Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
mene kod svih tih alternativnih pristupa nervira kad napisu brdo stvari koje nemaju veze sa za moj pojam zdravom pamecu, kao sto je slucaj ovdje npr 12 niti DNA. tako necemu ne mogu i da je sve ostalo savrseno razumno vjerovati nikako.
Problem je što se svašta zove istim nazivom. Neke, kod nas alternativne, metode priznate su i troškove takvog liječenja pokrivaju osiguravajuće kuće (primjer Njemačke i liječenja homeopatijom). Neke od njih npr. daju popust na police osiguranja korisnicima koji upražnjavaju određene alternativne metode (konkretno, TM meditaciju).

Kod nas, barem što se neupućenih ljudi i Crkve tiče-u istom su košu akupunktura koja se primjenjivala kao metoda liječenja puno ranije od današnjih metoda i Pavlovićevo mlaćenje. Posebno stavom Crkve sve je to sotonizam. Zanimljivo, u isto vrijeme ista ta Crkva priznaje da je Isus liječio dodirom ruke. Je li bio bioenergetičar ili Reikista? U isto to vrijeme nedaleko mene svećenici rade tretmane iscjeljenja-ne znam na koji način i po kojoj cijeni, ali nije "rekla-kazala" jer znam osobe koje su se tome podvrgle. Rezultat? Problemi su na kraju ipak riješeni operativno, kemoterapijom i zračenjem. Osobno me najviše smeta to licemjernje: pljuvati po nečemu sve dok ne zagusti. Alternativne metode većina ljudi bira kad su isprobali sve i više im ništa ne preostaje i onda je lako sumnjati u kvalitetu i djelotvornost kad je pacijent već u terminalnom stadiju karcinoma npr. Metodama koje ne štete i rade na uzroku treba dati vremena, a često ga pacijenti nemaju jer su im dani odbrojani. Takvima se ne čudim ni ako pristanu na mlaćenje jer više nemaju što izgubiti. Čudim se samo onima koji su potpuno neupućeni, a nemaju ni malo širine uma da dozvole pomisliti si da nešto alternativno ipak djeluje. U isto vrijeme ne znaju ništa o sastavu lijeka ni njegovom mehanizmu djelovanja, ali vjeruju da djeluje. Licemjerno.