Moja (9g8mj) cita Roalda Dahla (sve i bilo sto od njega - super joj je) i knjige od Beatrice Masini, trenutno njenu seriju knjiga "Roza baletne papucice" (Scarpette rosa). Serija prati balerinu Zoe i njen zivot u skoli, baletnoj skoli i obitelji, pise da je za dob od 9+ godina i ima masa tih knjiga... Trenutno je i Zoe na ljetovanju s najboljom prijateljicom, i svasta se dogadja.
Isla sam i ja malo procitati, i onak, zanimljivo je.

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
Nasla sam Marka Twaina, Kraljevic i prosjak. Mislim da bi to bilo ok za nju?
Je, E. cita skracenu verziju naglas na engleskom, i uzela si je puno verziju (na talijanskom), pa si prema potrebi prevodi.
Zacudila sam se koliko puno razumije, ove godine (4. razred) se stvarno vidi napredak.
Samo sto to sporije radi jer to voli citati meni (a trenutno je kod bake na ljetovanju).
A inicijalni razlog zbog cega ga je zeljela citati je to sto je to muska verzija DVD-a "Barbie: Princess and the Pauper."

Trazila je da joj podignem i "Harry Potter and the Half-Blood Prince" (6. dio), ali kaze da ce prvo zavrsiti sve iz serije Scarpette rosa (nedostaje joj do kraja serijala jos 16 knjiga. )

Voli citati i knjige koje obradjuju povijest koju je sad ucila i koju ce uciti, tako da preporucuje knjigu Giorgio Moser: "Il delfino blu: un fantastico viaggio sulla pista dei fenici" - trazila sam na netu, ne znam da li postoji prijevod na hrvatski. Knjiga je svojevrsna kombinacija prica, dnevnickih izvadaka i pisama samog Mosera i njegove obitelji, posebno troje djece, koji putuju Mediteranom snimajuci dokumentarac o Fenicanima. Vrlo je poucna, ali na lagani nacin, primjeren djeci (posebno je dobar taj dio gdje djeca pisu dnevnik ili pisma prijateljima o dogodovstinama).
I uzela si je i dosta knjiga o Grcima, koje ce uciti slijedece sk.godine.

Ja sam ju pak trazila da, dok je u HR, cita nesto i na hrvatskom, pa kaze da ce procitati "Bijelog jelena" i "Ja magarac" i jos nesto sto joj odaberem... (tak je prosle godine procitala "Price iz davnine" i "Moja Zlatna dolina").

Inace, knjiga "1001 Books You Must Read Before You Grow Up" je odlican izvor ideja za citalacku wish-listu, a i podijeljena je po dobnim uzrastima.