Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Kvrzica u bradavici

avian avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno Kvrzica u bradavici

Prije par dana podoji na lijevoj dojci postali su mi bolni. Prvo sam mislila da je los polozaj ili prihvat, ali nije prestajalo. Osjecaj kao da imam komadic necega u bradavici. Pa sam pomislila da je zaostalo mlijeko. Kad sam 'rastjerala' sve kvrge shvatila sam da imam kvrzicu koju ne uspjevam razraditi, velicine zrna graska, u samoj bradavici. Kad malac sisa, jezikom pomice tu kvrzicu i stvara bol.
    Pomocu promjene polozaja i kompresijom dojke ponekad uspjevam smanjiti bol, tako da dojim na toj dojci, medjutim bojim se da ne uspjevam isprazniti dojku do kraja.
    Inace, nisam savrseno sigurna da nam je prihvat idealan, ali nikad nisam imala ni ragade ni zastoje, tako da do sad nisam previse razmisljala o tome. Mislim, pazim da dobro prihvati, ispravljam, ali cesto umjesto da otvori usta on usise bradavicu a ja boh ga pustila. Sad puno vise pazim i inzistiram da jako otvori usta prije nego mu dozvolim da se prikopca.

Kako sam prilicno lijena za posjecivat doktore, a igli se bojim ko vraga, da li da se nadam da ce to proci samo od sebe, ili da poduzmem nesto sto prije? I sto? Ima li jos takvih iskustava?

Hvala puno

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako ti bradavica izgleda izvana?
    Imaš li ranicu, promjene na koži?

Jesi li primijetila da je ikad promijenila veličinu, ako je, kad?
    Jesi li imala kakav zastoj mlijeka nedavno?

Ako probaš nježno stisnuti vrh bradavice, jesu li ti svi otvori prohodni ili imaš kakvo mjesto na kojem kao da je čepić, proziran ili bijeli, iz kojeg ne izlazi mlijeko?
    Probaj staviti topli oblog slane vode i držati par minuta i onda probati stisnuti (nježno) vrh bradavice.

Nisam nikad čula za ovo i morala sam ići malo tražiti.
    Ima svakakvih objašnjenja, najčešće su potpuno bezopasna stanja, neka i vezana uz dojenje, ali ja bih otišla liječniku,
    iako te skroz kužim, i ja ih izbjegavam u širokom luku kad god mogu.

avian avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Bradavica izgleda skroz normalno, nema nikakvih ranica, nije mijenjala velicinu, nisam imala zastoj nikad. Sad proucavam vrh bradavice, ali cini mi se da je sve prohodno. Doduse mlijeko curi na sve strane, al ne primjecujem nikakav cep.
    Probala sam ja tu kuglicu stiskati i masirati, ali nista nisam postigla, samo sam si nanijela bol...

Kojem lijecniku da se javim? Ginekologu, opce prakse?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako imaš dobrog liječnika opće prakse, njemu.
    Razgovarajte o mogućnosti UZV-a, možda, ako znaš nekog dobrog UZV dijagnostičara, da se odmah javiš njemu, čisto da porazgovarate.
    Kojem god da ideš, ako ti daju ikakvu terapiju, naglašavaj jasno i glasno da želiš nastaviti dojiti.

Dobro je da nema promjena izvana i da nema nikakvog iscjetka osim mlijeka (to bi sigurno primijetila).

Jesi probala stavljati tople obloge prije dojenja?
    Čisto da, ako se radi o nekakvom zastojčiću, da ga toplina pomogne razbiti.

Ja ću još kod kuće pogledati ako ima što u knjižurdi za savjetnice. I pitati frendicu liječnicu kome bi bilo najbolje javiti se da ti ovo pogleda.

avian avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Hvala puno
    Probat cu s toplim oblogom, mozda ode.
    Pretpostavljam da cu dobit uputnicu, a tko zna kolko se ceka na pregled, tak da ako ima kakva preporuka za specijalista bila bih zahvalna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koliko je dijete staro? Koliko dugo dojiš?
    Frendica (onkologica) je preporučila da odeš liječniku/ici opće prakse ili direkt na UZV, ali ako si u fazi intenzivnog dojenja (osobito prvih 6 mjeseci), UZV je upitan, jer se dobro ne vidi tkivo.
    Jesi u Zg? Možda cure znaju nekog dobrog UZV dijagnostičara pa da preporuče.

Sretno i javi se!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Javi se kad saznaš što je.

avian avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Hocu, javit cu se. Valjda cu sljedeci tjedan ici kod doktora. Kazem valjda, jer me prestalo bolit, a bas sam lijena za doktore...
    Inace, bebac je 3 mjeseca, i bas nam je napokon kolko tolko krenulo dojenje

avian avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Evo da se javim, kvrzica je nestala. Prvo se smanjila, pa izduzila i sad je vise nema.
    Lazna uzbuna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odlično! Preodlično!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •