Molim vas tips&tricks, bilo kakve savjete za pomoć...
Sin nam ima 28 mjeseci. Do punih godinu dana ritam za spavanje je bio uredan. Kad sam pocela raditi - poceli su lagani problemi. Do godine i pol smo ga uspavljivali na ruke, nakon toga do danas lezimo pokraj njega. Zadnjih pola godine krecemo na spavanje oko pola 10, uz prethodnu rutinu (presvlacenje, pranje zubiju i ostalog), s tim da oko pola 9 pocinje laganija igra, utisavanje i slicno. Odemo u spavacu sobu, legnemo i onda krece uspavljivanje do pola 12,12....

On je miran na krevetu, cucla bocu (inace nema dudu, nego bocicu navlaci) i ne znam sta drugo da kazem osim da uziva... Odmara i nece zatvoriti oci i zaspati. Ako mu se pocne spavati, trgne se, ili se pocne smijati sam od sebe ili ne znam sta vec, samo da ostane budan.

I to traje i traje.... Inace - po noci spava 9 sati u komadu, popodne 1,5-2 sata.

Pokusavali smo ga stavljati na spavanje ranije, kasnije, kupanje, ne-kupanje, uz jednu, dvije price, bez price. Soba je ugodna, uvijek zamracena, samo uz nocno svjetlo (probali smo i bez njega)....

Citam knjige, savjete, jednom sam probala izaci iz sobe da se proba sam uspavati - - plakao je i morala sam se vratiti u sobu. Jednostavno takve metode ne mogu primjenjivati. Isto je i kad uspavljujem ja ili muz...

Nejde jos u vrtic, s njim se bavimo cijeli dan (dakle nije da pred spavanje trazi paznju pa da nece zaspati).. Spominjem ovo jer sam negdje procitala da to znaju raditi djeca pa da zato nece zaspati.

Jel on jednostavno takvo dijete ili ipak imate bilo kakav savjet? sta krivo radimo?

Hvala unaprijed!