Vidjela sam povoljno jedan pekač za picu, promjera 36 cm. Volim picu i pečem je barem jednom tjedno. Ima li netko iskustva s tim pekačem? Mislim, ispečem ja sasvim pristojnu picu i u rerni, ali "svrbi" me ovaj pekač. Ima li to netko (i koristi)?
Vidjela sam povoljno jedan pekač za picu, promjera 36 cm. Volim picu i pečem je barem jednom tjedno. Ima li netko iskustva s tim pekačem? Mislim, ispečem ja sasvim pristojnu picu i u rerni, ali "svrbi" me ovaj pekač. Ima li to netko (i koristi)?
pekač za pizzu imaju moji starci...250kn su ga platili...fenomenalna stvar...oni ne peku samo pizzu već sve što im padne na pamet...fenomenalna stvar
Ajvi, a zašto ajme? Zato što pečem picu bar jednom tjedno ili zato što me zanima kupovine jedne takve stvarčice? :?ms. ivy prvotno napisa
ja ga imam, dobio mm za vjencanje
koristimo ga i meni je dobra stvar, pizza ispadne kao prava, puno bolja nego ona iz pecinice, koju vise ni ne radim...
pa ak je već dobio tm za vjenčanje, trebao bi on i peći!zrinka prvotno napisa
![]()
Ha, skoro ste me uvjerile.(teško žabu u vodu). A zbilja nije skup (99 HRK). Samo da ne bude, kolko para tolko muzike.
mene više zanima,imal ko iskustvo sa onim aparatom za kuhanje na pari?
Dvije zdjele, jedna na drugoj(gornja je šupljikava)
Faktički kao "parna friteza". :?
Može se kuhati sve od mesa do voća i povrća.
pa zar ti nije dovoljna ona mrežica koja se stavi u bilo koji lonac? ja nju koristim.
ja imam pekac za pizzu, al pizzu nismo nikad u njemu ispekli![]()
al zato meso i krumpiri.... mmm- mislim da znam kaj cu u petak za rucak
Ajvi dajem novčić za tvoje misli...da mi je znati na šta si pomislila![]()
Ne znam što je ajvi pomislila, ali meni je ova rečenica bila jako stimulativna
Anyway, pizzu ne pečem pa ne znam, ali mrežica za kuhanje na pari je super stvar. Mi imamo nešto kao metalni tanjur s rupicama koji se može lepezasto složiti pa se prilagođava raznim veličinama lonaca i rajngli.Dijana prvotno napisa
[quote="mommy_plesačica"]Ne znam što je ajvi pomislila, ali meni je ova rečenica bila jako stimulativna
Aaaaaaaaaaaaaaaa, prljave li mašte!Dijana prvotno napisa
![]()
Imamo pekač na vikendici, a koristimo ga za svašta. Najfora mi je povrće u vlastitom umaku s maslinovim uljem, origanom i kečapom. Iz zezancije sam kombinaciju nazvao "rostiglio kon ugodzaj di pizza"![]()
Ja imam to čudo i bolje ti je da ne bacaš pare na isto. Povrće se može napraviti ali meso, ma nema šanse osim ako ne voliš živo i gumasto meso a uz to u taj aparatić treba vode kao omanji bazen, a kod nas je voda tvrda pa se sve začepi i može ići u kantu za smeće.white_musk prvotno napisa
ovo je i meni upalo u ocimommy_plesačica prvotno napisa
![]()
ja u pekaču pečem sve osim pizze.
ustvari.jednom sam je ispekla,al mi je izgledala nekak jadno.
zrinka,više ne znam gdje su mi upute pa mi pliz reci koliko dugo pečeš pizzu i dal je poklopiš poklopcem?
Idem se ugurati prekoreda.
Treba ti pravo tijesto, sve namirnice koje misliš potrpati moraju biti već skuhane ili polugotove, a peče se poklopljeno. Nastoj cijelu pripovijest imati postavljenu potpuno horizontalno, jer ti inače kondenzirana voda podlijeva samo jedan kraj pizze, što nije posebno fino. Ako ti za kompletno pečenje treba više od 20 minuta, nešto je pošlo krivo.
Recepti koji se dobiju uz ovakve pekače odnose se na polugotove pizze, a cijeli postupak se ne razlikuje drastično od podgrijavanja. Dakle, zaboravi recepte.
jel se mora prvo zagrijati?
pecem 5-10 minuta, zavisi koliko se ugrijala
dosta brzo ide, ja napravim tj razvaljam par pizza i onda jednu za durgom ubacujem
ja dobila za vjenčanje
pekli pizzu jednom i malo previše nafrljili temp. (čitaj: do kraja)
jer ja volim hrskavo dno
dobili ugarak
pa smo nadjev strugali žlicom (bajdvej, ispao neloše s obzirom na tijesto)
ajde, pokušat ću opet
Ja vidjela u Spartaku na početku Radićeve, 99 kuna. Oni imaju ful jeftinjaka stvari, pa ne znam je li taj baš dobar. (ako ćemo gledat da je cijena mjerilo kvalitete).Rency prvotno napisa
I mi ga imamo.Odlučna stvar.Ne samo za pizzu.Super za meso,krumpir .....a možeš i ćevape ...
Ja sam ga kupila nedavno - veliki 4 cm - 250 kn. Pizzu još nisam probala (nismo baš neki obožavatelji) ali je odličan za meso na žaru i ribe. Povrće još nisam probla, ali ne sumnjam da je odlično.
Ima i nekoliko mana:
- ogroman je
- živa koma za oprat (jer je ogroman)
- poklopac je stakleni i stalno ga moraš paziti
- termostat ti omogućuje pregrijavanje na suludo visoke temperature
Dakle, može se, nije ni teško, ali nije ni savršeno.
E to mi je već bed. Je'l to znači da gljive trebam prije propirjati, pa i papriku i tikvice? Ja ovako samo šušnem u rernu i sve se fino ispeče.Davor prvotno napisa
Rodžer. To je zato što se grijač nalazi samo ispod pa treba neko vrijeme dok se ne zagrije "atmosfera" pod poklopcem.
Ako ti se pizza unutra peče duže od 15 minuta, počne zagarati odozdol. Do 20 minuta pečenja je još donekle jestiva, a u toliko vremena ti se ne stigne ukuhati baš ništa sirovo.
Pravo tijesto se dobije tako što ga isklofaš dan prije i ostaviš u frižideru preko noći. E, onda to bude nalik na pravu pizzu. Nažalost, preporuke o bitnom smanjenju količine kvasca ne funkcioniraju, jer pravo tijesto za pizzu ima sićušne mjehuriće, a taj se efekt postiže jedino s "normalnom" količinom kvasca.
Sad sam se opasno pokolebala da to kupim. Ima logike to što Davor piše, ali cure koje pečete pizze u pekaču, pa je li to baš tako? Mislim, nabacam ja tu svega i svačega, ne samo sir i šunku, pa ako se neće ispeći onda what the hack?
Meni je rekla žena zbog čije sam preporuke to i kupila da ona picu stavlja peći u zagrijanu tavu i to prvih 15 minuta na niskoj temperaturi, a zatim pojača i da joj tako išt ne zagori i ništ ne ostane sirovo
ja imam grijac i gore i dolje i nije mi proziran poklopac
i osim toga, nema se sta cistiti, samo obrisem podlogu na koju mi dodje tijesto...
moje tijesto ispada super, a pizza kao iz krusne peci, stvarno...
ucas se zagrije i ucas ispece
Ja sam i dalje za.Nama odlično peče.Kupili svi prijatelji i rođaci oko nas.Evo vidim akcija u Pevecu 169,00 kn!!
zrinka di ga mogu kupit?zrinka prvotno napisa
nemam pojma
poklon za vjencanje je
a čiji je, koja marka?zrinka prvotno napisa
dobila sam danas u slo bodnoj prilog od peveca, i vidim u njemu, cini mi se, ono sto davor spominje, ali to nije pekac pizza, nego eletricna peka (proziran poklopac, treba se cistiti i sl)....
ovo sto ja imam ne samo za tijesta tj pizzu
majo, pogledat cu pa ti javim
Ne znam kako sam zivjela bez toga prije.To mi je najbolji kuhinjski aparat koji imam.white_musk prvotno napisa
Sve povrce kuham na toj pari tako i bude sve super brzo gotovo i puno je zdravije tako. Od mahuna koje budu gotove za 11 min do krompira brokolija karfiola, kukuruza koji je gotov za 20 min. Ma super sprava.
i na kraju jel valja taj pekač za pizzu ili ne...ja stalno delam pizzu al u rolu pa sam malo skeptičan prema takvim stvarima za par kuna...
dajte neko objektivno mišljenje...
Meni je na vixi jer tamo nemam pećnicu.
Mislim, džidža je džidža, ali pećnica je ipak ono pravo.
znači rol je ok, ovo je nužno zlo a najbolje u dnevnom boravku zidat krušnu peć
još bolje povadit parkete i instalirat ognjišteZliVuk prvotno napisa
![]()
ma ja inače doma na parketu ložim stare automobilske gume, super griju, malo dime i smrde ali štede struju...i na njima pečemo roštilj kobase i police(krumpire) a guma fala Bogu na svakom smetlištu
ak hočeš to vidjet adresa je:Špilja 7b 4-to okno lijevo
ulica Krapinskog pračovjeka
2006 AD Zagreb
Ah, čuj, krušna peć... zvuči kao mrak-hobi. Inače se kruho-hobisti odazivaju na artizani i sve ih je više 8)
Kaj treba gledat kod kupovine tih pekača za pizzu? Da li ima nešto posebno na kaj treba obratit pažnju? Naime, u Konzumu često na akciji znam vidjet tih pekača, ako nekoga zanima može ih pronaći na ovom linku: https://ekatalog.hr/konzum-katalog/.
Mi smo pekač kupili prije cca 10 godina, muž je tada savršeno pekao pizze ALI! Pizza iz pekača nama nije bila dobra, gore polupečena dolje prepečena, isprobavali smo staviti u hladni/vrući pekač nije nikako bilo dobro pa odustali. Isti nam danas služi za "pek", tako smo ju nazvali...na naglo ispečem meso gore puno povrća krumpira i podljevanje s vodom i začini prefino nešto
Možda netko zna tajnu...iako sadda bi taj pekač trebalo mijenjati, malo nam je preplitki, u Sparu ima visokih cca 8-10 cm nisam zapamtila.
Ipak, ako netko ima tajnu pečenja neka javi.
Tajna ti je jednostavna i ima veze s fizikom i zdravim razumom. Mora biti grijač u poklopcu, ako ne želiš da pizza dolje izgori, a gore ostane sirova, kao npr Ardes Easy Pizza, koji ima grijače i gore i dolje. Vidi ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=XGD1hQ_blJk
Našla sam još jedan - ovdje: https://www.jeftinije.hr/Proizvod/77...delizia-crveni
Ovaj je najjeftiniji koji sam na brzinu našla, ali treba provjeriti da sigurno ima i gornji grijač: https://www.nabava.net/pekaci-pizze/...ijena-43585631
Bez tog gornjeg grijača, novac investiran u portabilnu pećnicu je bačen novac. Bolje je ako je samo gornji, nego ako je samo donji. Znam iz iskustva - ovako nešto prastaro (samo s gornjim grijačem) imao je moj prijatelj na moru, savršeno je bilo za pečenje pizze, ali i mesa: https://www.njuskalo.hr/ostali-kuhin...oglas-26388144
Posljednje uređivanje od Peterlin : 17.10.2018. at 09:04