-
Strajk dojenja s 11 mjeseci?!
Oprostite ako ponavljam temu, citala sam i strajkovima kod manjih beba i kod skokova u razvoju. Ali moja beba ima 11,5 mjeseci i od jucer ujutro ne zeli vise dojiti. Uz vristanje me gura od sebe i bjezi
Do sada je dojila nocu jako cesto, a tijekom dana 3 puta. Nikad nije bila previse luda za cicom, njeni podoji su kratki prakticki oduvijek, ali je cica bila br.1 ne samo za klopu nego i za tjesenje i za uspavljivanje. Jucer na plazi nije htjela dojiti, mislila sam da joj mozda smeta sto sam se kupala, ali nije htjela niti nakon tusiranja. Navecer je vec mahnitala od umora, ali nikako nije mogla zaspati, sve smo pokusali. Cicu je nervozno odbijala. Uspjela sam ju podojiti kad je vec zaspala, jer nije nista vecerala, a i da si olaksam bol...vec sam imala kvrge. Nocu je trazila samo jednom i pojela, i vec sam se ponadala da je to jucer bila izolirana epizoda, ali od jutros opet isto - cicu nikako nece 
Sto da radim? Prerano mi je da prestane dojiti...cice me strasno bole, bojim se upale, a na otoku smo. Evo sad spava u kolicima, da je zaspala doma ponudila bih joj u snu ali nije islo, tek je vani zaspala. Molim savjete...bas sam jadna
-
Osoblje foruma
Pazi da ti se ne upale, izdajaj. Pretpostavljam da nemaš izdajalicu sa sobom pa onda izdoji ručno, pod toplim tušem možeš.
Ako se radi o štrajku, obično bude neki razlog- promjena rutine, maminog mirisa, bučne reakcije na npr. ugriz i sl. Je li se nešto od toga dogodilo? U kojem položaju dojite? Možda je nešto boli pa joj se u tom položaju bol pojača.
Pokušaj je dojiti na mirnom, zatamnjenom mjestu kad ste obje smirene. Nemoj je siliti, nježno nudi kada misliš da bi mogla prihvatiti. I obavezno prazni ako ona neće vući!
Obično djeca do godine dana ne prestaju sama, a i kad prestaju obično izbacuju obrok po obrok, postepeno.
-
Svasta nam se promijenilo, dosli smo na more, kupamo se, okruzeni smo vecim drustvom...ali mi i inace dosta putujemo pa nista nije smetalo. Jel moze biti zbog zubica? Cini se da izbijaju dvojke.
Dojimo uglavnom lezeci na boku, rijetko kad tako da mi sjedi/lezi u krilu. Sad joj niti jedan polozaj ne pase. Dojenje nam je islo glatko od pocetka, doma, vani, na putu....i sad ovo. I meni je prenaglo da bi to bio konacan prekid (i puno prerano). A nista, izdajat cu i nuditi, prestat cu stavljat kremu za suncanje i nakon suncanja. Hvala! Javim kako ide.
-
Osoblje foruma
Moguće da je zbog zubića. Štrajk obično traje 2-3 dana, ponekad duže. Nadam se da ćete se uskoro opet vratiti starim navikama. Javi se!
-
Trajao je malo vise od 48 sati. U biti sam se dovela u problem jer prvo nisam prepoznala sto je, mislila sam bude vec uzela, i onda su mi nastale kvrge pa me uhvatio strah. Masiranje, izdajanje i najvise od svega dojenje u snu su me spasili.
Mislim da joj je zasmetalo i to sto sam ju probala dojiti slana od mora...sad se odmah tusiram.
Jedino sto je ostalo problem je to da desnu dojku koja joj je oduvijek manje draga, sad uopce nece dok je budna. Stvarno ne znam u cemu je kvaka. Prva beba je obje jednako voljela, meni izgledaju jednake (iako nakon ove bebe to sigurno vise ne budu bile...)
Uglavnom strajk prosao, hvala na savjetima!!!!
-