Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: HiperAktzivne bebe

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno HiperAktzivne bebe

U maternici je već krenula rekreacija i akcija na kubik. Noge su bile posvuda, stalno. Danas, kad je izvan maternice samo su se i ruke priključile ekstremnoj zabavi. Za njega je AS, kolica i hranilica mjesto na kojem može izdržati u minutama.
    Promatram, pitam druge majke, roditelje i čudom se čudim da mnoge guraju kolica a djeca sjede, meditiraju, katkad prevrnu koju igračku u ruci. Naše dijete je budno 9 sati. Dugih, ekstremno aktivnih sati nakon kojih svi padamo u nesvijest. Neću nabrajati aktivnosti, one uobičajene i kilometražu koju pređemo da bi zadovoljili minimum njegovih potreba, znatiželje. On ima 10 mj. i od kada je imao 9 upire prstom u ono što želi i inzistira, ako se i boji uzme moj prst da dođe do toga, imitira zvukove (kašlje, mijauče, bibiče, štošta), sve ga zanima, sve je opipao, prepipao. Minuta provedena na tatamiju služi da mu iščupa bočne strane i to je to, ide se dalje. Zna već poprilično dosta toga, pokaže kad ga se nešto pita, dosta traži, sve od igračaka, kablova, starih aparata, padela već mu je dosadno, mm mu je kupio tri instrumenta pa sad udara po njima (glazba ga fascinira i kao pjeva na nekom svom jeziku kao moj prateći vokal). Već sam napisala da se nakašljava ako mm i ja pričamo i na trenutak nije u središtu zbivanja. Ubijamo se da zadovoljimo njegove potrebe, a tako je mali. Od jučer su aktualni prometni znakovi pa obilazimo sve kvartovske i on ih mora dotaknuti, naravno.
    Je li to naznaka da smo stvoritelji jakojako aktivnog, zahtjevnog malog čovjeka? Ili su takva sva djeca a roditelji kriju, a ja nemam pojma da je to tako? (recite mi da je faza)

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Još malo da si predočite. Ako diže slušalicu od parlafona i pritišće gumbiće, istodobno, bez gledanja nogama napipava i gura ključeve u bravi. Ne gubi taj vrijeme. Ili ako se igra sa mm na krevetu istovremeno se diskretno rotira da nogama napipa moju glavu i počupa me hvatajući kosu nožnim prstima. Uglavnom, kombinira više radnji odjednom. Lastane, je li naše dijete normalno.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Ne znam jesu li sva djeca takva, ali jednu slicnu imam i moram priznati da nije lako s njom Ona je sada starija pa i nije vise toliko ovisna o nama ali ipak se na kraju dana samo slozim u krevet. Odmalena sve mora vidjeti, opipati i probati i to ju drzi i danas. Samo se nemoj nadati da ce mu aktivnost splasnuti, samo ces se ti naviknuti i prilagoditi

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nisu sva djeca takva
    Moj je bio dobrih godinu dana, sada je puno drugačiji (namjerno ne pišem "bolji" jer sve su to faze odrastanja, neke teže, neke lakše)..zlo mi je kad se sjetim..nikad dosta, nikad kraja, nikad mira, nikad kavu popila nisam, nikad popiškila se u miru..i ja sam se trgala da udovoljim svemu, ali to mu je kao davalo neku dodatnu energiju, plus ofkors buđenje po noći svakih sat-dva..bila sam :visi:
    Ali prošlo je
    Želju za drugim djetetom još uvijek nemam
    Posljednje uređivanje od LolaMo : 06.07.2013. at 20:46

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja imam PTSP od njene prve 2 godine :D i isto nemam zelje za drugim djetetom. Sada je u neku ruku lakse, aaaali ne i lako. Iscjedi nas ko limune svaki dan, trazi paznju doslovno svaku minutu. To je tako rodeno i ne mozes tu nista, mozemo im se samo prilagoditi :D.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Rekla sam davno, oni imaju dodatni spremnik sa duracel baterijama

Al doci ce to na svoje.. Sumnjam da ce fizicki postat manje aktivni, ali ce se neke stvari moci dogovoriti lakse, kad imaju oko 3 godine

Ne znam jel mi se cini, ali imam osjecaj da mi je nova beba u stomku puno mirnija, ne skace u stomku 24/7... To mi daje neku nadu da ce bit neka mirnica, hahaha (tjesim se ja).

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sva sreća pa je dobar spavač. Kad se prebacio na ljetno radno vrijeme i odgodio spavanje za 3 sata mislila sam da ćemo kolabirati, a onda si je opet!! uveo treće dnevno spavanje, na našu sreću, da dođemo k sebi do nove runde. Radila sam sa djecom i sve sam valjda očekivala osim da smo dosadni svom djetetu. Mislim da će drugo doći kad se ovo bude moglo brinuti o njemu ili o sebi.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja starija je takva, od uvijek, u trbuhu je radila cuda, hiperaktivna, hiperplacljiv hiperzahtjevna, hiperosjetljiva....., sve faze koje postoje smo prosli u maksimumu....i nije se promijenila ni sada sa 4 godine. Lakse je samo u toliko sta smo se navikli i shvatili da nece biti nikada kao "ostala" djeca koju znamo.
    Od kad ima seku (koja je zahtjevno dijete po nekim kriterijima, a po nasim standardima ni malo) je zanimljivoooo..... ali je u isto vrijeme divna i savrsena na tisucu nacina, nevjerovatno inteligentna......

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

e da i ova moja je apsolutni nespavac, ustvari od uvijek ju je bilo teako uspavati, budila se na svaki sum a i potreba za snom joj je uvijek bila ispod svih granica dje njene dobi, u isto vrijeme energija bezgranicna, hrana joj je od uvijek i sada potpuno nevazan dio zivota i tako....

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Niste me utješile, svejedno hvala na odgovorima! Znači to je to.
    nela08 prepoznajem ovaj hiper opis tvog djeteta. Hiperosjetljivost i to - reagira na malu nijansu promjene mog raspoloženja. A dobro, bar se neću ufati da je riječ o fazi, nego hiper-djetetu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    nego hiper-djetetu.
    Riječ je o djetetu. Samo djetetu. Takvo je kakvo je. I treba dijete prihvaćati baš kakvo je. Jedinstveno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Niste me utješile, svejedno hvala na odgovorima! Znači to je to.
    nela08 prepoznajem ovaj hiper opis tvog djeteta. Hiperosjetljivost i to - reagira na malu nijansu promjene mog raspoloženja. A dobro, bar se neću ufati da je riječ o fazi, nego hiper-djetetu.
    Istina je što Beti kaže, dijete je dijete...

Evo mog iskustva od prije dooosta godina - djeca su bila hiper kad sam JA bila hiper. Kad sam našla unutarnji mir i ravnotežu (dođe to s roditeljskim iskustvom, ali to se stječe relativno brzo) i na djeci se to odmah osjetilo.

Hiper-faze znale su najavljivati skokove u razvoju (prije posjedanja, prije prohodavanja, čak i prije izbijanja zubića) ali ono što je bitno je red i fiksni raspored - svaki dan spavanje i hrana u ISTO VRIJEME. Možete me razapeti, ali to djeluje. Provjereno ne samo na mom iskustvu. Djeca do treće godine trebaju fiksnu i predvidivu strukturu. Kod pretežne većine to daje dobre rezultate.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Prihvaćam ja svoje dijete takvo kakvo je. I jako sam mirna, uživam u ovom majčinstvu nakon izdajanja. Imamo i raspored, sav je u minutu i sa jelom i spavanjem. Samo me zanimalo ima li slične djece.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •