Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: kosa (vlasište) za vrijeme dojenja

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno kosa (vlasište) za vrijeme dojenja

e žene da vas pitam, kakvo je vaše vlasište tj.kosa općenito nakon poroda i od kada dojite?

ja sam prije trudnoće (i cijeli život) imala kovrčavu i suhu kosu a sad mi se užasno masti (što u životu nije), ispada u ogromnim količinama i skroz se izravanala morala sam se skroz ošišati i iskreno se nadam da će jednog dana (kad prestanem dojiti) ponovo doći na svoje (ak ne oćelavim do tad )

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni se isto pocela mastiti. dva dana nakon pranja izgleda kao da mi je neko prolio ulje po glavi. a prije-suharak. pocela mi je ispadati negdje 6 mjeseci nakon poroda, prije toga nije, tako da sam pomislila da sam sretnica koju to nije dohvatilo, ali eto, prevarila sam se

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je poslije svake trudnoće počela padati oko četvrtog mjeseca

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kak sam ovo sročila, uglavnom skužile ste.
    kosa mi je počela padati u ogromnim količinama četiri mj. nakon poroda

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Uvijek mi je bila masnija, pa to nisam primjećivala, počela opadati 3 mjeseca nakon poroda u velikim količinama. Ja se šišala na kratko, tako da nisam imala problema sa frizurom. Kažu da u trudnoći dlake (općenito) puno manje rastu i opadaju, pa valjda mora da opadne to što se "nagomilalo" A ja mislila da sredstva za usporavanje rasta dlačica koja sam koristila u trudnoći stvarno djeluju

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Neću ti puno pisati, pročitaj ovu temu:
    Ako ovako nastavim očelavit ću...HELP!!!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Kažu da u trudnoći dlake (općenito) puno manje rastu i opadaju, pa valjda mora da opadne to što se "nagomilalo" A ja mislila da sredstva za usporavanje rasta dlačica koja sam koristila u trudnoći stvarno djeluju
    ja sam u trudnoci imala problema s dlakavoscu, pogotovo ispod pazuha. dlake su mi rasle 3 put vise i bile su cvrsce nego ikad. ostalo-bez osobitosti. :? :?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A meni u trudnoći baš manje rastu dlake, a kosa mi sjaji. Ali meni hje toliko opadal kosa da sam već imala zaliske iznad čela koliko je padala...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Neš' oćelavit jer ti paralelno raste mlada kosica duž čitavog skalpa, ali da kosa ispada u slapovima i ja znam, vrlo dobro.

Ovo što kažeš za kovrčavu i suhu kosu...
    Kod drugog poroda nisam imala taj fenomen "ravnanja" kao prvi put, ali prvi puta je to trajalo nekih dva do tri tjedna. Onda mi se prilikom pranja jednostavno opet zakovrčala, kao da ništa nije ni bilo. :/

Objašnjavam to svojevrsnim šokom organizma. Znam da je porod prirodna stvar i da je tijelo pripremljeno na njega, ali nakon puno sati u boksu i poroda dripom, valjda se ipak šokiralo.
    Kod drugog poroda koji je protekao brzo i (gotovo) najprirodnije moguće i moja kosa ostala kovrčava.

Jedino vezano uz suhoću, meni se događalo da mi je kosa pri korijenu toliko masna (kao mokra) dok bi prema vrhovima bila OK. Zato što je suhoća i inače odlika kovrčave kose.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Joj kako je meni ispadala kosa nakon poroda... Katastrofa. Onda se sve vratilo u normalu za par mjeseci i taman sam se opustila, a kad tamo, prestah dojiti i eto ponovo i to još gore nego prije. Stvarno sam bila očajna (i masna kosa i zalisci, sve mi je dobro poznato). Ali i to je trajalo cca 3-4 mjeseca i sad mi je kosa bujnija nego inače, frizer se odvalio od smijeha kad je vidio kako mi je skalo prepun mlade kosice (ko paperje).
    Sve je to od hormonalnih promjena.

Uglavnom, ne brini, u 99,9999% slučajeva opadanje kose ima hepi end.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Negdje 3 mjeseca nakon poroda mi je strašno ispadala kosa, ali se kroz kratko vrijeme stanje normaliziralo (valjda je ispao onaj višak koji se nagomilao u trudnoći kad mi je stvarno jako malo kosa opadala). i sad je sve kao i prije trudnoće .

(osim što sam ošišala dugu kosu na 2-3 cm jer me Andrija jako čupao, pa me sad više ne čupa nego štipa za špekec na trbuhu dok doji ).

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    pa me sad više ne čupa nego štipa za špekec na trbuhu dok doji ).[/size]
    Slatkiš mali, on se prebacio tamo gdje ima više materijala

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    pa me sad više ne čupa nego štipa za špekec na trbuhu dok doji ).[/size]
    Slatkiš mali, on se prebacio tamo gdje ima više materijala
    Šteta što se tog "materijala" ne mogu riješti tako jednostavno kao što sam se riješila kose .

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Šteta što se tog "materijala" ne mogu riješti tako jednostavno kao što sam se riješila kose .
    Prepusti ti to Andriji, budeš vidjela .
    Ako ništa, bar će ti prokrvljenost kože na trbuhu biti na visini.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Izgledam kao Gollum.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne pada mi sad strašno, a i prošlo 3 god od dojenja, ali sam jučer odrezala skroz kosu i izgledam ko prije 20 godina, komentirala jefrizerka kak vidi puo novih dlaka

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •