Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Ivf, icsi i vanmatericna

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno Ivf, icsi i vanmatericna

Zdravo svima.
    Htjela sam da vas pitam da li neka od vas ima iskustvo sa vanmatericnom trudnocom poslije ivf ili icsi-a? Ako da, koje ste simptome imale, kolike su bile bete?
    Kod mene postoji mogucnost, al jos nije sigurno. Vracene su mi 2 blastociste, 9dpt beta je bila 46, 10dpt je bila 56.
    Kako sam procitala, vanmatericna je moguca kad su ovako niske bete u pitanju, sa slabim rastom.

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ozana bok!
    A zašto sumnjaš na vanmaterničnu? Beta ti za 9dpt i nije toliko mala, a gleda se rast u 48 sati...tako da, ako je samo visina bete u pitanju - za sada nemaš razloga sumnjati u vanmaterničnu...

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

pa u pitanju u i jeste rast. za 48h je porasla sa 46 na 56, sto je premalo.

sad vidim da sam gore pogresno upisala. ne 10 dpt nego 11dpt je bila 56.
    Posljednje uređivanje od Ozana : 03.03.2012. at 14:27

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Aha - pa to me i zbunilo... JAvit će se već cure...nažalost, ima ih s takvim iskustvom. Ali, nepravilan rast bete i ne mora biti vanmaternična - može biti biokemijska trudnoća.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj tonili prvotno napisa Vidi poruku
    Aha - pa to me i zbunilo... JAvit će se već cure...nažalost, ima ih s takvim iskustvom. Ali, nepravilan rast bete i ne mora biti vanmaternična - može biti biokemijska trudnoća.

potpisujem

nakon moje 2. bete doktori su rekli-najvjerojatnije biokemijska.
    ali kako je i dalje rasla sumljali su i na vanmateričnu.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

da, hvala ti u svakom slucaju

legal alien avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ozana to je prije biokemijska trudnoca nego vanmaternicna. kod vanmaternicne se beta cak moze normalno duplati (dobro mozda malo preko). ako se dobro sijecam mojoj prijateljici je beta bila 89, 220, a na dan uzv-a kad nisu mogli naci embrij u maternici beta je bila cak 2200. na zalost morali su joj vaditi jajovod.
    ako si vec imala vanmaternicnu shvacam tvoj strah jer sam sama isto prosla. da budes sigurna zovi svog MPOvca. sretno

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

nisam imala ranije vanmatericnu. al citam svugdje da kad su nize vrijednosti bete i kad je rast slab da to upucuje na vantericnu ili spontani pobacaj. ovog prvog me vise strah, pa zato pitam.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

i kad si pouzdano saznala da nije vanmatericna? mislim pretpostavimo da ce mozda i moja rasti, onda mi samo predstoji da cekam kontrolu

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

na 1. uz, 26 dana nakon transfera bio je uredan intrauterini nalaz.
    da, teško mi je bilo dočekati 1. uz, ali sumlje na vanateričnu su se smanjivale kako je beta počela pokazivati prihvatljivi rast

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

onda mi samo predstoji da vadim betu i da cekam. drugo se ne moze nista uraditi.

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ako osjetiš bilo kakve bolove u donjm dijelu trbuha, leđima, ako se općenito počneš loše osjećati idi odmah u bolnicu na pregled.

svakako see redovito javljati ginekologu koji je radio izvantjelesnu.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Draga Ozana, na zalos ja sam upravo prosla kroz iskustvo vanmatericne trudnoce. U mom potpisu ces vidjeti da se bata prva dva puta pravilno duplala a onda je pocela da pada pa ponovo da raste ali ne pravilno. Bolove nisam imala nikakve ali sam rano pocela da krvarim nakon pozitivne bete. Jedino sto je upucivalo na vanmatericnu je bilo to sto sam cak 20 dana krvarila ne nesto pretjerano (npr. cetvrti dan ciklusa kolicinski) i na uzv nije se vidjela trudnoca u maternici sem slododne tecnosti.
    Iskreno se nadam da neces biti moje srece i evo malo ~~~~~~~~~~ za pravilnu trudnocu.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala Ljubice.
    Ja uopste nisam imala krvarenje, danas mi je 12dpt. Malo me zabole jajnici, al ne jako, onako kao normalno u ciklusu, al to moze biti od stimulacije ili se bar nadam.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Draga Ozana, evo ja sam imala friško iskustvo vanametrične nakon ivf-a, sad u 1.mjesecu.
    Vraćena su mi 3 embrija 3.dan, beta je 12dnt bila 49, za 2 dana 100, pa za još 2 dana 220 i ponovo za 2 dana 515, dakle uredno se duplala ali sa nešto nižim početnim vrijednostima. Nakon zadnje bete doktor mi je rekao da ju ne ponavljam već sam otišla na uzv za 5 dana kad je ona trebala biti oko 3000. Na uzv-u se nije vidjelo ništa, taj dan vadila betu koja je bila 2200- dakle u jednom trenutku se nije više pravilno duplala.
    Zadržali me u bolnici i operirali na da kad je beta bila 3800, laparoskopski utvrđena trudnoća u rogu maternice.
    Ono što je doktorima bilo zanimljivo je da ja nisam imala ama baš nikakvo krvarenje, niti točkice a nisam imala ni neke osobite bolove, one uobičajene kao pred mengu.
    Ti ćeš sada morati svaka 2 dana ponavljati betu da se vidi u kojem smjeru ona ide. Ako i dalje bude rasla kontrolirat će te na uzv i tako vidjeti šta se točno događa.
    Držim fige da ona počne spontano padati i da ne proživiš pakao vanmaterične, meni je ovo bila druga (prva je bila prirodna trudnoća) i da sve dobro završi!

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Gabi hvala ti na odgovoru, zao mi je sto si prosla kroz sve to.
    Betu cu ponovo raditi u utorak pa cemo znati nesto vise.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

danasnja beta je 69, 15dpt ne valja ovo nista

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Žao mi je, ozana, znam kroz šta prolaziš.
    Meni je posle prve IUI bila pozitivna beta, i tako jedva rasla. Bila je biohemijska trudnoća. Za vanmateričnu ipak trebaju više vrijednosti, po mom mišljenju. Ja sam na kraju bila srećna što nije vanmaterična, jer sam se jako bila prepala, da mi je to i olakšalo tugu zbog neuspjeha.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nadam se i ja da ce mi biti kao kod tebe. Od dva zla moram birati manje. Precune su ove bete, cak ni dr nije vidio slicni rast tj ne mrdanje

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma i meni je bila 30 pa za dva dana 47 pa za tri dana 70, onda pala za četiri dana tek na 30. posle nekoliko dana stigao i ciklus.
    Nadam se da će ti biti kao kod mene, da prodješ što bezbolnije. I sa većim betama budu biohemijske. Mislim da nije vanmaterična, vidjećeš

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Zao mi je Ozana

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

javicu vam sta ce biti dalje

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ozana držim fige da je manje zlo...

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

nadam se... kakve su inace bete kod biohemijske? koliko sam negdje citala one brzo pocnu da padaju?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

danas je beta bila 31.

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Podižem temu, jer sam na mukama ....
    Dakle...19.3. imala sam transfer (5ti dan dvije blastice). Od 6 dnt testovi blijedo pozitivni. 10 dnt beta 61,4. Rekoh ajde, možda ima nade. Tek je 10 dnt. Medjutim, 13 dnt beta je bila 33,6. Javila sam se svojoj MPO doktorici koja je rekla da stanem s terapijom (Fragmini, Siofor i Utrogestani), da se vjerovatno radi o biokemijskoj trudnoci jer je beta mala, a još i pada... I da čekam da prokrvarim.
    3 dana nakon toga, ponovila sam betu (menga do tada nije došla), nadajući se da je bar malo pala i da cu uskoro procurit, ali...na 16 dnt beta 34,7. (test bljedji nego prije) Opet zovem MPO doktoricu, ali ona kaže da nema razloga za brigu, da je to stvarno premala beta i da se ni na UZV nebi vidjelo sve da je i vanmaterična trudnoća. Kao da samo čekam i opet ponovim betu. Danas je 19 dnt. Test je opet malo jači nego zadnji put (kad je bila 34,7), ali nije posve jaka druga crta. Apsolutno nikakvih bolova nemam. Sutra idem opet ponovit betu. Vjerujem da nije pala, možda čak i raste ali brzinom puža. I sve da je i narasla...opet se ništa ne može vidjet. Menge i dalje nema. Više sam izludjena činjenicom do kad ću čekat!?
    Ima li netko sličnog iskustva? Nekako sve što čujem ili čitam, sve cure koje su imala vanmateričnu ipak su imale veću betu od ovih mojih.
    Šta mislite hoće li ova moja skočit još puno više ili će počet padat?

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

I danas na 20dnt ona je 148,5..

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ufff Strašna
    i dalje ne mora značiti da je vanmaternična...jesi javila dr?

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a jos strasna bas mi je zao sto to moras prolazit,
    drzim fige da je ipak biokemijska i ja se grozim od same pomisli na vm
    drzim fige , javi sta dr. kaze
    postoji li ikakva sansa da je trudnoca, mozda ce sad krenut lijepo rasti, mozd a je bila kasnija implantacija , jel to moguce ?

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Javila sam gore...kažu da jednostavno moram čekat...il da narste do 1000 da bude UZV vidljivo, il da padne i ode. A ona se počela pravilno duplat. Mislim da je ipak premala i da ništa od toga... nisam baš toliki fenomen. Heh... al molim se da ode što bezbolnije....

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    Javila sam gore...kažu da jednostavno moram čekat...il da narste do 1000 da bude UZV vidljivo, il da padne i ode. A ona se počela pravilno duplat. Mislim da je ipak premala i da ništa od toga... nisam baš toliki fenomen. Heh... al molim se da ode što bezbolnije....

moram priznati strašna da sam očekivala da će ti beta uistinu dalje padati, meni se ovakav razvoj situacije niti malo ne sviđa!

Ja bih išla k doktoru, išla bih liječniku jer beta u biokemijskim trudnoćama koja odlazi pada i ne RASTE više!!!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Strašna prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislim da se takve stvari dese kad jedan od 2 ploda prestane rasti - propadne, a drugi se nastavi razvijati.
    dakle, prvo ti je bila zajednička beta oba ploda, pa onda ova zbunjola jer je drugi propao, ali sada mi se čini da ti je skroz u redu beta za 20 dnt, pošto u tablici beta piše sa je 17 dpo 126.

http://www.neplodnost.hr/trudnoa-v2/...a-trudnoa.html

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Draga,
    znam kako ti je. Drži se.
    I sretno!

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Išla sam ja i kod svog liječnika, ali on jednostavno kaže da nemože ništa vidjeti s takvom betom, kao i ovi u ZG....još uz sve to mene niš ne boli, nemam iscjedaka, nema ni naznake da ce doc menga... ništa...
    ne osjetim nikakav pritisak, nista.....čak se osjećam baš dobro..osim što su mi cice malo povremeno na dodir, nebi čak rekla ni bolne...nego ne znam sta.
    Jednostavno moram čekat, a to je koma.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hoćeš opet vaditi betu sutra?

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Da, naravno..
    Ironija je u tome da ja nisam vadila betu na svoju ruku 10dnt i 13dnt...nego tek 14dnt kako mi je bilo rečeno, ja nebi uopće skužila da je beta u jednom trenutku pala... Čak bi se pravilno duplala al bi bila nevjerovatno mala...
    Ma znam ja da nije dobro...al nekako nemam šta za napravit, osim čekat...
    Posljednje uređivanje od Strašna : 09.04.2013. at 10:21

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

jel se to 17dpo ne odnosi na 17 dan poslije ovulacije?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

da odnosi se, znači tebi je 25 dan poslije ovulacije, nažalost dosta mala za taj dan i stvarno ne znam objasniti to što se dešava kod tebe

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

pa da.....danas testic jos jači neg jučer...očito ne pada....

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Ozana, evo ja sam imala friško iskustvo vanametrične nakon ivf-a, sad u 1.mjesecu.
    Vraćena su mi 3 embrija 3.dan, beta je 12dnt bila 49, za 2 dana 100, pa za još 2 dana 220 i ponovo za 2 dana 515, dakle uredno se duplala ali sa nešto nižim početnim vrijednostima. Nakon zadnje bete doktor mi je rekao da ju ne ponavljam već sam otišla na uzv za 5 dana kad je ona trebala biti oko 3000. Na uzv-u se nije vidjelo ništa, taj dan vadila betu koja je bila 2200- dakle u jednom trenutku se nije više pravilno duplala.
    Zadržali me u bolnici i operirali na da kad je beta bila 3800, laparoskopski utvrđena trudnoća u rogu maternice.
    Ono što je doktorima bilo zanimljivo je da ja nisam imala ama baš nikakvo krvarenje, niti točkice a nisam imala ni neke osobite bolove, one uobičajene kao pred mengu.
    Ti ćeš sada morati svaka 2 dana ponavljati betu da se vidi u kojem smjeru ona ide. Ako i dalje bude rasla kontrolirat će te na uzv i tako vidjeti šta se točno događa.
    Držim fige da ona počne spontano padati i da ne proživiš pakao vanmaterične, meni je ovo bila druga (prva je bila prirodna trudnoća) i da sve dobro završi!
    Već sam napisala svoju priču pa da ne ponavljam evo je.
    Kod prve vanmatericne beta je išla nekako 550, pa 700 pa 900 i odmah su me hospitalizirali.

Sretno i da sve završi sto bezbolnije!

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

-beta 11dpt 37, 13dpt 39; 17dpt 126; 19dpt 243; 21dpt 544, 23dpt 893, ...

kod ovih početnih beta mpo dr je rekao da postoji mogućnost vm

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

mislim da na VV nisu iskljucili mogucnost VM, nego samo cekaju vecu betu... ja se i dalje nadam da ce beta sutra poceti padati, ovo je prestrasno sto se dogadja.

Inesz kod tebe je na taj dpo bila puno veca beta.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

strasna kakvo je stanje ??

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Stanje je da se jučer opet poduplalo....vidi potpis!
    I sutra opet ponavljam..
    I dalje sve kao i prije, bez bolova, krvarenja...itd.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

pa sta kazu dr. jel se moze ovo na dobro zavrsit ? od srca ti to zelim ~~~~~~~

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

vjeruj mi...vise ne znaju ni oni...
    moja beta danas 612,8...

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ultrazvuk u utorak sve će reći.

sretno draga!

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

o moja strašna baš prolaziš kroz sito i rešeto,ovo treba biti lekcija svima nama da nepravimo testove i bete prije nego nam je dr. to odredio,držim fige da ipak na kraju sve bude ok i da se ovo isplati ,sretno draga

Strašna avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Upravo tako cure moje...UZV ce pokazat... a testići....no no no....... :D

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Strašna, da sve bude u redu

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova