Pokazuje rezultate 1 do 50 od 217

Tema: Rekonekcija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    i da ne vjerujem koncentracijama koje se ne mogu izraziti kao konkretne, vec kao pamcenje. zao mi je. ne mogu.
    Zašto?
    Vjeruješ li npr. ibuprofenu? Znaš li točno kako on u organizmu djeluje, kako točno izgleda njegova kemijska struktura i koji mu je način dobivanja?
    Ne gnjavim te: samo me zanima zašto u jedno vjeruješ, a u drugo ne iako ti je jednaka nepoznanica. I zašto rezolutno ne možeš reći da NIKADA ne bi pristala na tretmane Reikija nego si, unatoč negativnom stavu kojeg sad imaš, ostavljaš ipak mogućnost da bi na to pristala? Budući da većina ljudi razmišlja na sličan način ti si mi samo jedina koju trenutno mogu pitati za te odgovore jer me to oduvijek zanimalo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto?
    Vjeruješ li npr. ibuprofenu? Znaš li točno kako on u organizmu djeluje, kako točno izgleda njegova kemijska struktura i koji mu je način dobivanja?
    Ne gnjavim te: samo me zanima zašto u jedno vjeruješ, a u drugo ne iako ti je jednaka nepoznanica. I zašto rezolutno ne možeš reći da NIKADA ne bi pristala na tretmane Reikija nego si, unatoč negativnom stavu kojeg sad imaš, ostavljaš ipak mogućnost da bi na to pristala? Budući da većina ljudi razmišlja na sličan način ti si mi samo jedina koju trenutno mogu pitati za te odgovore jer me to oduvijek zanimalo.
    Zašto misliš da je djelovanje ibuprofena jedna nepoznanica kao djelovanje reikija, homeopatije i ostalih čarobnih metoda?
    Konkretno, osnovni mehanizam djelovanja aspirina ili ibuprofena poznat je studentima koji slušaju biokemiju. A osnovne stvari navedene su i uz priloženu uputu o lijeku.

Osobno, mogu komotno reći da nikad ne bih pristala na tretman ili liječenje koje mi druga osoba nije kadra objasniti, ili "tajnu djelovanja" čuva za sebe (ili priča besmislice koje nemaju veze sa zdravim razumom, kao što je slučaj s onom stranicom o "rekonekciji"). A slično mi se dogodilo i kad sam krenula čitati literaturu o homeopatiji - ono što sam pročitala bilo mi je toliko nelogično i neargumentirano da sam jednom zauvijek raskrstila s tim principima.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Konkretno, osnovni mehanizam djelovanja aspirina ili ibuprofena poznat je studentima koji slušaju biokemiju.
    Upravo tako. Koliko je ovdje biokemičara ili studenata biokemije? A koliko je forumaša popilo bar jednom tabletu ibuprofena? Pitanja su retorička, naravno.

A što se ostalog tiče-sve je stvar osobnog stava. Ti imaš pravo ne vjerovati kao i neki drugi da vjeruju. U što god. Možeš shvatiti način djelovanja ili ne. Jedinke smo koje biraju najbolje za sebe, zar ne?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo tako. Koliko je ovdje biokemičara ili studenata biokemije? A koliko je forumaša popilo bar jednom tabletu ibuprofena? Pitanja su retorička, naravno.

A što se ostalog tiče-sve je stvar osobnog stava. Ti imaš pravo ne vjerovati kao i neki drugi da vjeruju. U što god. Možeš shvatiti način djelovanja ili ne. Jedinke smo koje biraju najbolje za sebe, zar ne?
    Ne znam za ostale, ali prozivala si spajalicu, a za nju slučajno znam da biokemiju zna sigurno bolje od prosječnog forumaša
    A kad već postavljamo retorička pitanja, problem je zapravo u nečem drugom. Koliko ljudi zaista čita uputu o lijeku kad je dobiju? U kojoj obično piše osnovni način djelovanja? Koliko ljudi žele znati čime ih liječe, a koliko žele slušati prazne priče upakirane u lijepa obećanja?
    Ovo mi već zadire i u pitanje obrazovanja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •