Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 118 od 118

Tema: razlikuju li boje?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vidis meni se cini potpuno normalno da dijete zna nabrojati brojeve redom od npr. 1 - 10, puno, puno prije nego sto pocne razumijevati sto to kolicinski znaci, prije nego sto krene zbrajat i oduzimat itd.

i kad kazemo da dijete od dvije godine "zna brojat do deset" mislim da je svima jasno sto to znaci, te da nije nikakvo cudo da djeca to "nauce" jer svakodnevno cuju kako ljudi oko njih nesto nabrajaju.

meni je razvoj mog djeteta kao i sve ostalo u vezi mog djeteta fascinantno i volim s drugima razgovarati o tome.

uzivala sam u tome kad mi se prvi put nasmijala, kad je izgovorila prvu smislenu rijec, kad je stekla svoje prvo prijateljstvo, kad je slozila svoj prvi toranj od kocaka, kad je prvi put nahranila svoju bebu i kad je prvi put nabrojala do deset!

ne pada mi na pamet da se zbog toga nekome opravdavam

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam mislila da raspravljamo o odredenoj pojavi medu roditeljima, koja mene smeta, ocito vise nego ostale. meni se stvarno podrazumijeva da mi svi ovdje pratimo razvoj svoje djece, da volimo o tom pricati i da se odusevljavamo svime sto postignu. 33, po tvom "tonu" mi se cini da sam te iznervirala osobno sto mi je stvarno zao. vjerojatno sam trebala otvorit temu na odgoju, ne nadovezat se na ono sto je ovdje pisano.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma vilma, ne sekiraj se...
    super je što nas ima svakakvih, pa čak ako javno i ne priznamo da ponekad, nakon pročitanog... promijenimo mišljenje.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa normalno da je brojanje jen dva kao pjesmica, zato sam u prvom postu o brojanju i pitala kd djeca počinju razumijevati brojeve. Lea je svoju pjesmicu btw. izrecitirala i kod fizijatra pa nam je i u povijest bolesti napisao da govori složene rečenice i to pjesmicu koju je naučila - nije napisao da broji. Inače Lea uzme štapić sa poda i prelomi ga i onda kaže Lea ima da (dva) tapica. Mislim da je naučila dijeljenje :shock:

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

danas je Marko koji je poprilično spor u govoru rekao ." ja sam tatino i mamino zlato!"

ok,dobro,može i bolje

ne vidim ga zbog toga kao budućeg nobelovca

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj vilma prvotno napisa
    33, po tvom "tonu" mi se cini da sam te iznervirala osobno sto mi je stvarno zao.
    ma vilma nisi me uopce ti iznervirala, nego valjda reagiram i za neke prosle situacije sa ovakvih slicnih tema na kojima cure neobavezno razgovaraju o malim dostignucima, a onda se ubaci netko s ironicnim komentarima...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mislim da je djetetu važno ponuditi, a ono će jako jasno dati do znanja što tog momenta (dana, mjeseca) može ili želi prihvatiti.
    Mene zaista fascinira, kao što je rekla Tridesetri, razvoj općenito, način kako im logika "radi", učenje emocija...evo napr. A. od prije neki dan bez greške primjenjuje frazu "mama, ne brini se", i baš nikad ne pobrka s "mama je ljuta" ili "tužna". Zanimljivo mi je kako dijete rano može prepoznati zabrinuti izraz lica.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ne znam jel to što bi rekla vilma recitacija, al Luce već odavno zna brojati do 20.
    zbrajati zna do 5, znači zna reći kad broji koji broj je slijedeći, tj. koliko je nečega npr. na stolu
    zna prepoznati mazdu gdje god je vidi, čak i stare modele (onda sam skužila da ona prepoznaje znak)
    crta na mamu i tatu uglavnom krug i neke točke su mama
    zna one osnovne linije, zna neka slova i povezuje ih kao znak uz nekoga, npr. J kao dida Jakov (to i kaže)
    puzzle joj baš i nisu najomiljenije :grin:
    obožava čitanje, ima slikovnica i knjiga za malu dječju bibilioteku
    zato što joj je to omiljeno zna npr. skoro cijelog ježurku ježića napamet

ma mene sad zanima zašto ste vi vodili dicu na testiranje, bi li trebala ?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja Leu ne vodim na testiranje, ona je ranije rođena pa smo išli na vježbe na Goljak, a standardni ti je postupak da se sva djeca koja se smatraju neurorizičnom kasnije nastave pratiti kod psihologa i logopeda.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kate, Janko je samo jedan dan mlađi od tvoje curke i isto tak ne kuži boje.
    Par puta se znalo dogoditi da mu kažemo da doneses žuti auto i on donese žuti auto, ali to je bila slučajnost. Mada ja njemu stalno govorim boje, ne kažem samo kocka, auto, medo itd, nego uz to kažem i boju, još je mali skužit će s vremenom.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ja Leu ne vodim na testiranje, ona je ranije rođena pa smo išli na vježbe na Goljak, a standardni ti je postupak da se sva djeca koja se smatraju neurorizičnom kasnije nastave pratiti kod psihologa i logopeda.
    učinilo mi se da je to kod vas (sjevernije :grin uobičajeno
    apri je čini mi se vodila orku

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sad sam malo pročitala cijeli topic. Kakvo zbrajanje, kakvi brojevi :shock: .
    Jedva da je počeo pričati. Istina kuži sve kaj mu se kaže, napravi kaj mu se kaže ako je dobre volje. Slaže oblike, kockice u toranj, ne zna "crtati" samo šara. I ja mislim da je jako pametan i da puno toga zna! :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Majo, i mi smo išli kao "goljakovci".
    rečeno da ne treba, ali zašto ne bih ako mogu.
    već sam puno puta napisala, uvijek mi je drago čuti kako mi je dijete super!
    možda nije fer prema onima koji stvarno trebaju pa zbog nas duže čekaju, ali kad se jednom opečeš...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi smo isli na goljak dok smo trebali, kad su nam rekli da je dobro, prestali smo se narucivati.
    istina, stvarno im malo cudno to gore funkcionira, cula sam za bolesnu djecu koja mjesecima ne mogu doci na red, a s druge strane tko je jednom uveden u njihovu papirologiju, moze ici do skole ako hoce, bez obzira sto je dijete zapravo dobro

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

istina, ali da se odjavim sa Goljaka i onda poželim ići logopedu ili psihologu (a želim)... opet i drugdje (osim privatno) moram čekati mjesecima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Djeca koja su neurorizična su pod rizikom od raznoraznih problema, koji se svi niti ne mogu ispoljiti u mlađoj dobi, zato se prate 'do škole'.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma znam. eto mi smo nakon puno razmisljanja, raspitivanja i istrazivanja iapk odlucili prestati ici na goljak. nadam se da necemo pozaliti. jednostavno moj stav prema danasnjoj sluzbenoj medicini je drugaciji.
    mozda nije dobra usporedba ali...i pedijatar ce ti za svaku upalicu prepisati antibiotik, pa ga m. svejedno nikada nije popila.
    nemojte me napadati ne spadam u nemajke koje ne brinu za dobrobit svoje djece, upravo suprotno.
    ali to je jako duga prica, a nas slucaj dosta specifican...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Sad sam malo pročitala cijeli topic. Kakvo zbrajanje, kakvi brojevi :shock: .
    Jedva da je počeo pričati. Istina kuži sve kaj mu se kaže, napravi kaj mu se kaže ako je dobre volje. Slaže oblike, kockice u toranj, ne zna "crtati" samo šara. I ja mislim da je jako pametan i da puno toga zna! :D
    I kod nas ista stvar.Kad sam sve ovo pročitala "testirala " sam je danas i nakon što sam joj onako značajno rekla "Dora ovo je žuto ili crveno" shvatila je i kasnije mi donosila kad sam ju zatražila. Važno mi je da uči kroz igru pa kad smo vani kažem joj da je trava zelena ili da je cvijeće bijelo,da je bicikl žut itd.Polako,sve stigne još je mala

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •