Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
vrlo je jednostavno - narežeš jabuke (možeš i dunje zajedno s jabukama, kad im bude sezona) i suhe šljive (uzmem pet-šest suhih šljiva na dvije-tri jabuke), staviš u lonac, preliješ hladnom vodom da bude u razini voća, dodaš grožđice po ukusu (a i ne moraš), prstohvat soli, krišku-dvije limuna zajedno s korom i kuhaš desetak minuta dok sve bude lijepo mekano

tako vruće možeš staviti u staklenku (čistu i suhu), naliješ vruće skroz do vrha, zatvoriš odgovarajućim poklopcem, čvrsto zatvoriš i staviš na limenu podlogu da se vakumira

samo mislim da ti stvarno ne bi valjalo s bobičastim voćem bez šećera, bojim se da bi bilo i kiselo i bezlično
Ovo nije kompot bez šećera. Suhe šljive i grožđice pune su šećera, imaju vjerojatno preko 70% ugljikohidrata. Ovo je kompot bez dodane saharoze (šećera iz vrećice).

Ja ne radim kompote bez šećera jer šećer je konzervans.

Anemona, evo malo tuđe pameti (ima neki kompot od trešanja bez šećera na ovoj listi), pa dojavi kakvi su rezultati: http://www.dugirat.com/kultura/108-g...1anja-v15-6393