Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: zabrinjavajuca guza

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno zabrinjavajuca guza

Moj bebac ima godinu i 2 mjeseca uskoro, inace je zdrava, aktivna beba sa dobrim apetitom, muci vec duze vremena , al imamo jedan problem koji nas muci vec duze vremena , tocnije od njegovog 4. mjeseca. Nime svako malo njegova guza, dio oko anusa se zacrveni, al u zadnje vrijeme su se u tom crvenilu pocele pojavljivati i bijele bobuljice il pristici, cesto nakon proljeva tako mu bude, smiri se pa opet pocrveni..Koristili smo Mustelu, za ojede, pavlovicevu, isli par puta doktoru al nista konkretno dobili od njega...ne vidim trajnog poboljsanja...Nisam sigurna da li je u pitanju samo osjetljiva koza, ili neka alergija, inace bebcac je na AD-u, dobro je prihvatio dohranu, al crvenilo se pocelo javljati i prije pocetka dohrane tako da to ne mogu povezati sa nekom konkretnom namirnicom koju unosi...pomagajte...

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

mome se zacrvenio kružić baš oko anusa sad prije par dana i ustanovili mu soor.inače je dojio normalno,mene nije ništa bolilo,niti sam imala kakve promjene na bradavicama,a njemu se u ustima pojavila lagana bjelkasta mrlja na unutrašnjoj strani usnice.i to je sve. Doktorica nam je dala rojazol da mažemo i guzu i usta i ja cice i sve je prošlo za dva dana. Ali kao si ti bila kod dok.valjda bi skužio da je to to. Probaj sa sudocremom. Meni je on super. inače se baš kružić pojavljuje kod alergija.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Pelenu mijenjati odmah nakon stolice (nisu sve kakice iste, neke stvarno brzo nagrizu kožu). I zračiti guzu, ponekad nemoj ni staviti nikakvu kremu, neka bude baš suha guza. Iskoristi ljeto pa ga malo puštaj i bez pelene.

Mi do 13 mjeseci nismo nikad imali taj problem, nije imala čak ni pelenski osip, ali onda je nakon uzimanja antibiotika dobila gljivice kojih se nismo mogli riješiti, da bi to onda prešlo u bakterijsku upalu. Poslije nam se to dogodilo još jednom ili dvaput. Naša pedijatrica se isto nije snašla (davala nam nekakve kreme s kortikosteroidima), a bogami ni magistre u ljekarni (svašta su mi prodale, a niti jedna se nije sjetila npr. Betriona, a guza se jako upalila).

Ono što su je meni rekla moja frendica doktorica i majka, i oba puta mi spasila stvar, je sljedeće:
    - ili su gljivice pa se maže Plymicolom ili Canestenom, antimikoticima, dok ne prođe pa još par dana,
    - ili su se naselile bakterije (jače crvenilo, a znaju doći čak i otvorene ranice) to se maže Betrionom, antibiotskom masti, dok ne prođe.

E sad, ako se stalno ponavlja crvenilo, moguće je da beba ima Candidu u ustima ili probavnom traktu, to se rješava Daktarin gelom kojima se mažu usta + Plymicolom ili Canestenom guzu. Vidi sa vašom doktoricom je li to moguća dijagnoza pa traži recept.

A svakako traži da ti prepiše Plymicol/Canesten i Betrion (iako se mogu uzeti i bez recepta), oni su osnova svake kućne ljekarne u domu s bebaćem.

Sretno.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imali neki dan isti problem - za sve cure koje su iz Zagreba, najbolja mast koja se radi već valjda 50 godina je krema koju za bebe radi gradska ljekarna na Zrinjevcu - njihova i samo tamo je i ima za kupiti, 30tak kn. I mene je mama mazala s njom. Kaže nikad nijednom imala crvenilo, čak niti nakon proljeva.
    Neki dan smo dakle riješili problem s tom kremom i još davali po preporuci dr plimikol. Ali i da nismo imali plimikol, uvijek je ta krema sve rješavala.
    Inače pedijatar nam je rekao da sudocrem nije dobar za takve probleme.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Imali neki dan isti problem - za sve cure koje su iz Zagreba, najbolja mast koja se radi već valjda 50 godina je krema koju za bebe radi gradska ljekarna na Zrinjevcu - njihova i samo tamo je i ima za kupiti, 30tak kn.
    Potpis na ovo. Guza nam se crvenila samo jednom uz antibiotike, inače nije. A krema je super, ne samo za guzu već i za suha stopala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •