Stranica 11 od 14 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 666

Tema: Roditelj bully-bullying kod kuće

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

ja mu pravim sladoled od smrznute banane koju zatim smiksam i dodam malo kakaa ili koje drugo voće. fino i kremasto, pojede se za sekundu.
    a bome sam i ja izbacila kupovni sladoled, koji se s ovim mojim ne može usporediti nikako.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    bome, kad pročitam sastav kupovnog sladoleda, nekoliko E brojeva, ne bih baš rekla da sladoled nije junk
    sigurno ga je bolje pripremiti doma, ja osobno ne radim sladoled
    trebala bih početi
    Kad se dijete zafleka s "čokoladnim" preljevom iz ledovog korneta, i to se ne da oprati ni namakenjem mrlje s vanishem ni kuhanjem nakon toga, onda se pitam kakva je to farba a ne čokolada

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sladoled je definitivni i apsolutni junk, pogledajte deklaraciju na onom kupovnom, koji sastav i koliko onih E-aditiva. I na deklaraciji onoga u slastičarni je slično, možda nešto malo manje, ali ako ga prave iz smjese, pa one boje, arome, ma, šta da pričam.

No, ja domaće ne znam praviti, na ovo s bananom bi moje skoro pa pljucnule i, unatoč svoj toj mojoj "pameti", spoznaji i uvjerenju, prekjučer smo svi smazali po jedan Ledov dok smo šetali po Jarunu
    i jučer iz lokalne slastičarne isto tako.
    I tko zna koliko ćemo ih tako pojesti ovo ljeto.
    Zbogom pameti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se dijete zafleka s "čokoladnim" preljevom iz ledovog korneta, i to se ne da oprati ni namakenjem mrlje s vanishem ni kuhanjem nakon toga, onda se pitam kakva je to farba a ne čokolada
    Ovo je istina - na kvadrat!!
    katastrofa!
    Čak sam im i prije nekoliko godina pisala mail da mi kažu kako da operem te fleke... Nisu se javili ...
    Druge sladolede mogu oprati... Ali Ledo nam je najfiniji...

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Potpis na Anasti. Taj s bananom je malim klincima ful super sladoled. Često ga pravim svojoj curki i nećaku, u 3-4 zaleđene banane umiksam i žličicu kakaa i žličicu meda i onda i mi jedemo s njima jer nam bude fin. Ove vanjske kupimo rijetko.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis na Anasti. Taj s bananom je malim klincima ful super sladoled. Često ga pravim svojoj curki i nećaku, u 3-4 zaleđene banane umiksam i žličicu kakaa i žličicu meda i onda i mi jedemo s njima jer nam bude fin. Ove vanjske kupimo rijetko.
    A jel se smrznu s korom ili bez? Na koliko sati/dana pa se onda izvade smiksati?
    Možda za ovu najmlađu još ima nade da joj to uvalim.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jenny, a koje točno namirnice jede, da probamo nešto pametno iskombinirati?

Kod njega ne pomažu razgovori da je stolica tvrda i boli ga, jer jede xy, a ne jede,...

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam smrznula sa korom, kada sam izvadila smrznutu bananu koru sam skinula nožem - ide lako. No, morala sam pričekati neko vrijeme da ju sa štapnim uopće mogu smiksati...ali je, jako je fino, pravo otkriće!

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ajd za nas duduke točno recite kako se pravi taj sladoled od banane. fala lijepa

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    A jel se smrznu s korom ili bez? Na koliko sati/dana pa se onda izvade smiksati?
    Možda za ovu najmlađu još ima nade da joj to uvalim.
    Ma bez kore, svaku bananu prerežeš na 3 komada i staviš u vrećicu i smrzneš. Ako se smrznu do kraja, onda moram malo pričekati da se počnu odmrzavati da bih se moglo miksati (jer ja nemam neki mikser).

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nena samo nareži na šnitice, na par sati zamrzni i izmiksaj čim je tvrdo.
    Ja ga volim raditi sa smrznutim ananasom, bananom i zaliti kokosovim mlijekom- i evo pina colada sladoled, za odrasle malo ruma i mljac.
    Ili stavim breskve s bananom i malo slatkog vrhnja.
    Posljednje uređivanje od ribice : 17.07.2013. at 16:11

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a hebiga, što bi rekla cvijeta :D
    kad mi se jede sladoled ne jede mi se smrznuta banana, to nije sladoled, ali ne sumnjam da je ukusan desert.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Oprostite na ovome mljac ili nemljac, ja to pitam ne zato što je to finije od onoga što naprave majstori ovisničkih okusa i istinskog smeća, ne, to je najveći mljac, nego zato što je zdravije, pametnije, tijelu prilagođenije, a da ću baš više mljackati na sve prirodno i zdravo, unatoč tomu što j a to od sveg srca podržavam, ne baš.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

postala si , AM, u 13:12, a ja u 13:13, preteče me telepatijom nekom

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa šta ne lajkaš?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

uf, čovječe, zaboravila sam na tu opciju, morat ću malo polajkati po temama, dugo nisam ništa. a nisam tebe ni mogla ovdje, istodobno je to otišlo, u sekundi razlike, nisam ni vidjela dok nije i moj post tu bio.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure ja delam sladoled već godinama i ova banana mi je veliko iznenađenje, slatko, kremasto.
    Stvarno je ukusno..ne zezam, i nemaš osjećaj da jedeš bananu, onak miriše po njoj..malo je specifično.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

a sad jedno duboko filozofsko egzistencijalističko pitanje... zar nije lakše zgnječiti i pomiješati bananu i sve sastojke i onda to staviti u zamrzivač?

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj mama courage prvotno napisa Vidi poruku
    a sad jedno duboko filozofsko egzistencijalističko pitanje... zar nije lakše zgnječiti i pomiješati bananu i sve sastojke i onda to staviti u zamrzivač?
    Vjerujem da je isto, samo se ovo drugo teže jede jer je zamrznuto, ovo prvo se ipak malo otopi...

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Sladoled je definitivni i apsolutni junk, pogledajte deklaraciju na onom kupovnom, koji sastav i koliko onih E-aditiva. I na deklaraciji onoga u slastičarni je slično, možda nešto malo manje, ali ako ga prave iz smjese, pa one boje, arome, ma, šta da pričam.

No, ja domaće ne znam praviti, na ovo s bananom bi moje skoro pa pljucnule i, unatoč svoj toj mojoj "pameti", spoznaji i uvjerenju, prekjučer smo svi smazali po jedan Ledov dok smo šetali po Jarunu
    i jučer iz lokalne slastičarne isto tako.
    I tko zna koliko ćemo ih tako pojesti ovo ljeto.
    Zbogom pameti.
    nas 3 smo sada svaka smazale jedan Ledov s radioaktivnim čokoladnim preljevom
    ovo s bananom nikad nisam probala, ali što reče AM, ni meni se ne jede smiksana banana kad bih jela sladoled
    tako da nas ovdje više može reći - zbogom pameti

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ma dajte, pa svi jedemo sladoled!

Ovaj recept s bananom je odlična zdravija zamjena za male klince, ali ponekad i za cijelu obitelj ako nemaš sladoleda, a imaš banane. Zato što je finije od onog što mislite da je okus zaleđene banane s dodacima.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ma ja bih to napravila čisto ono što veliš, kad smo kod kuće i za veći broj djece. kad se ide van jede se onaj radioaktivni kod slastičara (kad smo na moru).

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kako ste krenule, jos cete nam ukinuti i kokice u kinu. jer uvijek mogu ponjeti onaj stiropor.
    samo sto film u kinu bez maksi kokica nije film u kinu :D
    Posljednje uređivanje od leonisa : 17.07.2013. at 17:53

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kokice su super, obožavam ih
    ali one u kinu su mi fakat preslane, ne radi se čak o zdravlju, nego mi usnice bride od silne soli i postanu mi gorke
    i mogu popiti litru vode nakon njih

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

a joj, meni su postale bezvezne jer su hladne i dobijes vise onog otpada nego pune velike kokice.
    nisu mi preslane, al to je moj junk fetis- kupovne kokice.

isto tako doma radim, no na malo ulja (da nisam svojoj babi dala onaj aparat radila bi maloj u njemu) i dala sam mladjoj da proba, iznenadilo me kako je dobro baratala, pojela ih je nekoliko i bas gustala. zapravo u njima je junk samo masnoca i sol, zar ne? :utjesiteme: :D

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne, leo, ne, junk je ulje, sol i kukuruz :lchf_bivši_nazi:

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sta sad fali kuruzi? a?
    ono, palenta i to. a ovdje ima raspuknuto cijelo zrno :D

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

leo, nemoj potezati raspravu što fali kuruzi i ostalim žitaricama

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma, velim ti da je to LCHF unfriendly. Inače, nemam ništa protiv kukuruza kao takvog, niti protiv kokica.
    I slijedim, kako vidim, većinu ovdje, u tome da ne kupujem čipseve i slično, ali u gostima i kad mu je ponuđeno uvijek smije što želi (i koliko želi).
    Ne smatram sladoled junkom (nevezano za E-ove, to niti ne gledam na namirnicama tog tipa), kao ni čokoladu ili štapiće. To mu i sama kupujem

Duboko suosjećam s Jen, ali moj nije baš tako ekstreman slučaj, njegov jelovnik uključuje ipak nešto više različitih jela: ribice (inćune), pohano bijelo meso, ćevape, luk, krastavce, zelenu salatu, kukuruz (u svim pojavnim oblicima osim žganaca), lubenicu, jabuke, tijesto sa saftom, rižu, punooo čokolade i sladoleda. Mislim da je to to.
    Ja bih bila sretna da hoće ABC sir ili bilo koje drugo jelo osim ovdje nabrojanih.

E da, njegov ispražnjen tanjur, ili makar dvije pojedene žlice, neće nahraniti gladnu djecu u Africi, ali kad razmaženo premeće super fin obrok (još k tome skuhan prema njegovoj želji), jer bi on sad radije kokice, e pa onda se zajedno prisjetimo kako bi ta gladna djeca bila sretna da mogu dobiti makar griz onoga što on neeeeeee biiiiiii jeooooooooooo.
    Možda sam bully, a možda ga upoznajem sa životnim istinama.
    U svakom slučaju, tako je.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

E pa potpis, Svimbalo.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    E da, njegov ispražnjen tanjur, ili makar dvije pojedene žlice, neće nahraniti gladnu djecu u Africi, ali kad razmaženo premeće super fin obrok (još k tome skuhan prema njegovoj želji), jer bi on sad radije kokice, e pa onda se zajedno prisjetimo kako bi ta gladna djeca bila sretna da mogu dobiti makar griz onoga što on neeeeeee biiiiiii jeooooooooooo.
    Možda sam bully, a možda ga upoznajem sa životnim istinama.
    U svakom slučaju, tako je.
    Nema kod mene puno čokolade i sladoleda, ali potpis na ovo!! Ovi detalji su ionako nebitni, svako se ravna po svom i prema svojoj djeci, ono, nitko od nas nije baš savršen.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

ja taj sladoled također radim tko da smrznem bananu u komadićima i onda je smiksam, i zapravo nema okus po smrznutoj banani i služi više kao baza za okus koji se doda.
    i da, bolje je prvo smrznuti pa onda miksati. ako se opet smrzne stvaraju se kristalići leda.
    stvarno je prefino i prekremasto. ja sam danas dodala mljevene bademe i lješnjake, grožđice. jednom sam umiješala topljenu tamnu čokoladu, kakao, maslac od kikirikija.
    i malo jogurta jer zna biti dosta gusto.
    ma može se staviti bilo što!
    odnedavna jedem samo to, a kada sam nedavno pojela sladoled iz slastičarnice bila sam razočarana koliko je prazniji okusom od ovog domaćeg.
    nevjerovatno da nešto zdravo može biti, barem meni, 10 puta ukusnije od junk fooda!
    Posljednje uređivanje od anasti : 17.07.2013. at 22:34

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

u svakom slučaju, domaće pečene kokice su zdravije od čipsa i smokija.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj anasti prvotno napisa Vidi poruku
    ja taj sladoled također radim tko da smrznem bananu u komadićima i onda je smiksam, i zapravo nema okus po smrznutoj banani i služi više kao baza za okus koji se doda.
    i da, bolje je prvo smrznuti pa onda miksati. ako se opet smrzne stvaraju se kristalići leda.
    stvarno je prefino i prekremasto. ja sam danas dodala mljevene bademe i lješnjake, grožđice. jednom sam umiješala topljenu tamnu čokoladu, kakao, maslac od kikirikija.
    i malo jogurta jer zna biti dosta gusto.
    ma može se staviti bilo što!
    odnedavna jedem samo to, a kada sam nedavno pojela sladoled iz slastičarnice bila sam razočarana koliko je prazniji okusom od ovog domaćeg.
    nevjerovatno da nešto zdravo može biti, barem meni, 10 puta ukusnije od junk fooda!

E, ako pretjeruješ, čut ćeš me

zbog tih recepata sam baš specijalno večeras išla kupiti banane pa sutra, prekosutra, smrzavam i miksam, pa da vidimo....

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja mislila netko će uletit s receptom za pravi sladoled...a vi miksate banane

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moji to neće i neće. Najdraži im je iz slastičane, mali je oduševljen plavim nebom :bljuc: Danas su u kazni. Nema nikakvog sladoleda pa možda dobiju smrznute banane, da preprode krizu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja mislila netko će uletit s receptom za pravi sladoled...a vi miksate banane
    To smo prerasli odavno...ali sram me - ove godine nisam radila ništa od navedenog sladoleda - nije mi uopće palo na pamet. Cvijeto, hvala na podsjećanju.

SMRZNUTI JOGURT

Ja ne volim komplicirane stvari, ali davno sam preko bare otkrila smrznuti jogurt i to me oduševilo):

Smjesa ide po trećinama - koliko jogurta (punomasni, najbolji je "greek style kremasti, ali može bilo koji čvrsti), toliko voća (može čak i iz leda - zimi ili ako na brzinu moraš isprazniti zamrzivač) i isto toliko vrhnja za šlag

Šlag se istuče od vrhnja, a jogurt izmiksa s voćem, pa se na ruke umiješa šlag. To se smrzne i gotovo. Dobar tek!

Kod mene najbolje prolaze višnje, kupine, maline i ribizli zato jer imamo svoje. Zasladim medom - količina po želji.

Eto - budući da vrhnje za šlag i jogurt iz dućana sigurno imaju svoje E-ove, ne znam koliko je to ekološki prihvatljivo za gore spomenute čistunce, ali samo da vas podsjetim da ni banane nisu bezazlene po tom pitanju, he he he...

Uživajte!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 18.07.2013. at 09:33

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ooo super ideja, budemo radili, baš čovjek treba nešto brzo, a fino za ove vručine

Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Čitala sam nekidan da je prije 3 ili 4 godine Ledo bio 5. najveći otkupljivač mlijeka u Hrvatskoj pa su jedne godine odlučili da neće više otkupljivati mlijeko i rekli kooperantima da imaju novu tehnologiju prema kojoj mlijeko im ne treba za sladoled :/

