Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Dalje od mojih bradavica!

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno Dalje od mojih bradavica!

Uz sve brige i strahove koji muče jednu trudnicu, mene najviše muče bolne bradavice, i to ne bolne sada u trudnoći, nego od uvijek.. Nikako nisam jedna od onih sretnica koje vole i uživaju kad ih se dira po njima

Možda je kriva riječ bol, više preosjetljivost koja počne boljeti haha.. Moj se dragi na žalost morao pomiriti s tim da ih ne dira, a ako malo i uspije, onda je to 5 sekundi nakon kojih mi postane nepodnosljivo, doslovno imam prirodan poriv da udarim jer se želim braniti.. Ježim se od pomisli da ih diram sama, ručnikom moram paziti kad se brišem jer umrem od užasa ako ih dotaknem.. Inače, cijelu cicu od jednom stiskat a ne samo njih mi paše jako :D

Za 6 mjeseci ću morat pocet dojit.. Ne morat, nego htjet, bez pogovora.. Strašno me rastuzuje da bi mi nešto tako prirodno i prekrasno moglo toliko smetati, a kako sam sada još osjetljivija , sigurna sam da hoće da li postoji neka mast koja može utrnuti bradavicu, ima netko slično iskustvo, postoji li uopće ikakva pomoć osim sutit i trpit ( užasno , trpit da ti beba papa na srcu stisnuta uz tebe )

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Beba zapravo ne iritira bradavicu kad siše jer joj je duboko u ustima i to više izgleda kao da joj je sama bradavica lagano položena na jezik a ona ustima masira okolni dio. Ako je pravilan položaj za bradavice nije ni najmanje neugodno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dojenje ti nema veze s gore napisanim. Ja isto ne volim dodir rukom direktno po bradavicama, a kamoli ručnikom, to je iritantno. U trudnoći pogotovo, to ti je sve normalno.
    (ako TM ne smije dirati rukama jer je iritantno, možda da proba malo pomalo jezikom)

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ne volim ni njezno jezikom, jednostavno mi smeta, kao da imam iziritiranu ranu koja me počne boljeti.. Sad mi je puno lakše, o dojenju još ne znam puno, ali ako ne sise samu bradavicu nego i oko nje, neće biti toliki problem

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Apsu, bez brige, nisi jedina. Dojila sam uspješno troje djece i to dugotrajno, a bradavice ne smijem dodirnuti. Dojenje je sasvim drugačiji osjećaj. I priroda se pobrine da su, u neku ruku, anestezirane.
    Tu igraju ulogu emocije, hormoni...jednostavno ne razmišljaj unaprijed. Dojenje bi trebao biti proces u kojem treba djelovati instinktivno. Što više razmišljaš, veći su problemi.
    Trebalo bi nekako ovako: beba je tu, prsa sa mlijekom su tu i gotovo. Mozak na pašu, a bebu na prsa. Bez ikakve filozofije. Ako smo sposobne napraviti cijelo dijete u svom tijelu, sposobne smo i hraniti ga. Samo, dijete se radi bez utjecaja našeg mozga, našeg iskustva, naših strahova, a kod dojenja sve to ulazi u igru.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja spadam u grupu "bjež od mojih bradavica".
    Užasno sam osjetljiva na diranje, smeta me, živcira itd...

Sa dojenjem nije uopće bilo problema.
    Kao što su cure već rekle, dijete ne siše bradavicu nego dojku. Bradavica mora biti duboko u djetetovim ustima i time nema nadraživanja, boli, nelagode i svega onoga što dođe diranjem.
    Posljednje uređivanje od (maša) : 10.07.2013. at 14:44

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Cure jako ste me usrecile, hvala, sad se mogu pocet radovat i tome <3

bembola avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

i ja spadam u grupu "bjezi od mojih bradavica" haha ali dojila sam bez problema 10 mj

unadomina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Draga Apsu, imamo identičan "problem" s bradavicama i iste su me brige mučile u trudnoći, potajno sam strahovala da neću moći dojiti zbog te preeeosjetljivosti...
    Ali vjeruj mi, kako i ostale forumašice govore, to ti je skroz drugi osjećaj, meni uopće nije smetalo, čak mi je i godilo nakon par dana!
    Pošto si otvorila tu temu, sad tek vidim koliko nas je u grupi "Neee diraj mi bradavice"!
    Moj ti je savjet da se pozabaviš u trudnoći tematikom samog dojenja, da budeš "spremnija", a ako dođe do kakvih poteškoća, da se obratiš Rodinom SOS telefonu! I naravno, da što više uživaš u svom blaženom stanju!

Sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Jako zanimljiv topic, nije mi meni omiljeno kad mi netko drugi osim moje bebe dira bradavicu

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

A ja mislila da sam čudna.. hahaah :D

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ne mogu pronaći sličnu temu pa ću se tu nadovezat.. idem lagano prema 20-tom tjednu i jučer su me areole počele nevjerojatno svrbiti, same bradavice nisu bolne al na njima ima žutog iscjetka već 2 tjedna, to je onaj kolostrum pretpostavljam, dal me svrbi zbog njega? ne znam šta da napravim, ako se posvrbim počne me peć, luda sam, počet ću grist stolicu ..

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

uf, za ovo ne znam... nisam imala taj problem...

za prvu tematiku, preosjetljivost... to te mogu utješiti i upisati se na listu onih koji imaju 0% tolerancije za svako prtljanje oko bradavica, ali dojenje je bilo bez ikakvih problema, skroz drugi i posve ne iritirajući osjećaj

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Novi strah.. Prije jedno 3 tjedna ( sad sam 29+4) , su mi se na bradavicama stvorile nekakve žute krastice.. Svugdje sam vidjela da bi to mogao biti kolostrum pa se nisam zabrinjavala.. Bradavice su mi osjetljive pa nisam to uopće dirala, nakon tuširanja samo lagano tapkam.. Sad kad te kraste stoje i ne mijenjaju se ni ne miču već 3 tjedna počela sam se brinuti da nije možda neka infekcija, jučer sam namazala malo kremom i danas ko da su kraste nježnije žute boje.. Ne znam

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Apsu, mislim da je to posve normalno i da nemaš razloga za zabrinutost

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Apsu, ovo što ti se događa je normalno, dojke se, pod utjecajem hormona, pripremaju na dojenje.

Nemoj ih ničime mazati jer tako možeš poremetiti rad žlijezda koje se nalaze na areoli (području oko bradavice). Te žlijezde luče zaštitno ulje koje bradavice štiti od infekcija.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

I ja sam to imala.
    Dalje ti je sve rekla laumi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •