vidis meni se cini potpuno normalno da dijete zna nabrojati brojeve redom od npr. 1 - 10, puno, puno prije nego sto pocne razumijevati sto to kolicinski znaci, prije nego sto krene zbrajat i oduzimat itd.
i kad kazemo da dijete od dvije godine "zna brojat do deset" mislim da je svima jasno sto to znaci, te da nije nikakvo cudo da djeca to "nauce" jer svakodnevno cuju kako ljudi oko njih nesto nabrajaju.
meni je razvoj mog djeteta kao i sve ostalo u vezi mog djeteta fascinantno i volim s drugima razgovarati o tome.
uzivala sam u tome kad mi se prvi put nasmijala, kad je izgovorila prvu smislenu rijec, kad je stekla svoje prvo prijateljstvo, kad je slozila svoj prvi toranj od kocaka, kad je prvi put nahranila svoju bebu i kad je prvi put nabrojala do deset!
ne pada mi na pamet da se zbog toga nekome opravdavam

Odgovori s citatom
vjerojatno sam trebala otvorit temu na odgoju, ne nadovezat se na ono sto je ovdje pisano.
zna do 5, znači zna reći kad broji koji broj je slijedeći, tj. koliko je nečega npr. na stolu
uobičajeno
" sam je danas i nakon što sam joj onako značajno rekla "Dora ovo je žuto ili crveno" shvatila je i kasnije mi donosila kad sam ju zatražila. Važno mi je da uči kroz igru pa kad smo vani kažem joj da je trava zelena ili da je cvijeće bijelo,da je bicikl žut itd.Polako,sve stigne još je mala