Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
ne pomažu, nažalost, i imaju nuspojave, to je točno
samo što se pacijentima ne pričaju ovakve bajke

došlo je do toga da se ljudima naplaćuje da leže, šute i žmire jedan sat
i ne nalazim opravdanja za to, niti mogu usporediti s konvencionalnom medicinom kako ti pokušavaš
Bajka počinje već friziranim kliničkim istraživanjem, neprijavljivanjem nuspojava lijeka i neželjenih djelovanja. Onda se nastavlja time da se npr. kolesterol od 5,4 proglasi visokim i ordinira lijek. Ili tlak od 140 mmHG hipertenzijom. Nakon toga se pacijenta uvjeri da ga noge bole od reume, a ne od Sortisa. Sve su to bajke i sve to košta. Nuspojava alternative (naglasak: govorim o alternativnim metodama liječenja, a ne mlaćenju! ) može biti samo nedjelotvornost i/ili prazan novčanik. Osobno bih radje bila osiromašena za određenu sumu nego bolesna zbog nuspojave lijeka, ali dozvoljavam da ljudi imaju povjerenja u njih. Svatko bira za sebe najbolje ili ono u što vjeruje da je za njega najbolje.

Da se razmemo-poznam i jednu i drugu stranu, mogu reći da mi je i jedno i drugo struka. I upravo zato sam izabrala ne raditi s lijekovima niti ih koristim osim u slučaju velike potrebe (koja se svodi na antipiretik ako temp.prelazi 39 i više stupnjeva satima i ne pada sama i antibiotik ciljano ako bris, nalaz urina ili CRP pokažu da je neophodan. Analgetike ne koristim osim možda dva puta godišnje i to dječje doze koje su mi, upravo zbog vrlo rijetke upotrebe, djelotvorne.