Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Doručci i večere :)

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Doručci i večere :)

Pozdrav svima! Evo ja muku mučim s idejama za svakodnevne doručke i večere . Nije mi problem smislit što svaki dan za ručak (obično radim tjedni jelovnik, iako ne stignem uvijek), ali smislit što svaki dan ponudit za doručak/večeru, e to mi je muka. Dajte molim vas vaše ideje, recite što vi obično spremate? Jel kuhate večere ili je to samo nešto nabrzinu tipa sendvić, griz... Ja sam od onih koji nemaju baš puno vremena za kuhanje i nakuhavanje (uz dvoje male djece ), tako da ručak obavezno kuham, a dugo pripremanje večere nastojim izbjeći. Hvala na vašim idejama i prijedlozima !

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

i ja sam vječno bez ideja za ta dva obroka, ali evo sto se kod mene nađe

shake od banane i zobenih (to je temeljac, a unutra znam ubacivati još svašta- chia sjemenke, nekad voda/mlijeko/kefir, med, drugo voće...)
    omlet od povrća koje imam doma (paprika, luk, gljive....)
    -ako sam jako nezainteresirana za bilo što ponudim cornflakes s mlijekom ili sendvič
    nekad sama radim cornflakes od zobenih i sjemenki
    znam napraviti paštetu
    nekad nam tata napravi palačinke

znamo jesti ostatke od ručka za večeru (ali to rijetko ostane do večere)

slušam daljnje prijedloge....

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mi smo klasičari, tj ujutro imamo uvijek friški kruh (obavezno), neka peciva i sl pa mažemo ugl, maslac, med, pekmeze, paštete, nekada jedemo kobasice i špek, abc sir, pijemo kakao i hladno mlijeko , ja ponekad jogurt.
    jedemo obavezno doručak i prije posla i vrtića, nekada klinci požele neke žitarice ali rijetko.
    Večeramo svašta, razne salate, grčka, od tine, piletina i tijesto, omlete, žgance s mlijekom ili jogurtom, griz, sir i vrhnje (često), znam napraviti uštipke pa onda s tim dukatos, kiglice, znamo i tortilje s ostacima npr. piletine od ručka i ubacimo hrpu slate, običnu brzinsku šalšu, razne sendviće i bruskete, kupimo i smrznutu pizzu ili slične smrznute gluposti iz lidla ponekad pa guštamo. Znam humusn napraviti i onda s tim neke polpete ili tortilje na grillu, jedemo i sendviće i zalome nam se rijetko hrenovke, ali ugl u obliku hod doga, ..

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam počela muku mučit sa svim obrocima, čini mi se kao da sam stalno u kuhinji.

Doručci: čokolino, zobene, čoko misli, griz na mlijeku s domaćom marmeladom ili čokoladom, jaja i panceta.
    Večerad hrenovki do pašticade, ovisno što imam i što su jeli za ručak. Najčešće povrće, ili lešo ili ćušpajz. Zalomi se i pizza ili pekara, otprilike jednom tjedno ili rjeđe.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Doručak, samljeti zobene pahuljice u brašno cca 1 šalicu, 1 jaje, zgnječena banana,2-3 žlice jogurta,žlićica praška za pecivo. Žlicom uzimati i peći na tefl.tavi na maslacu na laganoj vatri. Koliko toliko zdrav obrok. Slično mini američkim palačinkama.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Za doručak ili večeru savršeno jelo su frittate. Ukucajte frittata na Coolinarki i izaći se hrpa jednostavnih i ukusnih recepata za sva godišnja doba.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Omlet sa možda nekim povrćem, tikvicama, sušenim rajčicama, nečim što volite od povrća, parmezanom (pravim, ne onim umjetnim smećem iz vrećica), zobene, možda smothie (meni najdraži zobene, mlijeko, banana i malo kokosovog mlijeka, žlica meda), posni sir sa bananom i sjemenkama i žlicom meda, posni sa jagodama, nekim bobičastim voćem, jogurt sa zobenim i smiksanim voćem (npr. šljive, smokve), domaći zobeni keksići uz šalicu mlijeka, griz od pira, puding od tapioke sa komadićima tamne bešećerne čokolade, paštete možeš napraviti od npr. tune, posnog sira i senfa, onda od slanutka, malsinovog ulja i začina, jako je hranjiv za djecu od avokada, posnog sira i kuhanog jajeta,.......

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Za doručak kruh s pemezom/nutellom/medom/maslacem ili toast, palačinke, uštipci, pohani kruh, neke pahuljice, rijetko čokolino i hrenovke ili neka salama. Za večeru isto tako otprilike. Rijetko kad kuham za večeru. Zna se zalomit pomfri ili neka pizza.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

doručak zobene sa voćem, tamnom čokoladom, pirove pahuljice, jogurti, kiselo mlijeko, kuhana jaja, no knead bread i maslac, večeraju djeca, mi veliki ne, najčešće jedu žgance i jogurt, griz od pira, musle.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vikendom doruckuju americke palacinke, radnim danom frape/shake od voca i jogurta.

Veceraju ili svjezi sir, kukuruzni kruh i maslac, kruh i jogurt. Nekad kruh i nutelu . Ovo zadnje bi cesce, a ja bih da je sto rjeđe

Nekad veceraju samo voce.
    Posljednje uređivanje od Anci : 30.06.2013. at 17:52

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jogurt i rižine/zobene pahuljice, mlijeko i zobene/rižine pahuljice, jaja (za doručak najčešće tvrdo kuhana, za večeru može i omlet s nekim povrćem ili na oko), humus, kravlji sir s raznim kombinacijama voća ili povrća, žganci, smoothies - razni recepti, ječmena ili prosena kaša s voćem, gris, za večeru salate od graha, kukuruza, slanutka i povrća, kus kusa, orašasti plodovi i voće, kruh s maslacem ili sirom...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod nas je vecera uglavnom kuhana jer nam je to jedini zajednicki obrok. Ako nije, onda budu jaja (frittata), domaca pizza, neka salata...
    A za dorucak: kruh i putar, marmelada ili med, sir i vrhnje, musle s jogurtom i vocem, musle s mlijekom, palenta s jogurtom ili s mlijekom, a znaju se zalomiti i kruh s nutellom i cokolino.

Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

pratim

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Doručak:kruh s maslacem i medom, pekmezom, pečena/kuhana jaja s paradajzom, griz s kraš expresom, žganci i dodatak-jogurt,vrhnje ili mlijeko, palačinke ako je vikend.
    Večera: ostatak ručka ili nešto lagano tipa domaći voćni jogurt/kefir, domaći saladoled po ljetu, ne kompliciramo.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Po vašim jelovnicima čini se da moji jedu ogromne količine hrane. Već odavno nam voće nije dovoljno kao međuobrok, šta je njima pojest po dvije-tri banane ili jabuke sat vremena prije večere i onda obilato večerati.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ja zadoručak obožavam zobene pahuljine,namočim ih u mlijeko i u mikrovalku na 2 minute,dodam smrznute kupine untra kad izvadim.Mljac.
    Klinac jede žitarice,kruh,namaze-abc sir,dukatelu,zdenku,pureća prsa...
    A za večeru ili ostatke ručka ili opet kao doručak,nekad omleti,pizza,topli sendviči,sir i vrhnje,zrnati sir...

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

grozno, mi ne doručkujemo. naravno, R. doručkuje u vrtiću! a večeramo najčešće nešto vani (pekara) jer smo do kasno u parku ili neke ostatke iz frižidera!:/
    i nikako da se naviknem zdravo doručkovati! jedino vikednom doručkujemo, preko tjedna je takva ludnica ujutro, da nemam pojma kako bi sve to organizirali
    Posljednje uređivanje od kudri : 01.07.2013. at 13:48

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Nisam ni ja do trudnoće.Moj klinac kad je išao u vrtić nije doručkovao doma,osim kad je bio griz-to ne jede.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi jedemo gotovo sve gore pobrojano, jedini moj prilog je riža na mlijeku koju jako često doručkujemo.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Čudim se ovim večerama sladoled ili voće.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

A ja se čudim toj večeri od voća jaaako... Ono moji pojedu količinu da bih trebala staviti na stol bar 2, 3 kila voća

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nama nekad pase voce za dorucak/veceru.banane, jabyke, cijela mjerica jagoda

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja se divim... Mislim da bi moja 4 mušketira bez problema pojela bar 3 kile jagoda za večeru. Možda 2 kile ako bi bilo i šlaga...

