Slažem se da su oni premali za to, ali isto tako znam da im je fb dostupan i ako im kući zabranimo. Neznam jel to svugdje tako, moj je od prvog osnovne imao informatiku u skoli... prvi sat su nešto učili, a drugi igrali igrice, bojanke, surfali bespućima interneta... Kad je počeo učestalo gnjaviti da mu otvorim profil (oko 9,5 ili 10 godina) obavili smo razgovor, pročitali zajedno o ponašanju na internetu, stavljanju slika, prihvaćanju fb prijatelja... i dogovorili pravila. Šifru znam, svakih par dana prozujim... češće sam ja na njegovom fb nego on.
Mogla sam zabraniti? Jesam, mogla sam, kao što su neke druge mame iz razreda zabranile... Pa sada Pero Perić nije Pero Perić nego Mr X, profil mu je pun kojekakvih sličica, a mama pojma nema kuda on zuji i što sve radi... Treba ih upozoriti na sve što mogu doživjeti, na što moraju reagirati i reći roditeljima, postaviti neka ograničenja i kontrolirati redovito. Ili glumiti savršenu mamu savršenog Perića.
Naravno, ima i djece koja će poslušati da nešto "ne smiju" i neće probavati alternativne pravce. Moje dijete nije takvo.