Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
Zašto?
Vjeruješ li npr. ibuprofenu? Znaš li točno kako on u organizmu djeluje, kako točno izgleda njegova kemijska struktura i koji mu je način dobivanja?
Ne gnjavim te: samo me zanima zašto u jedno vjeruješ, a u drugo ne iako ti je jednaka nepoznanica. I zašto rezolutno ne možeš reći da NIKADA ne bi pristala na tretmane Reikija nego si, unatoč negativnom stavu kojeg sad imaš, ostavljaš ipak mogućnost da bi na to pristala? Budući da većina ljudi razmišlja na sličan način ti si mi samo jedina koju trenutno mogu pitati za te odgovore jer me to oduvijek zanimalo.
Zašto misliš da je djelovanje ibuprofena jedna nepoznanica kao djelovanje reikija, homeopatije i ostalih čarobnih metoda?
Konkretno, osnovni mehanizam djelovanja aspirina ili ibuprofena poznat je studentima koji slušaju biokemiju. A osnovne stvari navedene su i uz priloženu uputu o lijeku.

Osobno, mogu komotno reći da nikad ne bih pristala na tretman ili liječenje koje mi druga osoba nije kadra objasniti, ili "tajnu djelovanja" čuva za sebe (ili priča besmislice koje nemaju veze sa zdravim razumom, kao što je slučaj s onom stranicom o "rekonekciji"). A slično mi se dogodilo i kad sam krenula čitati literaturu o homeopatiji - ono što sam pročitala bilo mi je toliko nelogično i neargumentirano da sam jednom zauvijek raskrstila s tim principima.