Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Sirup od soka od višanja

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    Samobor
    Postovi
    1,053

    Početno Sirup od soka od višanja

    Možda je malo nejasan naslov, no treba mi recept za sirup od višanja, ali za koji se koristi samo sok od višanja a ne cijele višnje. Naime radila sam kompot od višanja i sad mi je ostalo dosta čistog soka od višanja pa bi htjela od toga napravit sirup, a za sve sirupe od višanja za koje sam recept našla na netu trebaju baš cijele višnje, a ne samo sok, pa ako neko ima dobar provjereni recept, lijepo bi molila da ga podijeli.

  2. #2
    crnarupa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008
    Postovi
    135

    Početno

    Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Možda je malo nejasan naslov, no treba mi recept za sirup od višanja, ali za koji se koristi samo sok od višanja a ne cijele višnje. Naime radila sam kompot od višanja i sad mi je ostalo dosta čistog soka od višanja pa bi htjela od toga napravit sirup, a za sve sirupe od višanja za koje sam recept našla na netu trebaju baš cijele višnje, a ne samo sok, pa ako neko ima dobar provjereni recept, lijepo bi molila da ga podijeli.
    isto kao s cijelim višnjama, dodaj šećer i miješaj dok se šećer ne otopi i dobit ćeš fini sirup

  3. #3
    Puella avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013
    Postovi
    34

    Početno

    Sto manje secera, to zdravije i ukusnije

    Ja stavljam med umjesto secera, takodje ispadne odlicno, a zdravije.

  4. #4
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    Citiraj crnarupa prvotno napisa Vidi poruku
    isto kao s cijelim višnjama, dodaj šećer i miješaj dok se šećer ne otopi i dobit ćeš fini sirup
    treba li kuhati sok, dodati limuntusa?
    koja su kolicine secera u odnosu na kolicinu soka od visanja?

  5. #5
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,297

    Početno

    ne dodaje se limuntus bar ga ja ne dodajem

    ja kuham sok
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.06.2014. at 07:51

  6. #6
    ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    928

    Početno

    Ja procijeđeni sok ( kroz gazu) kuham s šećerom/medom/stevijom i obavezno dodajem limuntusa jer je bljutavo bez njega, kipuće lijevam u boce i pokrijem da se polako hladi, traje godinama.
    Mi slabo pijemo sokove ali ovaj je najbolji.
    Omjere baš ne znam, cca 1 l soka 0,8-1 kg šećera i lumuntusa po želji. Kad kuham isprobavam gustoću i okus.

    Djeca vole i sirup od kruške, izmiksam krušku u multipraktiku i procijedim ju kroz gazu, dodam na taj sok pola količine vode, opet šećer/med/steviju i limuntus ( njega dodam što prije da ne posmeđi sirup) i kuham.

  7. #7
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,507

    Početno

    napravila sam sirup, i jako mi je fin

    na cca 4 dl soka dodala sam 20 dag secera, i limuntusa od oka (mozda jednu zlicicu)
    kuhala sam 10-ak minuta
    vruce ulila u staklenu bocu
    drzim u frizideru

    taman je, osvjezavajuci ali ne previse kisel

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •