Pokazuje rezultate 1 do 50 od 217

Tema: Rekonekcija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem kako um jednog zdravstvenog radnika može biti toliko strahotno zatvoren za sve ostalo osim za ono čime se bavi i pokušavam zamisliti kako bi medicina izgledala da nisu postojali ljudi otvorena uma. Vjerujatno bi još uvijek bili na nivou ranara-barbirnika. Znaš, moram ti reći da se bojim tako rigidnih stavova ljudi i ne osjećam se dobro pri pomisli da takvi ljudi rade u zdravstvu. Bez uvrede, molim. Znam da te tako naučila "škola", ali čovjek bi trebao promišljati korak dalje od onog što je naučio. Uostalom, znanost počiva upravo na promišljanju.
    s nekim tvojim stavovima se mogu složiti, pogotovo sa zadnjom rečenicom
    tema je konkretno o rekonekciji, za koju sam prvi put ovdje čula
    ne znam kakve veze ima pomlađivanje meridijana sa znanošću, što bi to uopće trebalo značiti, što su to ljudski meridijani?
    i oni zemljopisni su zamišljene crte

zašto su oni (među kojima sam i sama) koji nisu skloni vjerovati i ne vjeruju u pomlađivanje meridijana, u tretman gdje čovjek leži i žmiri dok netko pored njega stoji i čeka da prođe sat vremena i unovči isti (vidjela sam negdje na netu da tretman košta oko 40 eura) - ljudi zatvorena uma? ružno

ti se bojiš takvih stavova, ja bih se bojala liječnika koji bi me liječio srebrom ili pripravcima nepoznatog sastava i/ili djelovanja, vode koja pamti samo ono što je trebala zapamtiti

u bio&bio sam dobila objašnjenje da brusnica liječi urinarne infekcije jer sadrži, citiram, "mikrokukice (?!!!) za koje se bakterije zakače i tako urinom čiste iz mjehura" zar brusnica doista tako djeluje na urinarni trakt, jer sam možda neupućena?

tko želi ići i plaćati tretman rekonekcije, neka izvoli, to mu nitko neće zabraniti
    ali je dobro da postoji i druga strana koja misli drugačije, da čitatelj razmotri razna mišljenja, "zatvorenih" i otvorenih umova, što god to značilo
    pročitati za i protiv, potom odlučiti
    to i je poanta pisanja na forumima

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku

u bio&bio sam dobila objašnjenje da brusnica liječi urinarne infekcije jer sadrži, citiram, "mikrokukice (?!!!) za koje se bakterije zakače i tako urinom čiste iz mjehura" zar brusnica doista tako djeluje na urinarni trakt, jer sam možda neupućena?
    Koliko ja znam, brusnica djeluje tako da na stijenci mjehura stvara glatki sloj pa se bakterije escherihije (možda i neke druge koje se hvataju za mjehur, nisam detaljno proučavala bakterije) ne mogu uhvatiti za mjehur i "otplivaju" s urinom. Bakterije imaju mikrokukice a ne brusnica.
    osim ako nisam nešto krivo zapamtila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •