Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: persin

  1. #1
    luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    758

    Početno persin

    kako ga sacuvati? mama mi je dala hrpu toga i svaki put kad ga stavin u frizider propadne mi a posto je ovo oveca kolicina stvarno mi je za da propadne. imate kakav savjet

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nasjeckaj ga i stavi u one kalupe za pravljenje leda (kockice, kuglice9 i onda samo istreseš po potrebi.

  3. #3
    wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    3,187

    Početno

    samelji ga opranog, podijeli u gutice i zamrzni do pola, gutice slozi u kutiju i ubaci u zamrzivac

  4. #4

    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Postovi
    199

    Početno

    Ja ga osusim i stavim u flasu,pa vadim po potrebi.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Postovi
    3,805

    Početno

    Operi, očisti od peteljki, stavi u vrećicu za zamrzavanje i tako da ti se skupi komprimirano na jednoj strani, ali ne do vrha, zamotaj vrećicu da dobiješ kao kobasu i zamrzni. Kad trebaš, odrežeš zamrznuti komad i nasjeckaš, ili ako si jako čvrsto zamotala režeš tanke fickleke koliko ide (kao jako tvrdu kobasu). To je za situacije kad dobiješ velike količine peršina, ono, četvrt do pol kile.

  6. #6
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    ja to držim u tupperware-u
    ne reklamiram ga

  7. #7

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    Ja zamotam u foliju ili kupim gotovi zamrznuti hehe

  8. #8

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    nasjeckam,obilato posolim i stavim u staklenku

  9. #9
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    Isto kao i dolega: sitno nasjeckam, dodam puno soli i držim u staklenci u frižideru.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    525

    Početno

    Citiraj Roza prvotno napisa
    Isto kao i dolega: sitno nasjeckam, dodam puno soli i držim u staklenci u frižideru.
    koliko dugo može tako stajati?
    čini mi se dobra ideja

    držim ga umotanog u papiru u ladici frižidera, preživi tjedan-dva

  11. #11
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    pa ako usoljena riba može stahati mjesecima (da ne kažem - godinama), valjda može i peršin

  12. #12
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    Peršin u soli - ja ga obično stavljam u one male staklenke, od baby hrane. I jako ih brzo potrošim jer stavljam peršin svugdje. Ali mislim da to može stajati jako dugo. Moja sveki zna isto tako nasjeckati peršin, staviti ga u sol a ako toga ima jako puno, onda zna staviti staklenku u duboko zamrzavanje. Kaže da nema nikakve frke oko toga.
    Moja sveki (svaka joj čast) otkrila mi je još jedan sličan recept: crvena paprika (ona koja je zrela u ranu jesen, koja se obično peče) - e ta paprika se melje u mikseru i onda isto stavi u staklenke s puno soli. To ispadne skoro pa tekuća smjesa i koristi se za sve čušpajze, juhe i slično. Stvarno daje mrak okus!

  13. #13
    luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Postovi
    758

    Početno

    cure hvala na savjetima, jos me zanima koliko soli triba stavit? i da li ce se zamrzavanjem izgubit oni dobri sastojci

  14. #14
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Ja stavim u plastičnu času u koju napunim vode i onda u vrata hladnjaka. Izdrži cca. 3-4 tjedna.Za opciju zamrzavanja, isjeckama ga na sitno i zamrznem u nekoj plastičnoj posudi s poklopcem. Samo grabim po potrebi.

  15. #15

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    Koliko soli stavite u odnosu na persin?

  16. #16
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    Hm, koliko soli, teško je to reći. Kad nasjeckaš peršin, koji bi mi recimo stao u malu bočicu od baby hrane, treba maksimalno 3 žličice soli (možda i manje). Inače, teško je peršin mješati s soli u bočici, ja to obično obavim u nekoj zdjelici.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •