Gabi25 prvotno napisa
Draga Ozana, evo ja sam imala friško iskustvo vanametrične nakon ivf-a, sad u 1.mjesecu.
Vraćena su mi 3 embrija 3.dan, beta je 12dnt bila 49, za 2 dana 100, pa za još 2 dana 220 i ponovo za 2 dana 515, dakle uredno se duplala ali sa nešto nižim početnim vrijednostima. Nakon zadnje bete doktor mi je rekao da ju ne ponavljam već sam otišla na uzv za 5 dana kad je ona trebala biti oko 3000. Na uzv-u se nije vidjelo ništa, taj dan vadila betu koja je bila 2200- dakle u jednom trenutku se nije više pravilno duplala.
Zadržali me u bolnici i operirali na da kad je beta bila 3800, laparoskopski utvrđena trudnoća u rogu maternice.
Ono što je doktorima bilo zanimljivo je da ja nisam imala ama baš nikakvo krvarenje, niti točkice a nisam imala ni neke osobite bolove, one uobičajene kao pred mengu.
Ti ćeš sada morati svaka 2 dana ponavljati betu da se vidi u kojem smjeru ona ide. Ako i dalje bude rasla kontrolirat će te na uzv i tako vidjeti šta se točno događa.
Držim fige da ona počne spontano padati i da ne proživiš pakao vanmaterične, meni je ovo bila druga (prva je bila prirodna trudnoća) i da sve dobro završi!