Joj ovo sa dijelenjm igračaka me podsjetilo na jedan primjer iz mog djetinjstva. Imala sam u ulici jednu curicu, jako bogatu. Imala je rođendan, pa se skupilo nas hrpa djece kod nje, imali smo nekih 8 ili 9 godina. I mala nam je podjelila svu zlatninu koju je imala u svojim kutijicama, i privjeske, lančiće, narukvice. Nakon toga frka nastala, a bilo dosta djece, sigurno 10 ili 15, neki i iz njene škole. Jadni roditelji su onda morali ići kod nekih i moliti da vrate to nazad, neki su se valjda nrapvili blesavi pa nisu odmah poslali djecu da vrate. Ne znam da li su dobli sve nazad, valjda jesu, ali curica je bila nevjerojatna, sjećam je se, jako draga, dobra, sve bi ti ona dala.

Odgovori s citatom

).
- od toga imam osobne traume pa je moja kci slobodna odbiti svaki pokusaj cmakanja sto i cini, nekad mi zao moje bake cmakacice inace - kad ju otpili. Sad je ucim da bude suptilnija ali da otpili ako joj ne pase.
ne želim se praviti pametna pred drugim roditeljima, i da sam stoput sigurna da sam u pravu svatko ima pravo na svoje greške (osim, naravno, da se radi o pravom nasilju). Jedino što želim je dati do znanja da mom djetetu ne smije prijetiti batinama. Osim ako ne bude baš prestrašno, npr da udari moje dijete, u tom slučaju opet smatram da se ne moram previše raspravljati jer se sigurno više nećemo vidjeti - tada bih morala vrlo odlučno i jasno reći da moje dijete ne smije nikad više udariti.