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

po tome onda ni ne treba čitati deklaracije proizvoda

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    Čitala sam nekidan da je prije 3 ili 4 godine Ledo bio 5. najveći otkupljivač mlijeka u Hrvatskoj pa su jedne godine odlučili da neće više otkupljivati mlijeko i rekli kooperantima da imaju novu tehnologiju prema kojoj mlijeko im ne treba za sladoled :/
    joj danci, ti čitaš kao komentatori na index.hr.
    kako si to uspjela iščitati, iz ovoga, ne kontam.
    i tako vijest ide dalje i širi se (dez)informacija da u ledovim sladoledima nema mlijeka.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    joj danci, ti čitaš kao komentatori na index.hr.
    kako si to uspjela iščitati, iz ovoga, ne kontam.
    i tako vijest ide dalje i širi se (dez)informacija da u ledovim sladoledima nema mlijeka.
    Svaka čast Cvijeto - prestigla si me za duljinu koplja.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da je zbunjen onaj koji ide čitati topic odostraga - tema je bullying, a zadnje tri stranice o sladoledu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mislim da je zbunjen onaj koji ide čitati topic odostraga - tema je bullying, a zadnje tri stranice o sladoledu
    Slažem se!

Ali imam iz bliske okoline i ovakav primjer - čovjek (moja generacija) dan danas MRZI sladoled jer ga je mama tjerala da jede isti, kao dobar je za djecu... Tak da ima različitih načina bullyinga !

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pa buling je ne dati djetetu sladoled

hvala ti, cvijeto, ono s mlijekom mi baš nikako nije imalo veze s vezom

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ali imam iz bliske okoline i ovakav primjer - čovjek (moja generacija) dan danas MRZI sladoled jer ga je mama tjerala da jede isti, kao dobar je za djecu... Tak da ima različitih načina bullyinga !
    ajme, da su bar mene tako bulingirali

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo jedan od bulinga....cesljanje kose.
    ne zeli se sisati, a kosa joj se pocela petljati i rade joj se gnijezda i svakodnevno cersljanje je uz jauke, muke, ponekad suze, a ponekad i uzvike: upomoc, pomozite mi, pa si sve cekam murju na vrata :D
    i jel to buling?
    ili mazanje prije plaze.
    isto kao i prehrana, i mazanje je za njeno dobro i zdravlje. i gdje je tu granica koja dijeli buling od nebulinga?

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

... u spreju za lakše češljanje?
    imam isti problem ...kod mokre kose riješen sa onom tangle teezer ...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    evo jedan od bulinga....cesljanje kose.
    ne zeli se sisati, a kosa joj se pocela petljati i rade joj se gnijezda i svakodnevno cersljanje je uz jauke, muke, ponekad suze, a ponekad i uzvike: upomoc, pomozite mi, pa si sve cekam murju na vrata :D
    i jel to buling?
    ili mazanje prije plaze.
    isto kao i prehrana, i mazanje je za njeno dobro i zdravlje. i gdje je tu granica koja dijeli buling od nebulinga?
    Ak je njen izbor duga kosa, onda nije buling jer jbga, duga kosa nosi odgvornosti sa sobom Ako je tvoj izbor, onda je

Mislim, nek se ošiša, i priča završena.

Oko prehrane, ako imaš u kući sladoled a ne daš ga djetetu (ne samo prije jela, nego mu trubiš da nije zdrav i da mu to ne treba i brojiš mu zalogaje sladoleda/čokolade/you name it) onda to je buling. Ako tako nešto niti nemaš u kući, onda nije. Ako imaš, onda jbga, suck it up i preživi što će dijete to jesti i pusti ga da uživa i ne broji mu zalogaje i ne zahebavaj ga.

To su moje granice bulinga
    Posljednje uređivanje od anchie76 : 18.07.2013. at 13:10

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja uopće ne razumijem tu razliku - ako ga imaš u kući je bulling, ako nemaš onda nije. Pa ako ga i nema u kući, ima ga u dućanu preko puta. A ako ga i imaš u kući, možda je za goste, posebne prilike i sl.

A ne znam jel to znači da onda ne smijem imati ni vina u kući, po toj logici.

Stranica 11 od 14 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •