Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: doručkuju li vaša djeca prije vrtića

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno doručkuju li vaša djeca prije vrtića

neki dan je bio članak o vrtićkoj prehrani, u sklopu njega tekst o prehrani djece općenito...
    statistika pokazuje da većina djece ne doručkuje.
    moje dijete jede čim progleda: obavezno prije vrtića pojede barem nešto, bilo voće, bilo neke žitarice s mlijekom.

kako je kod vas?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moja!
    A ak kojim čudom duže spavaju (to je jako rijetki slučaj), dam im nešto u autu.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

voce, biljni caj i malo kruha sa putrom i medom, ili polentu, proso.
    ali ne bas previse.
    za dorucak u vrticu nosi voce, mrkvice, krastavce, paprike, nekad parmezan ili pecivo.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je dorucak OBAVEZAN... Kod nas nitko ne izlazi iz kuce dok ne doruckuje; to je jednostavno nas obiteljski jutarnji ritual koji se ne preskace :D

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj mislav, koji hvala Bogu voli jesti, ne doruckuje kuci, on voli doruckovati u vrticu, cim dodje....tamo mu je ekipa i svatko jede za dorucak sto voli a ja ga ne forsiram da jede ujutro, pojeo doma ili u vrticu za 20 minuta ne cini mi se neka razlika......

a ja, ja cim otvorim oci moram jesti, svako jutro dorucak obavezan, maslac i kruh sa nekim dobrim dzemom tipa brusnica, ribizla ili sl....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, uvijek, bez toga ne ide van jer mislim da u vrtiću ne pojede previše posebno kada ju dočeka bijela kava, kakao, čaj, marmelada ... ništa ona od toga ne jede (barem ne kod kuće)

jede čokolino - jedino slatko i jedino mlijeko koje ona popije/pojede tijekom dana

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Obično doma popije samo šalicu mlijeka, a doručkuje u vrtiću jer joj je to super

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara ne ide u vrtić, ali svejedno.

budi se oko 7.

ne jede i ne pije ništa prije 9.30, u to doba nešto zbrlja, a tek oko 11 ju zgrabi glad i onda užasno puno pojede.

očito je takav organizam i ja to poštujem. ne pada mi napamet tjerati ju da jede samo zato što većina ljudi jede pola sata nakon buđenja.

i nemojte mi sada da je doručak najvažniji u danu itd.
    ako ona ne može otvoriti usta još 3 sata nakon buđenja, onda njenom organizmu doručak nije najvažniji u danu.

e da, možda je važno, zara doji čim otvori oči. možda je u tome stvar. iako po noći uopće ne doji, znači, trebala bi biti gladna i žedna...

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja Nina ko Orka
    cim se digne gladna je

nekad se sjeti da bi jela kad je vec u jakni i na izlaznim vratima :/
    ali u 90% dana pojede nesto prije nego izadjemo

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    nekad se sjeti da bi jela kad je vec u jakni i na izlaznim vratima :/
    to je pod obavezno!
    onda dobije šaku badema ili suhih smokava - tek toliko da uneredi auto!

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi tu imamo groznu naviku ali nismo znali kako to drugačije organizirati - prije je uvijek jeo doručak u vrtiću i nije doma htio ništa jesti, popio bi malo kakaa. Onda je ispalo da prije vrtića mora svaki dan popiti lijek koji ne smije piti na prazan želudac. Kako ništa nije htio jesto završilo je na k. pingviju (nemojte ništa komentirati....) svako jutro prije vrtića. Po vikendu normalno jede doručak kao prvi obrok.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

doručak prije vrtića?
    nema šanse. kao ni ručak poslije vrtića. jedno vrijeme sam pokušavala, pa sam odustala. jede tamo - kolko pojede, tolko joj valjda treba. ujutro još u krevetu popije kakao s medom, kad dođe doma voće, a za večeru kuhano, tj. ono što smo mi ručali. i još poslije često traži sendvič prije spavanja.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pojede malo cokolina, mustlija, zitarica i popije mlijeko. da se njega pita - nitko ne bi jeo, jer je to "gubljenje vremena" (njegova omiljena za ruckom).

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi se probudimo tak na knap da u autu cipele navlacimo - jedva se stignemo umit i zuibe oprat
    dodju taman na dorucaku vrtic
    vikendima normalno doma doruckujemo, al prek tjedna nema sanse dok smo ovakve spavalice

al kad dodjemo doma (pol 5-5) pojedu rucak bez pogovora
    i onda jos neki slatkis
    i onda za veceru nesto laganini

ne spadaju bas u kategoriju djece sto ne vole jest pa svaki put kad idemo nekome direkt iz vrtica moram ljepo zamlit da racuna na to da mi djecu nahrani kad dodjemo ak nece imat dva nervoznjaka u gostima

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam nikad forsirala da nešto jede prije vrtića, ali on sam traži.
    Nekad je samo pio mlijeko pa doručkovao u vrtiću, sad zadnjih godinu i nešto čim se probudi traži klopu - mlijeko ili jogurt s nekim žitaricama ili neki lino.
    I poslije toga uredno doručkuje u vrtiću za cca 2 sata. Pa ruča u 12. Ne znam kud mu stane. :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa kako ne bi stalo?
    mislim, ne znam koje to količine jedu: Orka kod kuće pojede jednu žlicu žitarica i pola šalice mlijeka.
    do doručka u vrtiću, to je već na pula puta do probavljivosti.

nisam ni ja nikada tjerala dijete na jelo i nije mi jasno kako je to i moguće... ali je dijete vidjelo od nas da doručkujemo, pa uzelo isti obrazac ponašanja.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi, na žalost, kod kuće ne doručkujemo po tjednu (ja to obavim na poslu), trebala bi se ustati pola sata ranije (u 6) a to mi se neda.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    nisam ni ja nikada tjerala dijete na jelo i nije mi jasno kako je to i moguće... ali je dijete vidjelo od nas da doručkujemo, pa uzelo isti obrazac ponašanja.
    Ja mislim da je to slucaj kod nas. Pruzamo pozitivan primjer djetetu

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    mi tu imamo groznu naviku ali nismo znali kako to drugačije organizirati - prije je uvijek jeo doručak u vrtiću i nije doma htio ništa jesti, popio bi malo kakaa. Onda je ispalo da prije vrtića mora svaki dan popiti lijek koji ne smije piti na prazan želudac. Kako ništa nije htio jesto završilo je na k. pingviju (nemojte ništa komentirati....) svako jutro prije vrtića. Po vikendu normalno jede doručak kao prvi obrok.
    Kod nas ista stvar s kinder pingviem i čaša mlijeka,al se tješim da je bolje išta nego ništa.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

L. jede dorucak u vrticu nekih pol sata-45 minuta nakon budjenja- ak ne ide u vrtic onda ga jede doma

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. ne voli jesti ujutro. Kad je bio manji volio je doručak i to vrtićki. Sad nešto probrlja, a ako idemo kasnije, kod kuće popije kakao i pojede neko pecivo. Ne slažem se baš s prihvaćanjem obrazaca ponašanja, jer MM i ja redovito i zdravo doručkujemo, ali M. neće. Sjećam se sebe kao djeteta da mi se povraćalo pri pomisli na doručak. Moja mama je valjda do mog studija, a i kasnije po kuhinji lijepila članke o dobrobitima doručka, ali uzalud.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a mi ne doručkujemo (ja sada jedem jer sam doma), ali ona uredno svako jutro traži svoj lino - 5 minuta nakon buđenja

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

bojan isto doručkuje; prvo kad se probudi, cica jedno 45 min., a onda obično pojede punu zdjelicu griza, čokolina, palente i sl.

kad dodje kod bake, onda mlati još voće il nešto do ručka

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svako jutro.

salica mlijeka, pahuljice, par keksica ili nesto na kruhu - ovisno o inspiraciji i stanju u fridzu

cesto ida osmisli menu i postavi stol...

budjenje oko 630-700, jutarnja toaleta, dorucak i footing do vrtica. u vrticu dorucak u 9.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fran 2dcl mlijeka sa jednom žlicom čokolina unutra,
    ja ništa (nisam pozitivan primjer).
    iako, ne znam što u ovom smislu znači pozitivan primjer.meni se jede tek oko devet i pol, fran tad doručkije drugi put (malo konkretnije nego prvi)

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Najčešće ne doručkuje, ali pojede neko voće. Jutros je, npr. pojeo jedan kiwi, pola kruške i još sam mu po putu do jaslica (treba nam pet minuta) morala dati bananu (ovo je stvarno iznimka, inače pojede ili pola ili jednu cijelu voćku). Bilo je dana i kad je nakon tog voća tražio da pojede čokolino, a onda bi doručkovao u jaslicama u pol 9.

Ja isto doručkujem ujutro, ali ne više čim se probudim jer ne stignem, nego kad njega odvedem u vrtić.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji ne izlaze iz kuće bez doručka. Istina, samo je Anja jedno vrijeme išla u vrtić od 7, poslije sve kasnije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj zrinka prvotno napisa
    moj mislav, koji hvala Bogu voli jesti, ne doruckuje kuci, on voli doruckovati u vrticu, cim dodje....tamo mu je ekipa i svatko jede za dorucak sto voli a ja ga ne forsiram da jede ujutro, pojeo doma ili u vrticu za 20 minuta ne cini mi se neka razlika......

a ja, ja cim otvorim oci moram jesti, svako jutro dorucak obavezan, maslac i kruh sa nekim dobrim dzemom tipa brusnica, ribizla ili sl....
    tako i mi ! :D

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Moje je mišljenje da se dobre navike stiču još u djetinjstvu. Za par godina kad vam djeca krenu u školu tih nekoliko minuta što se sada ustajete ranije bit će jako dobra investicija. U školi moje starije djece sigurna sam da svako 5 djete doručkuje. Postoji menza u kojoj se nude buhtle i hamburgeri, a pored stoji i kafe aparat sa grickalicama i slatkišima. Nikakav izbor zdrave prehrane.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi odrasli obavezno doruckujemo doma i to obilno: veeeeliku salicu caja i razmazotine po kruhu (putar, sir, pekmez i sl.).
    Vedran ponekad jede (keksi u mlijeku, pahuljice, cokolino) prije vrtica, ponekad jede u autu (keksice ili skrajc kruha), a ponekad tek u vrticu.
    Ne bismo imali nista protiv da on doruckuje uvijek doma, ali ponekad to traje li traje tako da taj "kucni" dorucak ovisi o tome koliko je on gladan i koje je doba i da li smo Zrinka i ja vec spremni za polazak.
    U vrticu klopa sve odreda (barem za dorucak), a popodne obicno poklopa nesto (banana, pecivo i sl) prije prave vecere.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sabaleta prvotno napisa
    Moje je mišljenje da se dobre navike stiču još u djetinjstvu. Za par godina kad vam djeca krenu u školu tih nekoliko minuta što se sada ustajete ranije bit će jako dobra investicija. U školi moje starije djece sigurna sam da svako 5 djete doručkuje. Postoji menza u kojoj se nude buhtle i hamburgeri, a pored stoji i kafe aparat sa grickalicama i slatkišima. Nikakav izbor zdrave prehrane.
    na sreću, radi se na tome da se izbace aparati koji "poslužuju" gazirana pića, čokoladice i čips, a stave oni koji će nuditi vodu i vrećise sa suhim voćem.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Neki dan sam vidjela na šta školska djeca troše novce koje su im roditelji vjerojatno dali za gablec. U blizini škole je dućan koji uz novine prodaje nekakve sitne igračkice i gomilu slatkiša. U dućan jedva stane troje ljudi. Poslije škole su se djeca nagurala i kupovala gumene bonbone na komad. Ak sam dobro skužila jedan bonbon košta kunu. Zgrozila sam se - iako ja na žalost spadam u ljubitelje gumenih bonbona. Uglavno svi do jednog su kupili bonkase, eventualno sok.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

MM doručkuje ali ja ne
    no bez obzira naše zlato prije vrtića ako ne pojede dukatino
    barem popije onaj jogurt s muslijima

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji kad se probude najcesce jedu pahuljice ili cokolino plus.
    ako eventualno ne stignu onda je to neki integralni keks iz DM-a u autu.

ali ako nista ne pojedu onda su nervozni.
    (to je znak da im ponudim keks ).

Inquirer avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i jan me poceo zicati da mu kupim gumene bombone kad idemo u ducan.
    naravno, to izbjegavam, ali mi nije jasno gdje ih je probao jer uvijek zeli medeke od hariba.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Apri, ne znam kako će maknuti te aparate kad su oni jedan od izvora financiranja škole (a i ravnatelja, jer je velika borba koja će firma ući u školu). Ravnatelji se potrude sami naći rješenje kako ugurati aparat, a nije im bitno što je u njemu, samo da su prozvodi niže cjene, jer su tako profitabilniji. Poznata mi je problematika jer radim u firmi koja se bavi tim poslom

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Čak i u nekim vrtićima postoje aparati ali samo kava i t. čokolada, a ja odavno sanjam o aparatima sa ab kulturom raznih okusa i corny
    pločicama. Pakiranje je jednako praktično kao bilo koji gazirani napitak ili čokoladica.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj još pol godine spada u ovu skupinu, al bumo se ugurali

jede obavezno prije vrtića, pahuljice s jogurtom ili mlijekom (obožava neke integralne sa suhim voćem, grožđicama i lješnjacima), ali najčešće griz sa malinama, borovnicama ili tak nečim

ja ne klopam ujutro, on sva sreća to nije pokupio od mene

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ege primjenjuje moj obrazac ponasanja, a to znaci da se ne izlazi iz kuce prije nego se nesto pojede.

on najcesce neki cokolino ili corn-flakes, ponekad samo popije kakao uz par keksa, ali uvijek nesto toplo.

