Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Kovrcava kosa - kako odrzavati?

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Kovrcava kosa - kako odrzavati?

Malecka mi ima kovrcavu kosu,duzina do ramena, i poprilicno se petlja, a ona se naravno ne voli bas cesljati.

Kako vi odrzavate kose svojih princeza? Imate li kakve posebne sampone? Balsame za djecu? Kakav savjet?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Spray za raščešljavanje kose

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ima neki specijalni šampon baš za djecu, za lakše raščešljavanje, a ne peče ni za oči. Mislim da je Johnson's sa pšeničnim klicama (nisam sigurna), zelena bočica.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Probala sve i svašta od šampona do regeneratora i spreja za raščešljavanje.Mala ima 8 god i tek neki dan otkrili regenerator koji se ne ispire od Pantena i koji djeluje.S tim da moram napisati da joj kosu prvo raščešljavam rijetkim češljem a tek onda gustim bez obzira koji proizvod stavila na kosu.Kosa joj tako lijepo miriše nakon toga i jutarnje plakanje prilikom češljanja smo zaboravili.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kam, daj mi tačan naziv tog regenaratora, i meni je hitno potreban. Ja svoju jadnicu stalno štricam, jer ne mogu da je češljam, a ima divnu kosu

rutvica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Kovrčava kosa će se to više petljati što ju više češljate. Dakle bacite sve osim češlja širokih zubaca i kosicu rasčešljajte samo kod pranja, kasnije eventualno malo prstima. Kosa će prirodno oblikovati loknice i manje se petljati. Pomaže i u zadnju vodu za ispiranje dodati malo jabučnog octa - kiselkasto okruženje zatvara folikule vlasi i ona se manje petlja i lakše rasčešljava.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Za raščešljvanje je super onaj zeleni johnson za raščešljavanje. I sprej za raščešljavanje.
    I puuuno sterpljenja pogotovo ako dijete ne voli prčkanje po kosi.
    Dobro je kosu prati nagnutu prema iza tako da se ne zapetlja previše već ju voda sama ravna. Ne zaprtlja se jako. I onda ručnikom samo potapkati ne trljati kosu kod sušenja.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ćupi nema frčkastu kosu ali joj se jako petlja i svako jutro ista priča!
    i onda je moja frendica dala 150 kn za češalj tangle teezer i kaže da su se njene cure preporodile!
    pa je kupila za još jednu prijateljicu, pa još jednu....
    a ja si mislim 150 kn...

i onda sam naletila na istu stvar, no tangle češalj koji košta 90 kn i pokleknula i kupila!
    i fakat je super stvar...ćupi se niš ne žali, čak me i podsjeti da ju moram počešljati...što se do sad nikada nije dogodilo.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ninik gdje si kupila češalj??

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

za mojih dvoje frćkavih - veliku i malog, pa i za srednju koja ima ravnu, ali lako "zamrsivu" kosu, uvek kupujem raznorazne sprejeve za raščešljavanje. nekad ih je bilo (dečijih) u avonu, a sad smo uglavnom kod "gliseva" raznih vrsta. pomažu i za mokru i za suvu kosu, a plakanja više odaavno nema...

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam svoj u frizer priboru u domjanićevoj (kod kvatrića), a frendica svoje u frizerskom salonu renata u frankopanskoj.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ninik stvarno je tako dobar? Vrijedi tih para? Što ga razlikuje od drugih češljeva (osim oblika, vidim na netu da je drugačiji).
    Ja imam kuštravu kosu, a čitam ovaj topic jer s naklonošću gledam na mame koje kuštravoj djeci puštaju kosu, ja sam izgledala kao dečko do 7-og razreda jer se moja kosa nije dala češljati.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ima taj češalj i moja šogorica, isprobala sam ga i ja na svojoj ultra čupavoj kosi, i fakat je odličan.

p.s. kovrčava kosa se ne češlja!

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ma nama je najproblematicniji jedan pramen koji joj je uvijek zapetljan, valjda kada spava trenjem o jastuk joj se zamrsi, i uvijek je njega problem rascesljati, ostalo i nije tako strasno. I
    Imamo i mi taj avonov sprej za rascesljavanje, i kupila sam i sampon sa balsamom djeciji, ali taj pramen se i dalje mrsi.
    Morat cu pogledati za ovaj cesalj kada ga svi toliko hvalite

mara68 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi smo svi troje kovrčavi, mali najviše, a čini mi se i da će mala seka njegovim stopama. Kad je I. bio beba zvala sam ga Kerumić
    Zanima me ima li netko od vaših klinaca tjemenice i kakav dobar savjet za njihovo uklanjanje? I. ima 2,5 godine i nikako ih se riješiti! Iščešljavanje više ne pali jer mu je kosa jako gusta, a isprobala sam dvije vrste skupih šampona protiv tjemenice i nisu pomogli.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ima taj češalj i moja šogorica, isprobala sam ga i ja na svojoj ultra čupavoj kosi, i fakat je odličan.

p.s. kovrčava kosa se ne češlja!
    Ajde kupiti ću si to čudo, baš me zanima!

