Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
Ja sam Lei odavno kupila Pirga na nekom Interliberu; ja sam jako voljela tu knjigu kao dijete pa sam joj ju namjeravala pročitati.
Odustala sam nakon što sam letimično pogledala prvih par stranica - ofenziva, bombe, zbjeg i majka koja nosi mrtvog bracu bili su mi too much za nju.
Je, i meni je taj početak bio prilično šokantan (zaboravila sam na te detalje od vremena kad sam ga sama čitala). Ali ovisi i o djetetu, kako će to doživjeti. Moj, kao tipični dečko, pokazuje interes za ratovanje samo po sebi, i često s tatom raspravlja o ratu ovom ili onom, pa o oružjima, i slično, a pritom obojica zaboravljaju da u ratovima ginu ljudi. Pa sam mu pomalo i namjerno ponudila knjigu koja pokazuje i tu stranu.
Mene kod Pirga više smetaju opsežne digresije u pripovijedanju, imam dojam da se kompozicija potpuno razvodnjava u svakom poglavlju i pitam se kako dijete od 9-10 godina to uopće može pratiti. Ali možda to nije takav feler kao što se meni čini - sjećam se da sam kao dijete jako voljela i Pirga, i ostala djela Anđelke Martić, uopće nisam primjećivala to što sad primjećujem