kako ga sacuvati? mama mi je dala hrpu toga i svaki put kad ga stavin u frizider propadne mi a posto je ovo oveca kolicina stvarno mi je za da propadne. imate kakav savjet
kako ga sacuvati? mama mi je dala hrpu toga i svaki put kad ga stavin u frizider propadne mi a posto je ovo oveca kolicina stvarno mi je za da propadne. imate kakav savjet
nasjeckaj ga i stavi u one kalupe za pravljenje leda (kockice, kuglice9 i onda samo istreseš po potrebi.
samelji ga opranog, podijeli u gutice i zamrzni do pola, gutice slozi u kutiju i ubaci u zamrzivac![]()
Ja ga osusim i stavim u flasu,pa vadim po potrebi.
Operi, očisti od peteljki, stavi u vrećicu za zamrzavanje i tako da ti se skupi komprimirano na jednoj strani, ali ne do vrha, zamotaj vrećicu da dobiješ kao kobasu i zamrzni. Kad trebaš, odrežeš zamrznuti komad i nasjeckaš, ili ako si jako čvrsto zamotala režeš tanke fickleke koliko ide (kao jako tvrdu kobasu). To je za situacije kad dobiješ velike količine peršina, ono, četvrt do pol kile.
ja to držim u tupperware-u![]()
ne reklamiram ga![]()
Ja zamotam u foliju ili kupim gotovi zamrznuti hehe
nasjeckam,obilato posolim i stavim u staklenku
Isto kao i dolega: sitno nasjeckam, dodam puno soli i držim u staklenci u frižideru.
koliko dugo može tako stajati?Roza prvotno napisa
čini mi se dobra ideja
držim ga umotanog u papiru u ladici frižidera, preživi tjedan-dva
pa ako usoljena riba može stahati mjesecima (da ne kažem - godinama), valjda može i peršin
Peršin u soli - ja ga obično stavljam u one male staklenke, od baby hrane. I jako ih brzo potrošim jer stavljam peršin svugdje. Ali mislim da to može stajati jako dugo. Moja sveki zna isto tako nasjeckati peršin, staviti ga u sol a ako toga ima jako puno, onda zna staviti staklenku u duboko zamrzavanje. Kaže da nema nikakve frke oko toga.
Moja sveki (svaka joj čast) otkrila mi je još jedan sličan recept: crvena paprika (ona koja je zrela u ranu jesen, koja se obično peče) - e ta paprika se melje u mikseru i onda isto stavi u staklenke s puno soli. To ispadne skoro pa tekuća smjesa i koristi se za sve čušpajze, juhe i slično. Stvarno daje mrak okus!
cure hvala na savjetima, jos me zanima koliko soli triba stavit? i da li ce se zamrzavanjem izgubit oni dobri sastojci
Ja stavim u plastičnu času u koju napunim vode i onda u vrata hladnjaka. Izdrži cca. 3-4 tjedna.Za opciju zamrzavanja, isjeckama ga na sitno i zamrznem u nekoj plastičnoj posudi s poklopcem. Samo grabim po potrebi.
Koliko soli stavite u odnosu na persin?
Hm, koliko soli, teško je to reći. Kad nasjeckaš peršin, koji bi mi recimo stao u malu bočicu od baby hrane, treba maksimalno 3 žličice soli (možda i manje). Inače, teško je peršin mješati s soli u bočici, ja to obično obavim u nekoj zdjelici.