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Super tema

Ja često radim tople sendviče, ili onak klasične u sandwich makeru ili u pećnici. Ti u pećnici se rade ovako:
    -mi obično koristimo običan kruh, može i stari, bijeli/polubijeli obično.
    -1 kiselo vrhnje
    -šunka
    -neki topivi sir, naribati
    -1 jaje
    Sve izmiješati i namazati na šnite kruha (prepolovljene) i staviti na pleh i peći u zagrijanoj pećnici dok fila ne poprimi onu blago smeđkastu zapečenu nijansu

Dobar tek, i s nestrpljenjem čekam nove ideje

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

prek tjedna doručkuju u vrtiću
    vikendima je to obično pohani kruh
    ili kruh i nutela, maslac i marmelada
    cornflakes
    pečena jaja
    hrenovke (:nemajka: ahahahahaha)

za večere se kod nas jede juha
    pa onda nakon toga po želji;
    ili ostaci od ručka (uglavnom)
    ili topli sendviči/pizza pužići/kroasani
    ili sendviči vulgaris
    ili cornflakesi/čokolino
    ili palačinke
    ili neki popečki (špinat+riba, riža+tikvice+mrkva, tikvice+krumpir)
    ili ako su sami sa tatom - pašteta,salama,naresci (tad su najsretnij) + jogurt

ako je bio kasni ručak ili nešto malo "jače" onda prođe večera s kokicama, lubenicom, jabukom, sladoledom....

voće je inače međuobrok ili nešto za "grickanje"

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Preko tjedna svakog dana doručkujem šejk; banana + još neko voće (ovisi što je u sezoni, sada maline ili višnje), mlijeko, granola ili med i slatko vrhnje, vikendom jaja uglavnom.

Za večeru budu ili ostaci od ručka ili voće i orašasti plodovi, nekad svježi sir i suho meso, salata od tune i povrća, jogurt...ništa previše maštovito, što nađem u frižideru.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Jutro mi počinje smothiem, voće, povrće, razne trave šibnem u blender ili s vodom, domaći kefir, nekad mlijeko i to me drži. Zna se zalomit topl sendvič ujuto, cornflakes s jogurtom. U pravilu mi ne večeravamo jer dragi dolazi s posla u 6 pa nam je to i ručak i večera. I tako nam je dobro

gugolina avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Svaki dan doručkujemo neke pahuljice (zobene, granola ovdje s foruma, a beba iz dm-a zobene, pirove, 5 vrsta pahuljica) + jogurt ili kruh s maslaceem i pekmezom + čaj.

Večere su nam dosta bogatije. Trudim se da bude što raznolikije,

Jedemo:

1. projice namazane kajmakom ili sirnim namazom ili pekmezom ili sa sirom
    2. vafle (isto kombiniramo gore navedene namaze)
    3. zlevanku po mogućnosti s nekim voćem (sada u škrinji imam smrznutih maraški pa sam stavila neku večer i bilo je mljac!)
    4. palačinke (jučer sam stavila u smjesu svježu blitvu i samo zapekla, nije se uopće osjetila)
    3. omlet s povrćem (paprika, gljive, kapula, danas smo jeli s mahunama) + salata
    4. domaća pizza s puno povrća (tikvica, luk, paprika, paradajz i slično)
    5. krumpir s pancetom u pećnici (krumpir u ljusci narezati na ploške, zarezati križ, nasoliti, staviti peći 20 min, staviti komadić pancete na svaku plošku i onda peći još 25 min.) + salata
    6. tuna pašteta
    7. neki bolji kruh (domaći ili kupovni) s namazima i nekom boljom salamom ili sir i vrhnke
    8. quiche s porilukom (ponekad nam je to i ručak)

Ne mogu se sjetiti što još jedemo. Uglavnom, morala sam jelovnik prilagoditi da bude i za nas i za bebu od 1,5 godine. Često vrtimo isto, iako bih htjela da bude više voća ili povrća, a ne znam što da još smislim a da bude fino i jednostavno za spremiti.

Jučer je bila kod nas moja mama pa sam nam spremila za večeru odličnu salatu sa slanutkom, paprikom, krastavcima, rajčicom, kapulom,i kozjom fetom iz Konzuma, začiniti kao salatu. Ubili smo se u njoj. Uz to su bile i palačinke s blitvom pa je to jela malecka s kajmakom i pekmezom od jagoda.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •