A da,valjda jer se sad više ništa ne može napraviti...postoji šansa da je to mogao spriječiti da te je prije gledao vaginalno pa da je tada primjetio da je ili cerviks kraći ili nešto slično. Zato se i cervikometrija radi od 20-24tt jer se do tad još i može napraviti nešto,nakon toga-riječima moje doktorice-to treba zaboravit i ako nešto ne štima mirovati i sl.

A vidiš npr. mene je prvih 16tt uvijek gledala vaginalno i vaginalnom sondom baš zato da vidi kako to sve napreduje,jesam se zatvorila, kakvo je ušće itd. i valjda temeljem toga zaključila da je sve u najboljem redu. Ja znam da sam tad ludila jer sam još imala i hematom pa mi to prčkanje dolje nikako nije bilo jasno,čak me i nerviralo, sve dok mi nije objasnila da je, konkretno njoj, to bilo važno jer da doktori vide u ranoj trudnoći ako se dolje nešto događa pa shodno tome propisuju terapiju i mirovanje ali i daljnji tok trudnoće.

Ali, i UZVom se može vidjeti da nešto ne štima,tako da eto..a čuj,pri kraju trudnoće se neke žene prije počnu otvarat,neke su zabetonirane i dok krenu trudnovi, očito je individualno... uglavnom, mirovanje je gnjavaža ali vjeruj mi da je puno teže kad moraš ležati 5 mjeseci (kao recimo ja) ili neke druge žene koje leže u bolnici cijelu trudnoću, ti imaš 2 tjedna-pa neka te razmaze doma, ta dva tjedna će brzo proći a onda očekuj lagan i brz porod ( iskustva su takva da ako se žena počne ranije otvarati da porod bude lagan i brz)