Teško, ja bar podnosim teško. I suze i smijeh. I sve je to jedan ogroman vrtuljak.
Cure, bol u karlici,kao da imam povredu... Medjica, guza, kad se okrecem u krevetu. Imam uvijek jastuk izmedju nogu, pazim da kukovi budunu simettiji, ali ovo je bolno...i kad sjedam na wc solju. Strah me da nije porod, znam da cu mozda biti smijesna ali nemam iskustva... Je li mogice svaki dan nesto
Jel vas nekad boli micanje bebe? Ja ili sam mimoza ili ne znam što... jučer sam jauknula jer je malac napravio neki čudan pokret, zaboljelo me oko pupka, i u mjehuru odjednom. I nekad kad se migolji kao crvić unutra i kad se izboči prema van isto mi baš nije ugodno
Znači ne moram se brinuti?
Muž se jadan prepadne kad ja krenem jaukati. Nekad mi nije jasno jel to malac udari ili što se događa unutra...
Ma ne brini, ja vec trecu trudnocu jaucem od udaraca svojih cura![]()
E, ja mislim da sam večeras osjetila kontrakcije. Ili ne znam što je to bilo, ali nije bilo ugodno. Nije to mene jako baš bolilo, samo me zabrinulo jer mi je do sada bilo nepoznato.
meni su popustili bolovi u križima i preponama
ali ona rastezanja maternice, ajme, za poludit ponekad
BH kontrakcije su isto relativno česte, ali mi nisu bolne
ono što me trenutno najviše muči je to što zadnjih dana kašljem ko sivonja i sad me već tako bole svi mišići da je to katastrofa
svaki pu kad se nakašljavam, moram dobro pripaziti u kojem sam položaju da mogu pridržati trbuh i stisnuti mjehur da se ne ispišam (ne znam koliko gaća sam promijenila dnevno zbog ovog problema)
i ne znam što bih uzela kao lijek (do sad nisam ništa uzimala)
pijem hektolitre čaja s medom i limunom
nos nije zaštopan, grlo nije upaljeno, nego samo taj šugavi gušeći, kao neki alergijski kašalj
uf rahela, znam kak ti je
ja sam u prosloj trudnoci dobila alergiju na ambroziju i doslovce se gusila od kaslja
al nitko nije skuzio da je alergija u pitanju i nista mi nisu htjeli dati
dva mjesca sam rikavala i bila uvjerena da ce mi to pokrenuti trudove, al srecom pa nije
nista mi nije pomagalo, osim malo ublazilo kad sam uzela zlicu meda ili neki mentol bombon, ili cak kiki
drz se!
mene prepone i dalje rasturaju, al je medjica bolje
Kod mene oni užasni bolovi u preponama nestali prije cca 2tjedna i nema više grčeva u nogama. Ujutro me boli onak dolje skroz nisko ko da se beba gura van, ponekad i peče, a uz to me lupa skroz nisko...gin mi je potvrdila crne sumnje...na zadak smo....31ttSad se ona sjetila okrenuti....al dobro...ima još nade da se okrene...
hehe, i ja sam jučer dramila. Danas sam se već smirila, ima još vremena za okret i to više puta...![]()
nov@, znam bebu koja se okrenula naglavačke u 36. tjednu
taman smo slavili Novu godinu
frendica kaže da nije bilo ugodno, ali bolje da se okrenuo nego ostao na zadak
evo mene upadam opet kao padobranac..... evo me na pragu 37 tt i ne znam di bi postavila pitanje pa eto me tu. Zadnjih par dana imam veliku želju za khmmm keksomje to normalno u ovako kasnoj trudnoći. Jadan mm ne može se braniti od mene, je nije to baš neki bajni keks ali bolje išta nego ništa.
haahahah corina, ti barem dobiješ, ja sam luda a meni moj ne da, strah ga jeUglavnom da, normalno je skroz i sve bi dala da se mogu nebajno keksati :D
Apsu daleko je to od onoga šta je bilo prije nisam ni ja baš mobilna pa to sve bude malo nespretno i traljavo ali meni dobro dođe![]()
Uffff bolovi u leđima postaju sve jači....mislim si ono...opeglam sad svu robicu za bembolinu, posložim u ormar tak da je to gotovo, al figu, osječam se ko da sam ribala cijelu kucu na sve četiri cijeli dan
Kaj se tiče polozaja moje cure, mislim da je na sve strane, malo me lupa skroz nisko(i osjetim ˝teret˝ i pritisak u trbuhu kad je na zadak, pa gore u rebra, pa sa strane....ko zna kak će biti na kraju...
Boli me karlica, medjica,unutrasnji dio polnih organa(ali libido radi opet), beba je jakoo nisko,osjetim ga samo.ispod pupka....a stomak se spustio. Vec par dana osjecaj da ce krenuti....ziga,probada...nadam se da cu skontati kad krene porod...
I jutros malo svijetlo smedjeg iscjetka...i maloprije guza mokra... Nista vise ne kontam...frka!
I meni je na pamet pao cep...
Bez frke, ak se ne varam, ti si 36-37 tt, beba je spremna
36+5 ... znam ja da je spreman ,i pretpostavljam da je cep ili se cerviks siri ,otvara pa malo sukrvice...ali ,prva beba. Znam da ce porod doci prije ili kasnije, ali frka. Hvala vam cure![]()
Posljednje uređivanje od twister : 01.01.2014. at 21:00
Ahaaa, ta frka
Nije manja ni kad je treca beba
Al nestane kad dodje vrijeme
ooooo da ... nekako kad vas citam lakse mi ,i nasmijete me i rasplacete.ponekad (pozitivno naravno). Saljem veliki zagrljaj,a sad odoh naci i opet procitati Nanimirin tekst o porodu..
![]()
![]()
Najbolje je prvi put...ne znas kaj te ceka![]()
Dobro jutro drage moje ja budna evo probudili me nešto kao menstrualni bolovi ali ne znam svakih koliko upravo sam se digla pa ću polako to bilježiti i to jaki e sad jel to počinju trudovi ? Hmmm evo me u 38tt.
Evo me opet. Sad vise nisu samo menstrualni bolovi već počinju kao iza od leđa i šire se prema naprijed. Počela san zapisivati ali nisu redovni. Već me je i na wc potjerao.... I nisu niti malo bezbolni boli boli kad uhvati .....
Ako je krenulo, zelim ti što lakši porod i da se što prije grlite![]()
Apsu draga daj idemo nas dvije skupa da ne bude dosadno![]()
Apsu mislim da necu cekati do 5 . Idem ručati i otuširati se pa do doktora. Ovo ne prestaje ali nisu ni u pravilnim razmacima. Da se moga muza pita već bi bila u bolnici. Hmmm dug je dan vidjet cemo ...
Apsu i Corina, nadam se da je to to i držim fige za što brži i bezbolniji porod.Izvještavajte nas...
Corinall, meni to.djeluje kao... a ako je, uz tebe smo, mozda si sad u radjaoni,ili je bila lazna uzbuna. Kako god, javi se i sretnoooo...
![]()
Sretno corina! Nadam se da cu i ja malo po malo za vama![]()
Sretno corina!!!!
I tebi Apsu zelim srecu da sto prije krene....
Mene narucili sutra na indukciju......
GD
otvorena 4cm
ctg mjeri trudove.....
al pustili me doma kao staru iskusnjaru.....nadam se da cu ih zeznuti i doci sa svojim pravim trudovima ujutro....
ledja me bole vec tri dana.....boli kao da cu dobiti.....
pa bumo vidli
Cure, sretno svima!
freya, nek vas cura predivnog imena sve zezne i sama krene....
ajme...ja sam na redu![]()
Freya želim ti trudove večeras i jedan lijepi prirodni porod![]()
Evo bacila sam se na ludjacko pospremanje po kuci....i sve vise me ledja bole...pa se nadam da budem dosla bar 9prstiju otvorena
Ak se ne porodim prije....
Ooo pa bit će bebica, sretno corina
Inače pitanje nevezano uz porod - kad se dignem imam osjećaj da ili bebač krene izbacivati guzu van, ili se čudno gnijezdi, ili imam kontrakciju. Ne znam prepoznati. Jel to kao normalno ili?
Go girls, go!
corina, zelim ti do rodilista jos bar 2-3 cm i jedan brzinski!
Vrci, sve gore navedno je normalno![]()
Sretno corina!!!! Nemoj zuriti, malo secite po parkingu...![]()
Eto, corina ode rodit jer se puno keksala zadnjih dana.. Ja cu ovom svom vrat okrenut![]()
Joj Apsu, a svaki put me nasmijes...kraljice!
Vrci,normalno je... dodirni,pritisni prstom, mekanije je od.kontrakcije. pokazuje ti guzu.