a vikendom...to su druge price kad mali gurman slaze sendvice (iako se ne uklapaju u apricotine sheme zdrave prehrane ), ali s kojim zarom narucuje sto sve da donesem iz ducana...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moje je mišljenje da se dobre navike stiču još u djetinjstvu. Za par godina kad vam djeca krenu u školu tih nekoliko minuta što se sada ustajete ranije bit će jako dobra investicija. U školi moje starije djece sigurna sam da svako 5 djete doručkuje.
    U popunosti se slažem

Postoji menza u kojoj se nude buhtle i hamburgeri, a pored stoji i kafe aparat sa grickalicama i slatkišima. Nikakav izbor zdrave prehrane.
    Ovo me malo šokiralo za osnovnu školu. U međimurju većina škola ima kuhinju i djeca jedu dosta kuhane hrane. U školama koje nemaju kuhinju u punom smislu te riječi imaju bar neku čajnu kuhinju i djeci se nude peciva, sendviči, namazi i topli napitci. Mislim da ni jedan osnovna škola nema aparate ili menzu u kojoj se plaća svaki pojedini obrok, već se plaća uvijek za mjesec dana.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da bi moji pojeli siceve u autu da ima ne damo dorucak 15 minuta nakon ustajanja...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Ovo me malo šokiralo za osnovnu školu. U međimurju većina škola ima kuhinju i djeca jedu dosta kuhane hrane. U školama koje nemaju kuhinju u punom smislu te riječi imaju bar neku čajnu kuhinju i djeci se nude peciva, sendviči, namazi i topli napitci. Mislim da ni jedan osnovna škola nema aparate ili menzu u kojoj se plaća svaki pojedini obrok, već se plaća uvijek za mjesec dana.
    pokušaj pronaći Jutarnji od 30.3.
    upravo je u Međimurju počela inicijativa zbog tih aparata u osnovnim školama.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne jedu prije vrtića...popiju sirup, multivitamol i to je to...
    u vrtiću ih čeka doručak svako jutro tako da ako pojedu nešto doma u vrtiću neće ništa

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    u vrtiću ih čeka doručak svako jutro tako da ako pojedu nešto doma u vrtiću neće ništa
    pa kaj? ionako će kvalitetnije pojest doma nego u vrtiću

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    Kod nas se za dorucak jelovnik doma i u vrticu ne razlikuje puno tako da nama to nije toliko bitan faktor.
    Bitniji faktor je, na zalost, vrijeme.
    Ja ih ostavljam u vrticu oko 8h i dolazim po njih oko 16h. Ako dodjem kasnije onda ne mogu popricati s tetama kak im bilo, jesu li spavali, sto su i koliko jeli, kakvih ima jos novosti u grupama. To je osobito vazno za Zrinku koja je jos "friska" u vrticu.

Mogu ih ja koji put ostaviti i u pola 9 pa doci opet u 16h, nije mi firma bas toliko striktna, no bas svaki dan ne ide. A bas mi se ni ne ustaje u 5h (ustajem u 6h, krecemo od kuce oko 7:30h) pa da to sve obavimo kak treba skupa s doruckom.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naš doručak doma i u vrtiću se uopće ne razlikuje
    i doma i u vrtiću jedu namaze, salamu na kruhu, isl. jedino što doma tu i tamo pojedu čokolino a u vrtiću toga nema...

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naš doručak doma i u vrtiću se uopće ne razlikuje
    i doma i u vrtiću jedu namaze, salamu na kruhu, isl. jedino što doma tu i tamo pojedu čokolino a u vrtiću toga nema...
    Vidis, a u nasem vrticu ima cokolina, ali zato doma nema salama.
    (nije da smo vegici, nego bas ne jedemo cesto salame, a Vedran jos i rjedje)
    A u vrticu ima cesce nego doma zganaca i griza (ah, moram priznati da smo cesto lijeni to kuhati), no puno rjedje mueslica i pahuljica. Ali, generalno, se jelovnici za dorucak dosta poklapaju.

Za rucak su razlike vece: doma ima puno vise tjestenina i cuspajza, a manje mesa i krumpira.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Htjedoh jos reci da iako ne mislim da je jelovnik u vrticu super ekstra smatram da nije ni nesto posebno los.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Htjedoh jos reci da iako ne mislim da je jelovnik u vrticu super ekstra smatram da nije ni nesto posebno los.
    potpisujem

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, onda sam govorila u svoje ime. ni kod nas nije loš, al je doma bolji

Ian ne jede griz s čokoladom ko u vrtiću nego s voćem
    ne jede salame ko u vrtiću
    u vrtiću nema pahuljica
    ne jede kruh s nutellom i slično (a sirne namaze jednostavno neće)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •