Pokazuje rezultate 1 do 50 od 409

Tema: Od ponedjeljka smo gradjani EU

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mene bi zanimalo ima li neka HR stranica gdje je lijepo položeno što se u praktičnom životu mijenja, zakonodavstvo, privilegije, borba s birokracijom, što je to što je olakšano u odnosu na prije, što je otežano i sl.
    Smatram se prosječno informiranom osobom pa mi se čini da su strukture u tom obavješćivanju zakazale. I ove EU zdravstvene iskaznice su "stigle" u zadnji čas.

I pridružujem se zgražanju kako se Dubrovačko-neretvanska županija "tretira" u cijeloj priči. Odlično sam negdje pročitala - novo europsko Lastovo .

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Mene bi zanimalo ima li neka HR stranica gdje je lijepo položeno što se u praktičnom životu mijenja, zakonodavstvo, privilegije, borba s birokracijom, što je to što je olakšano u odnosu na prije, što je otežano i sl.
    Smatram se prosječno informiranom osobom pa mi se čini da su strukture u tom obavješćivanju zakazale. I ove EU zdravstvene iskaznice su "stigle" u zadnji čas.

I pridružujem se zgražanju kako se Dubrovačko-neretvanska županija "tretira" u cijeloj priči. Odlično sam negdje pročitala - novo europsko Lastovo .
    Ima ova zgodna brosurica od EU bas na temu prava
    http://civilnodrustvo.hr/upload/File...ica/50_pio.pdf

I iako sve to zvuci nekako apstraktno dozivjela sam osobno kako je to kad si ne-EU stranac na vizi u eu zemlji i ne smijes se javiti za posao jer si na (kompliciranim procedurom ishodjenom) family reunion vizi. A od kolege slovenca cura samo otisla izvaditi trading licence i dobila bez problema posao. Da sam sad jos uvijek tamo vec sutra bi i ja tako mogla.

Naravno, tek cemo vidjeti koje ce sve promjene i kojim tempom zazivjeti u hr. Prva je ocito ova s osobnima za djecu, ako nista drugo bar je to neusporedivo jeftinije nego biometrijske putovnice ako treba samo za eu.
    Posljednje uređivanje od sillyme : 30.06.2013. at 21:26

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-629_en.htm

http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-593_en.htm
    Posljednje uređivanje od ivarica : 01.07.2013. at 00:46

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •