Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: laze,radi ono sto ne smije

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno laze,radi ono sto ne smije

drage moje,ovo je pravi izazov. ne znam sta se desava mojoj petogodisnjoj curici. sve sto nikada nije radila i sto se ne smije picela je da dira ili radu. to me cudi i istovremeno plasi jer ne znam sta je u pozadini svega. tako npr.uhvatila sam je da lize ulazna vrata???!!!,laze stalno da vise ne znam ni kad govori istinu niti kad laze(npr.da je pala na glavu a nije ili ako je pala to sakrije). mi je nikada nismo ruzili da bi imala razlog da laze. postala je razdrazljiva i kmezava-za svaku glupost place i kmezi dok prica. apetit joj se smanjio-ako iskusnim mamama ovo znaci. ja sam sad na godisnjem i trudim se da svaku sekyndu budemo zajedno,ali vec pucam po savovima sa ovakvim njenim ponasanjem. ne znam da li da je pocnem kaznjvati ili pustiti da to prodje?sta je u pitanju???

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj lamy prvotno napisa Vidi poruku
    drage moje,ovo je pravi izazov. ne znam sta se desava mojoj petogodisnjoj curici. sve sto nikada nije radila i sto se ne smije picela je da dira ili radu. to me cudi i istovremeno plasi jer ne znam sta je u pozadini svega. tako npr.uhvatila sam je da lize ulazna vrata???!!!,laze stalno da vise ne znam ni kad govori istinu niti kad laze(npr.da je pala na glavu a nije ili ako je pala to sakrije). mi je nikada nismo ruzili da bi imala razlog da laze. postala je razdrazljiva i kmezava-za svaku glupost place i kmezi dok prica. apetit joj se smanjio-ako iskusnim mamama ovo znaci. ja sam sad na godisnjem i trudim se da svaku sekyndu budemo zajedno,ali vec pucam po savovima sa ovakvim njenim ponasanjem. ne znam da li da je pocnem kaznjvati ili pustiti da to prodje?sta je u pitanju???
    Draga, ja bih nejedenje, dosađivanje i kmezanje ignorirala neko kraće vrijeme, nekoliko dana, a ako ne bi bilo poboljšanja, pitala bih stručnjaka - djetetovog pedijatra, pa nek vas uputi psihologu ako za to bude potrebe. Dijete od 5 godina savršeno je sposobno shvatiti da se svijet ne vrti oko nje (uz uvjet da je sve ostalo u redu, jer bolest i traume mogu ponekad pokrenuti takva ponašanja). Kažnjavanje mi je previše, ali ignoriranje bi možda pomoglo. Ne znam - za pravi savjet treba poznavati dijete.

Što se laganja tiče - nije to neobično u ovoj dobi. Djeca imaju bujnu maštu i često ni sami ne znaju što je istina, a što mašta (moj mlađi sin je bio takav, stariji nikada - ovisi o djetetu). Moj mlađi ni sam nije znao što je istina, a što je izmislio. NIsmo ga zbog toga korili. Našli smo rješenje - igrali smo se s njim kazališta (s lutkama) i naglašavali "ovo smo izmislili, nije stvarno" sve dok mu to nije ušlo u glavu, ali trebala je za to cijela godina...

Možeš curi navečer pred spavanje čitati knjigu "Lažeš, Melita" (Ivan Kušan). Istina, to je literatura za starije, ali mislim da nije prerano. Postoji i film pa bi možda to bolje upalilo.

Meni se čini da tvojoj curi fali društvo vršnjaka koji imaju iste interese (ne nužno vrtićka grupa). Sad je ljeto pa je to teško, ali nađi joj nešto što je zanima - sport, glazbu (dječji zbor), likovnu radionicu u kvartovskoj knjižnici... ne znam ni sama. Možda pomogne. Sretno!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Peterlin je vjerojatno u pravu što se tiče društva.

Nekako po svojem primjeru znam da su se nama takve "nemoguće" faze događale kod skoka u mentalnom razvoju, ili prije nego što bi se razbolio.

Možda zvuči glupo ovo s skokovima, ali nama se pokazalo kao pravilo.
    Došao bi u fazu u kojoj je meni bilo nepodnošljivo - ne sluša, cendra za sve, nikako se dogovoriti,... to bi trajalo po cca tjedan dana i nakon toga se svaki put javio napredak u nečem (ili bi jako obogatio vokabular, ili "propisao", počeo slovkati riječi, počeo drugačije zaključivati,...).

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

iskreno se nadam da ce biti u pitanju neki skok. upisat cemo je na sport,mozda joj je sve dosadilo. sto kaze pet.ne zna razliku izmedju lazi i istine...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •