terasu...
Karlo se hoće igrat...Ok, premalen je da bi se penjao gore, i spuštao niz tobogan, ali fora mu je jurcat u 'prizemlju' one njihove konstrukcije...
E sad...tamo je fino smještena polica za cipele, s uputama (slikama, molim lijepo, da čak i kratkovidni i nepismeni mogu jasno i glasno razumjet) - cipele se obavezno moraju skinuti za vrijeme igre. Ja Karlu svaki, ali baš SVAKI put skinem cipele kad ide blizu, i primijetila sam da ima još roditelja koji rade isto.
Uglavnom, sjedimo mi, Karlo jurca, i neka starija gospođa dođe s unukom (bile su na rođendanu)...
'Jao, gospođo, pa zar je to jadno dijete boso?'
'Ne, u čarapama je'
'Ali boso, pa se tu igra i trči'
'Ali ZAŠTO?'
Ja joj pokažem policu i kažem joj da je to pravilo, možda nije primijetila (op. a. njena mala je uredno u tenisicama)
'A joj, pravilo, tko će još pohvatat djecu da im skine cipele'
Pa sam joj na glas izbrojala uz nas još osam pari cipela čiji su vlasnici, eto, uhvaćeni...A MM je tu pukao i očitao predavanje o poštivanju pravila od malih nogu, kulturi, pristojnosti itd...
Žena je samo blijedo gledala...
Uglavnom, uopće ne znam kako bih se postavila - mi smo u McDu dosta često jer nam je blizu, ali uvijek se nađe netko pametovat...I nitko, nikad, pa ni većina roditelja, ne zatvara vrata od terase kad ulaze unutra, a vide da jurca hrpa klinaca koji svaki tren mogu izletit vani i pred auto...![]()
Baš sam se naljutila...ima li još tko ovakva iskustva?
A stavljam pod odgoj djece jer hoću svoju djecu naučit da poštuju pravila...iako bi za ovu temu prikladnije bilo da otvorimo podforum 'preodgoj roditelja'

Pa sam joj na glas izbrojala uz nas još osam pari cipela čiji su vlasnici, eto, uhvaćeni...A MM je tu pukao i očitao predavanje o poštivanju pravila od malih nogu, kulturi, pristojnosti itd...
Odgovori s citatom
).
ili ih čak potiču, u stilu uzmi sve što želiš, ionako nije ničije, nego zajedničko ili pod parolom trebaš se znati izboriti za ono što ti je važno.
, ali ja ne volim intervenirati kod druge djece ako su im roditelji prisutni - pogotovo ako ih podržavaju u izvođenju nestašluka.
)