P.S. Nekada moraš počešljati kuštravu kosu, najbolje kada je regenerator na glavi, to je bar moje iskustvo.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma i ja počešljam kosu kad ju operem, mokru, punu regeneratora. I to je sve!

Kad sad gledam slike dok sam bila klinka, majko mila, pitam se zakaj je mene stara češljala, izgledala sam ko čudo s tom raščešljanom kovrčavom kosom!!

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa i kuštrava se češlja...samo dok je mokra.
    češalj je super....ćupi nije kovrčava ali joj se jako petlja...i sad s ovim češljom, može se i sama jako dobro počešljati.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Kad sad gledam slike dok sam bila klinka, majko mila, pitam se zakaj je mene stara češljala, izgledala sam ko čudo s tom raščešljanom kovrčavom kosom!!
    Suosjećam, valjda je bilo normalno da se dijete češlja, bar nas se ne može promašiti na razrednim fotkama...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E, ali sad je koma, kak ti ja nemam tu naviku češljanja, a kćer nema kovrčavu kosu, da je bezbroj puta zaboravim počešljati prije nego idemo van.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Koliko mi je puta svekrva rekla da bi mogla počešljati djecu, što je najgore, zaista je u pravu, kćer koja ima ravnu kosu stvarno izgleda daleko urednije kada se počešlja!
    U tu sam svrhu kupila četku za kosu samo za nju

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

e, a da vam kažem šta sam ja otkrila, nakon 15 godina što imam dijete?

naime, dok mi je sin bio mali, uvijek smo ga šišali mašinicom skroz na kratko. i zbog neurodermitisa i lakšeg mazanja vlasišta, a i tako, održavali kratku frizuru.
    nakon 15 godina odluči se moje dijete ne šišati, pusti kosu par centimetara, i ja tada otkrijem da ima frćkavu kosu kao i ja!
    to mi je toliko ludo da se uvijek smijem kad pomislim na to

Kupusic avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Na žalost ja sam ošišala dijete na kratko (na svega 3 cm duljine kose) jer je sve drugo maltretiranje i nje i mene.
    I tako kratka kosa joj je skroz u loknicama.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

X

Oni koji nemaju kovrđavu kosu ne znaju koja je to muka. Ona se ne raščešljava na suho, samo kad je oprana i nakon regenaratora. Iako, ja svoju nisam ni tad češljala nego je samo prstima razmrsila, jer regenerator sam odradi svoje.
    Toplo preporučujem da se takva kosa ne češlja.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se sjećam kad sam bila mala
    tad je kupanje bilo samo subotom
    i kako sam u tim subotama uživala u glatkoj mokroj opranoj kosi
    i tuzi kad bi se počela sušiti i kovrčati

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja se sjećam kad sam bila mala
    tad je kupanje bilo samo subotom
    i kako sam u tim subotama uživala u glatkoj mokroj opranoj kosi
    i tuzi kad bi se počela sušiti i kovrčati
    e da i ja se sjećam pranja kose isključivo subotom....
    mrzila sam se češljati(a ni sada ne volim, osim samo mokru i puno regeneratora) a imala sam uvijek dužu kosu koju nikada, ali baš nikada nisam raspustila.....osim kod pranja
    ne samo da je jako jako kuštrava već je i suha i čim se osuši izgleda kao da sam ju još i natapirala strava! kad sam bila dijete svako češljanje poslije pranja sam oplakala, nije bilo ovih sprejeva za kosu, pa malo ulja je znalo pomoći...ali ni tada uz svu borbu s kosom nisam ju dala odrezati....ja sam furala svoje pletenice, a ostale u razredu frizure "na lonac"
    Valjda nema tog regeneratora, šampona i kojekakvih maski koje ja nisam probala ali da mi je pomoglo nije, bacanje novca i dalje ona kad se osuši stoji kako ona hoće.....
    jednom sam se pokušala i opeglati ali tek tada je ispucala.... par godina sam se i šišala skroz na kratko, ali šišanje svakih 15 dana mi je dosadilo...jer čim poraste malo više izledam ko ovčica....
    gdje kupiti taj famozni češalj? ima li netko nakakav savjet za moju "grivu"??

Sunshine Shoot avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ajme, super, čim malome još malo poraste kosica, kupujem taj češalj!

Inače, on nikako ne voli pranje glavice dok se kupa, imate li kakav prijedlog (ovako usput na temi kovrčavih...)?

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja svojoj princezi sam kupila posebnu četku za kosu kod naše frizerke bila je skupa ali je vrijedila sada se obožava češljat i prat kosu i s time nemama problema :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •