Stranica 9 od 15 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 706

Tema: Bolovi u trećem tromjesječju

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ej cure....koje ste na kraju...imam pitanje....koliko cesto idete ba preglede u zadnja tri tjedna trudnoce?
    Naime duga prica zavrsava time da mi ginekolog od 1.1.2014.u penziji al he rekao da bi navodno trebao jos godinu dana raditi...neki prijelaz kao....sad ga zovem i kaze da do 20.nece nista znati....pacijentice su mu prebacene k drugom dok.i ok.to sam potpisala....ak aad je tom drugom umrla mama pa nece raditi par dana.....bojim se da se to sve ne oduzi....zadnji pregled mi je bio 30.12.....

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa zadnja 3 tjedna u principu ideš u rodilište
    dođeš tamo 37. tjedan, a dalje kako ti kažu
    ja sam sad 34 tjedna, idem za 2 tjedna kod svoje ginićke (znači sa 36 tjedana) i nakon toga u rodilište (to ću sa 37 ili čak 38 ako bude sve ok. kod moje ginićke)

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    sluzni čep može tako na rate
    kad ideš na pregled?
    na pregledu sam bila prije 2 dana i idem opet u iduci utorak ako prije nista ne krene

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pa ako si u panici bolje da odeš i provjeriš, nego da strepiš do utorka

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Bebac se smirio vec prije dvije veceri a kako je jucer ctg bio dobar nekako mislim da je sve ok. Veceras je opet aktivan tuce na sve strane. Presjeca me i bol preko trbuha ali preko ledja ne pa mislim da to nisu ni trudovi nego opet nekakva priprema. Inace na nalazu od prije dva dana mi pise cerviks sasvim skracen za 3 cm prohodan do ovoja i gl. Znaci li to da sam otvorena 3cm ili ne?

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Kad pocnem hodati, nakon nekog vremena to jos i izgleda ok, al kad ustanem iz sjedeceg ili lezeceg polozaja...ajmeee, smijeh zivi
    To sam ja počela primjećivati kod sebe.. kad dulje sjedim, hod nakon toga izgleda kao pajo patak koji glumi kauboja. Prepone užasno bole i kao da ih ne mogu skupiti neko vrijeme.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Pozdrav....ja danas cijeli dan cistim perem i tako to....cak sam podnice od kreveta maknula i brisala.....osim tog gnjezdjenja nema drugih naznaka da ce uskoro porod....evo sad legla a cura po meni gimnastiku valjda radi...dakle nije se jos umirila ni nista...bolovi nikakvi danas osim manjih kontrakcija....nadam se da se kod vas nesto zanimljivije dogadja....

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Kod mene dan termina prolazi bez znakova skorog poroda. Jutros mi opet otisao dio cepa ali to je to. Jedino imam zgaravicu za poluditi.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj doraififi prvotno napisa Vidi poruku
    Kod mene dan termina prolazi bez znakova skorog poroda. Jutros mi opet otisao dio cepa ali to je to. Jedino imam zgaravicu za poluditi.
    I ja zgaravicu imam evo cijelo popodne...i sad mi sve gori po grlu..al tebi je termin ....necu prije reda.....nadam se da ce ti krenuti i porod sad za tim cepom (za kojeg nemam pojma kako izgleda)

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Uh, meni je termin još daleeeko, ali me baš boli nešto danas - mislim da je to pubična kost. Lijepo pulsirajuća bol.

doraififi, neka ti lijepo polagano krene!

baby3put, stani u red! :D

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj baby3put prvotno napisa Vidi poruku
    I ja zgaravicu imam evo cijelo popodne...i sad mi sve gori po grlu..al tebi je termin ....necu prije reda.....nadam se da ce ti krenuti i porod sad za tim cepom (za kojeg nemam pojma kako izgleda)

sluzni čep izgleda sluzavo gusta sluz pomješana sa sukrvicom eto barem je kod mene bilo tako. I od jučer su izašla već 3 komadića da li je to sve ne znam.

da cure stanite u red ja bi sada krenula ili ne bih raspoloženje mi se mjenja iz sata u sat teško je očekivati i iščekivati. Svoju prvu bebu rodila sam sa 36tj iznenadnim pucanjem vodenjaka a sada nikako da krene pa sam već u opasnoj svađi sa živcima

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A moja bol pubične kosti?

Kme.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mene već nekoliko dana boli na desnoj strani, baš na boku pa prema leđima, oko pedalj ispod rebara.
    Ne znam što bi to bilo?
    Ali baš me boli, ne mogu ni stajati. Kad legnem, bol prestaje.
    A ne mogu ležati, cura ima rođendan, mama u bolnici....

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Jel doraififi rodila

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Je cure moje drage rodila ja jutros u 9:30 malenog deckica 3220g i 51cm dugackog. Porod poceo prsnucem vodenjaka oko 1:20h. Vremenski brz ali jako tezak tj bolan porod. Rodila u Petrovoj sasvim prirodnim porodom bez ijedne intervencije osim klistira ha ha. Eto mene vise ne muci zgaravica, niti veliki trbuh ali zato ima drugih zamjenskih stvarcica. E da pukla sam jedno 4 sava pa to sad boli li bolo. Cure svima saljem puse cuvajte bebe i drzite mi se.

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Doraififi,divno , pusa za deckica...1000 cestitki,kad stignes, pisi "masne detalje"....

Sarasvati, pubicna bol, pubalgija, gadna stvar jer zna biti bas bolno. Meni je pomogao jastuk izmedju koljena,kad lezim, i bas sam pazila da mi koljena i karlica budu u simetriji. Cak i kad hodam,polako,bez naglih pokreta... Javlja se uglavnom zbog lucenja relaksina,koji smeksava kosti karlice, kao jedna od prirodnih priprema za porod...a moze i bebac da se namjesti tako da pika neki nerv,a bol se reflektuje na pubicni dio.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Cure,ja sam doslovce mislila da ću poludjeti od bolova u zdjelici i okolo, pa to stvarno više nje bilo za izdržati...je rmi vjerujete da ni hodat nisam mogla dulje od 10min, nogu sam od poda dizala nekih 5cm,katastrofa...i onda sam rodila i gotovo...nikakve više boli odmah drugi dan. A da vam ne pišem koliko sam samodijagnoza postavljala...

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Je cure moje drage rodila ja jutros u 9:30 malenog deckica 3220g i 51cm dugackog. Porod poceo prsnucem vodenjaka oko 1:20h. Vremenski brz ali jako tezak tj bolan porod. Rodila u Petrovoj sasvim prirodnim porodom bez ijedne intervencije osim klistira ha ha. Eto mene vise ne muci zgaravica, niti veliki trbuh ali zato ima drugih zamjenskih stvarcica. E da pukla sam jedno 4 sava pa to sad boli li bolo. Cure svima saljem puse cuvajte bebe i drzite mi se.
    Čestitam!!

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Čestitke na dečkiću!!!

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala!

Ja mogu hodati kilometre, od toga mi se ne javlja bol. Ona je jednostavno tu (danas je malo manje), a nesnosno je ustajanje i prvi koraci nakon toga. Ali, twister, jastuk ide među noge!

doraififi, čestitam na dečkiću!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Doraififi cestitam na deckicu !!!

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Mene sad pred krdj (35t.t) bole kukovi i kosti bokovi,noge i naravno nikako se ne mogu namjestit,sva sam si vec teska ali.. Jos malo,drz te se cure ,Doraififi cestitam i sve najbolje vam zelim

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Nema nikoga? Nikoga ne boli? Ja cekam bolove al moram priznati da se osjecam super tako da.....sutra idem na pregled ginekolog pa cemo saznazi koliko smo se udebljali od 30.12.kad je bila 3050g i dal se kaj desava dolje na izlazu
    Pozdrav svima koje cekaju bolove....

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

sluzni čep izgleda sluzavo gusta sluz pomješana sa sukrvicom eto barem je kod mene bilo tako. I od jučer su izašla već 3 komadića da li je to sve ne znam.

da cure stanite u red ja bi sada krenula ili ne bih raspoloženje mi se mjenja iz sata u sat teško je očekivati i iščekivati. Svoju prvu bebu rodila sam sa 36tj iznenadnim pucanjem vodenjaka a sada nikako da krene pa sam već u opasnoj svađi sa živcima
    kazes da si rodila prvo u 36t.t i ja cu najvjerojatnije ,jer mi je gin.rekao da sam skroz uloziva i da cekam kad ce puknut vodenjak, kako ta tema nije za tu,pliz u inbox (ako nije problem) kako je bilo ,opcenito i koliko je vremena proslo od puknuca vodenjaka do bolnice?

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj allie.rock prvotno napisa Vidi poruku
    kazes da si rodila prvo u 36t.t i ja cu najvjerojatnije ,jer mi je gin.rekao da sam skroz uloziva i da cekam kad ce puknut vodenjak, kako ta tema nije za tu,pliz u inbox (ako nije problem) kako je bilo ,opcenito i koliko je vremena proslo od puknuca vodenjaka do bolnice?
    btw. ČESTITKE NA BEBAČU <3

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo ja bila kod dr i kaze da je sve spremno,prst otvorena,i upucuje me na ctg u bolnicu i daljne preglede u rodiliste....toliko od mene...pozz

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Čestitke!
    Kod mene ništa... Pregled u petak.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Kad su vam pocele BH kontrakcije i kako one "izgledaju"? U prvoj trudnoci ih nisam imala, sad sam 31+ 0 tt i boli me donji dio trbuha, onako kao menstrualna bol, ali se trbuh ne stvrdne kao kod trudova. Nije nimalo ugodno...

Sent from my SM-T310 using Tapatalk

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mene jucer boljele prepone,prvi puta.

Za BH mi danas dr rekao da su normalne i da se ne brinem. Ali ja ih bas ne osjetim. Uglavnom osjetim samo bebu,mozda sam osjetila gdje koju BH

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Janis, koliko ja znam BH ne bi trebale biti kao menstrualna bol, nego kao da ti se trbuh stvrdne na nekih bar 20ak sekundi.

Ni ja baš ne kužim svoje BH. Ili ih nemam ili ih brkam s onim što ja mislim da je micanje bebe. Mislim da sam ovu subotu osjetila prvu.
    Ona pubična kost me trenutno ne boli, ali jastuk je među nogama po noći.

baby3put, sretno!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mene nista ne boli jedino su mi naotecene noge i ruke, pijem magnezij ali se osjecam naoteceno ali se gegam ko medek, jedva sam dosla do bolnice danas , isla sam raditi testove senzbilizacije a bolnica mi je 10 min pjesice!

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Snupi, si Rh negativna?

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Janis, koliko ja znam BH ne bi trebale biti kao menstrualna bol, nego kao da ti se trbuh stvrdne na nekih bar 20ak sekundi.
    Ajoj, sto onda mene boli? Mozda sam bila umorna, ne znam, zaspala sam u 21 ko klada i cijelo jutro drijemam

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni je jucer gin rekao da mi je dovoljno sto mi je test senzibilizacije bio negativan na pocetku i u 28tt, da ne trebam ponavljati

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vrci, kak misliš negativan? Ti si Rh negativna i nije došlo do miješanja krvi. Jesi na to mislila? Jer ako si Rh negativna, dosta je bitno raditi kontrolu. Meni je danas bila zadnja jer sam točno 33 tjedna.

Janis, ako je to bilo samo jedan dan, vjerojatno nije nešto što bi te trebalo brinuto. ALi ako se češće javlja ta "menstrualna bol", ja bih to odmah doktoru javila. Takva bol se javlja kod trudova. Molim ne paničariti nakon pročitanog.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da, na to sam mislila. Radila sam IAT i ispalo je da nije došlo do miješanja. Kaže da je to ok, i da se još to ionako testira nakon poroda - ako je bebač rh+ ja ću dobiti injekciju

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

nisam ja rh + isto kao i mouz, ali sam radila 2008 rh faktor ali mi senzibilizacija fali , jer treba poroda biti upisana u trudničku knjižicu, tak su nam rekli na tečaju!

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Snupi, nisam sigurna da sam shvatila što si napisala.

Vrci, meni je isto dva puta bio negativan test, ali ipak je doktor, a i na nalazu je pisalo, tražio još jednom kontrolu u osmom mjesecu. A za bebu ni ne mogu znati koja je krvna grupa prije nego se rodi. Njoj nakon poroda izvade krv, a nama injekcija u roku 72 sata ako smo različit Rh.

Ne znam zašto sam sve ovo napisala kad si ti to sve već rekla.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

hvala svima na čestitkama! svima vam želim što manje bolova i neugode u zadnjim tjednima i što lakše porode kad do njih dođe

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ja imam osjecaj da cu iskasljati dijete a ne roditi....jucer me naglo uhvatio kasalj nekakav i nadrazajni i iskasljavsjuci tako da svaki put kad zakasljem cijeli se trbuh stegne naravno i sve u prsima me boli i pece....morat cu do doktorice jer neznam dal ce mi sami cajevi pomoci....cihrlu trudnocu sam bila zdrava a izlozena svski dan bolesnicima i mene sad uhvati zadnji tjedan kad sam doma.....bas sam tuzna i lose se osjecam....bojim se da nebi kaj utjecalo na bebu i tok poroda.....

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

htjela sam napisati da sam pozitivna krvna grupa, ali kad su mi radili 2010. krvnu grupu nisu napravili podpun nalaz, pa zato sam jucer jos dodatno radila IAT koji se upisuje u trudnicku knjizicu i on mi treba za porod.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kužim, a sad mi, molim te, još pojasni što je IAT jer ono što mi google izbacuje ima veze i s političkim kandidatima

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    htjela sam napisati da sam pozitivna krvna grupa, ali kad su mi radili 2010. krvnu grupu nisu napravili podpun nalaz, pa zato sam jucer jos dodatno radila IAT koji se upisuje u trudnicku knjizicu i on mi treba za porod.
    testovi senzibilizacije se rade samo kad je Rh faktor negativan
    a tebi su radili vjerojatno zbog nepotpunog nalaza
    ili ako si možda nekad u životu primila transfuziju (sad lupetam, možda nema nikakve veze, ali palo mi je na pamet)

sarasvati, IAT je test senzibilizacije

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo i nas službeno i zadnjem tromjesečju :D
    vrijeme je za žaljenje

Neznam jeli koja od vas sa slicnim problemom, al ja negdje od 10tjedna trudnoce imam bolove u trtici ako duže sjedim ili stojim na nogama, to me ubija s obzirom da volim šetat, max sat ipo i onda umirat ostatak dana

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala, rahela. Ja svoj nalaz dobivam u ponedjeljak. Ali trebao bi biti dobar.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj sarasvati prvotno napisa Vidi poruku
    Janis, ako je to bilo samo jedan dan, vjerojatno nije nešto što bi te trebalo brinuto. ALi ako se češće javlja ta "menstrualna bol", ja bih to odmah doktoru javila. Takva bol se javlja kod trudova. Molim ne paničariti nakon pročitanog.
    Znam da tako bole trudovi, ali nije bilo kontrakcija pa mi nista nije bilo jasno. Boljelo me dva dana u nekoliko navrata, danas je sve ok, mislim da sam bila jako umorna jer kad bih legla sve bi prestalo. Ako bude opet odoh na pregled.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj baby3put prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam osjecaj da cu iskasljati dijete a ne roditi....jucer me naglo uhvatio kasalj nekakav i nadrazajni i iskasljavsjuci tako da svaki put kad zakasljem cijeli se trbuh stegne naravno i sve u prsima me boli i pece....morat cu do doktorice jer neznam dal ce mi sami cajevi pomoci....cihrlu trudnocu sam bila zdrava a izlozena svski dan bolesnicima i mene sad uhvati zadnji tjedan kad sam doma.....bas sam tuzna i lose se osjecam....bojim se da nebi kaj utjecalo na bebu i tok poroda.....
    Ja sam se gadno prehladila u 38.tj. uzas. Nos zastopan a grlo se raspada. Mislila sam da ako krene porod u takvom stanju da je bolje da me onesvjeste. Nos se do poroda oporavio, ali sam nastavila kasljat. Nije smetalo u porodu, ali nakon poroda je malo bilo nezgodno svako par minuta se zakasljavati jer se tijelo napregne, pa jako curi dole... brrr

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Danas sam malo bila u shoppingu. I sad me bole leda. Vise ne znam kako da se namjestim. Boljela me cijela kriza,a sad u jednoj tocki samo.
    A ne bih htjela puno sjediti i stajati,ipak sam do prije par dana strogo mirovala 3mj

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nek te malo izmasira dragi. Laganim potezima, onako širokim dlanovima, prema guzi. Ti čak možeš i stajati i malo se prisloniti rukama na zid.
    A kad hodaš, pokušaj zdjelicu gurati "pod sebe", na taj način ćeš manje opterećivati leđa.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala. Bila sam poslije nasla udobnu pozu pa je proslo. A stalno me on pomalo masira pomaze mi to

Stranica 9 od 15 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •