Pokazuje rezultate 1 do 50 od 217

Tema: Rekonekcija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mene kod svih tih alternativnih pristupa nervira kad napisu brdo stvari koje nemaju veze sa za moj pojam zdravom pamecu, kao sto je slucaj ovdje npr 12 niti DNA. tako necemu ne mogu i da je sve ostalo savrseno razumno vjerovati nikako.

individualni pristup mi zvuci super, ali to bi se moglo i sa ovom "zapadnom" medicinom koju podupirem.
    alternative visak, crvena svijetlost, meridijani nikako ne mogu poduprijeti. npr. ante pavlović mi je bio smijesan sa mojih 20tak godina, jer nisam mogla vjerovati sta sve ljudi dozvoljavaju da im radi. cak sam mislila da je to neka zezancija. a sad mi je zalosno da ljudi plate da ih ovaj tako maltretira. i mislim da njemu i slicnim treba stati na kraj.
    ovi sto se igraju s raznim etericnim uljima i cajevima su mi OK i to mi je prihvatljivo.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 01.12.2014. at 08:46

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    mene kod svih tih alternativnih pristupa nervira kad napisu brdo stvari koje nemaju veze sa za moj pojam zdravom pamecu, kao sto je slucaj ovdje npr 12 niti DNA. tako necemu ne mogu i da je sve ostalo savrseno razumno vjerovati nikako.
    Problem je što se svašta zove istim nazivom. Neke, kod nas alternativne, metode priznate su i troškove takvog liječenja pokrivaju osiguravajuće kuće (primjer Njemačke i liječenja homeopatijom). Neke od njih npr. daju popust na police osiguranja korisnicima koji upražnjavaju određene alternativne metode (konkretno, TM meditaciju).

Kod nas, barem što se neupućenih ljudi i Crkve tiče-u istom su košu akupunktura koja se primjenjivala kao metoda liječenja puno ranije od današnjih metoda i Pavlovićevo mlaćenje. Posebno stavom Crkve sve je to sotonizam. Zanimljivo, u isto vrijeme ista ta Crkva priznaje da je Isus liječio dodirom ruke. Je li bio bioenergetičar ili Reikista? U isto to vrijeme nedaleko mene svećenici rade tretmane iscjeljenja-ne znam na koji način i po kojoj cijeni, ali nije "rekla-kazala" jer znam osobe koje su se tome podvrgle. Rezultat? Problemi su na kraju ipak riješeni operativno, kemoterapijom i zračenjem. Osobno me najviše smeta to licemjernje: pljuvati po nečemu sve dok ne zagusti. Alternativne metode većina ljudi bira kad su isprobali sve i više im ništa ne preostaje i onda je lako sumnjati u kvalitetu i djelotvornost kad je pacijent već u terminalnom stadiju karcinoma npr. Metodama koje ne štete i rade na uzroku treba dati vremena, a često ga pacijenti nemaju jer su im dani odbrojani. Takvima se ne čudim ni ako pristanu na mlaćenje jer više nemaju što izgubiti. Čudim se samo onima koji su potpuno neupućeni, a nemaju ni malo širine uma da dozvole pomisliti si da nešto alternativno ipak djeluje. U isto vrijeme ne znaju ništa o sastavu lijeka ni njegovom mehanizmu djelovanja, ali vjeruju da djeluje. Licemjerno.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku

Čudim se samo onima koji su potpuno neupućeni, a nemaju ni malo širine uma da dozvole pomisliti si da nešto alternativno ipak djeluje. U isto vrijeme ne znaju ništa o sastavu lijeka ni njegovom mehanizmu djelovanja, ali vjeruju da djeluje. Licemjerno.

Ovo je i meni čudno. Spajalica ne govorim o tebi nego općenito (ajd možda više o mujici ).

U Francuskoj te liječnik opće prakse odmah pita jel može nešto homeopatsko pa tek onda predloži klasičnu medicinu (govorim o blažim slučajevima) tako je barem meni bilo i to više puta kod različitih liječnika, ja sam ostala pozitivno paf da je kod njih to tako uobičajeno i da mi zdravstveno sve to pokriva. Najnormalnije se priznaju takvi troškovi. I homeopatiju jako puno koriste.

Ne znam meni je potpuno jasno bilo kad su mi objasnili način djelovanja još prvi put, inače sam "prirodniji" tip i nastojat ću uvijek izbjeći klasične lijekove/kemiju koliko god mogu. Ne želim da farmaceutska industrija zarađuje nameni i mojoj obitelji, bome im je od nas profit minimalan

I ono što najviše cijenim kod alternative je upravo taj INDIVIDUALNI pristup, kad me krenu klasičari stavljat na traku s ostalim pacijentima pa poludiiiim....Inače vrlo, vrlo često "klasični" liječnici (čast izuzecima) zapravo ne znaju komunicirati s pacijentom, ne znaju slušati, a slušanje je jako bitna komunikacijska vještina posebno za ovu struku.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

Ne znam meni je potpuno jasno bilo kad su mi objasnili način djelovanja još prvi put, inače sam "prirodniji" tip i nastojat ću uvijek izbjeći klasične lijekove/kemiju koliko god mogu. Ne želim da farmaceutska industrija zarađuje nameni i mojoj obitelji, bome im je od nas profit minimalan
    lili koga god da ti izaberes zaradit ce na tvom zdravlju. mos se ti tijesiti da niko na tebi ne zaradjuje, koliko god zelis, ali realno nije tako.
    i daj mi objasni na kojem principu radi homeopatija? prica se o aktivnim tvarima. ono sto ja znam aktvine tvari su kemikalije koje djeluju na nesto. sto su tebi aktivne tvari?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •