Stranica 3 od 14 PrviPrvi 1234513 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 666

Tema: Roditelj bully-bullying kod kuće

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa onaj članak i nije upućen tebi osobno, niti je žena tebi osobno rekla da si bully. Ovo je zadnje pa izvlačim tvoj post, ali generalno mi se čini da se preosobno shvatilo članak.
    Neki ljudi tjeraju, puno ljudi tjera. Ako ti nisi vidjela, možda možeš povjerovat, ili razmislit o tome da razmotriš da drugi ipak jesu. Tjeranje koje nije bespredmetno nego se podrazumijeva.
    Tjeraju ljudi npr. sramežljivo dijete da pozdravlja, ljubi, daje, srame se da netko ne pomisli kako ga loše odgajaju. Ljudi često imaju veliku potrebu za kontrolom, bespogovornom poslušnošću, i potrebu da ih dijete u javnosti zadovoljavajuće prezentira.
    Djeca idu i u kaznu ako ne daju svoju igračku.
    Mislim, naravno da možemo sve to proglasit za "ne'š ti šta će im bit"? Neće ni meni ništa osobito bit ako me netko na poslu pljesne po guzici pa opet ne dam (a njemu (njoj) bi možda donijelo veliko zadovoljstvo :D).
    e, tako sam i ja shvatila članak. i zato sam napisala da i svimbi odgaja tako svoju djecu, kao ova iz članka.
    da, ne vjerujem da je jen shvatila osobno, al fitilji da dokaže svoje. tako i ja znam
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 11.07.2013. at 14:47

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

točno tako peterlin.
    možda nećeš pogriješiti s čovječuljkom, ali ćeš s nečim drugim, možda puno gorim - gledajući nekim trećim očima.
    ja se ne sjećam nikakvog čovječuljka iz djetinjstva pa opet imam potrebu ispravljati nepravde i "popraviti raspoloženje" onome tko se osjeća loše.
    u djetinjstvu sam puno puta mislila da sam za majčino neraspoloženje ili ljutnju kriva ja. ah, kasnije bi se ispostavilo da nisam, ali neka djeca su valjda osjećajnija, da ne kažem osjetljivija od druge.
    brijem da moju sestru majčino raspoloženje nije puno zamaralo, zamarale su je druge stvari koje mene nisu. tako da i utjecaj čovječuljka na svu djecu ne bi bio isti.
    kod tebe se dogodilo sranje , ne zamjeri starom!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ma naravno, potpuno razumijem obje stvari.
    Ali htjela sam podijeliti priču kao primjer.
    Ovo bi bila dobra nova tema - čega se najgoreg sjećamo iz djetinjstva...

Mene nisu plašili i bilo mi je čudno kad sam čula čime sve plaše drugu djecu, ali ja sam bila dovoljno maštovita da sama sebe preplašim (stavili su me spavati popodne, a ja sam zamišljala da div dolazi velikim koracima po mene dok sam slušala dedu kako u šupi cijepa drva).

Sjećam se da me netko od većih cura iz ulice jednom zatvorio u podrum (pravi zemljani starinski) i to mi je bilo užasno. Ne volim podrume ni podzemne garaže ni tunele. Ne bih baš rekla da je to posljedica ovog izdvojenog događaja koji je trajao možda 30 sekundi - prije bih rekla da mi je to zatvaranje u podrum bilo užasno zato jer i inače ne volim biti pod zemljom.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sori am, al meni su ti čovječuljci u glavi malo skeri
    pa da, kad ih smjestiš u glavu i kad ih ima dvoje
    ali mi koje smo osjećajnije bile kao djeca (zuska ) gajimo posebni osjećaj ne raditi to svojoj djeci.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    e, tako sam i ja shvatila članak. i zato sam napisala da i svimbi odgaja tako svoju djecu, kao ova iz članka.
    da, ne vjerujem da je jen shvatila osobno, al fitilji da dokaže svoje. tako i ja znam
    Ok, slažem se

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa onaj članak i nije upućen tebi osobno, niti je žena tebi osobno rekla da si bully. Ovo je zadnje pa izvlačim tvoj post, ali generalno mi se čini da se preosobno shvatilo članak.
    Neki ljudi tjeraju, puno ljudi tjera. Ako ti nisi vidjela, možda možeš povjerovat, ili razmislit o tome da razmotriš da drugi ipak jesu. Tjeranje koje nije bespredmetno nego se podrazumijeva.
    Tjeraju ljudi npr. sramežljivo dijete da pozdravlja, ljubi, daje, srame se da netko ne pomisli kako ga loše odgajaju. Ljudi često imaju veliku potrebu za kontrolom, bespogovornom poslušnošću, i potrebu da ih dijete u javnosti zadovoljavajuće prezentira.
    Djeca idu i u kaznu ako ne daju svoju igračku.
    Mislim, naravno da možemo sve to proglasit za "ne'š ti šta će im bit"? Neće ni meni ništa osobito bit ako me netko na poslu pljesne po guzici pa opet ne dam (a njemu (njoj) bi možda donijelo veliko zadovoljstvo :D).

Potvrđujem da nisam shvatila osobno.

Što se tiče boldanog, možeš li i ti npr. razmotriti da postoje ljudi koji stvarno uopće ne reagiraju kad ponašanje njihovog djeteta nije prihvatljivo? Možda nisi vidjela, ali možeš povjerovati.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Što se tiče boldanog, možeš li i ti npr. razmotriti da postoje ljudi koji stvarno uopće ne reagiraju kad ponašanje njihovog djeteta nije prihvatljivo? Možda nisi vidjela, ali možeš povjerovati.
    ja sam vidjela i nisam mogla vjerovati!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Potvrđujem da nisam shvatila osobno.

Pa naravno, apsolutno! I vidjela i spremna razmotriti :D
    Samo mi to ovdje nije tema...Ne slažem se da ova žena to zagovara, a niti piše o tom problemu. Članak je na temu roditeljskog bulinga, ali nigdje ne piše da je buling jedini mogući problem s roditeljima.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam vidjela i nisam mogla vjerovati!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa ja sam vam i priznala da sam to ponekad i ja
    al ne namjerno, i ne radi permisivnog odhgoja i ne radi toga moje dijete je uvijek u pravu, i ne radi toga što, kako ono kaže šafran, više mislim o torbicama i laku za nokte nego o djeci, majke mi.
    nego ono, ne pratim stalno šta ta djeca rade valjda.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 11.07.2013. at 15:04

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Samo mi to ovdje nije tema...Ne slažem se da ova žena to zagovara, a niti piše o tom problemu. Članak je na temu roditeljskog bulinga, ali nigdje ne piše da je buling jedini mogući problem s roditeljima.
    niti ne zagovara teoriju da bi djecu trebalo putiti da rade što žele i ponašaju se kako hoće

ja shvaćam članak kao promišljanje o tome da li možda nekim radnjama maltretiramo djecu i da li bi se neke situacije mogle konstruktivnije riješiti, to što ameri imaju potrebu sve složiti po točkama 1. 2. 3. itd, pa sve skupa izgleda kao priručnik, je drugi par postola, kao i naš poriv da se osjećamo napadnuto kad netko ustvrdi da naše metode odgoja nisu najbolje

na tu temu, zgodan članak http://www.huffingtonpost.com/glenno...b_3492304.html

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    točno tako peterlin.
    možda nećeš pogriješiti s čovječuljkom, ali ćeš s nečim drugim, možda puno gorim - gledajući nekim trećim očima.
    ja se ne sjećam nikakvog čovječuljka iz djetinjstva pa opet imam potrebu ispravljati nepravde i "popraviti raspoloženje" onome tko se osjeća loše.
    u djetinjstvu sam puno puta mislila da sam za majčino neraspoloženje ili ljutnju kriva ja. ah, kasnije bi se ispostavilo da nisam, ali neka djeca su valjda osjećajnija, da ne kažem osjetljivija od druge.
    brijem da moju sestru majčino raspoloženje nije puno zamaralo, zamarale su je druge stvari koje mene nisu. tako da i utjecaj čovječuljka na svu djecu ne bi bio isti.
    kod tebe se dogodilo sranje , ne zamjeri starom!
    Istina, različita su djeca i jedna te ista situacija imat će potpuno drugačiji utjecaj na različitu djecu. Nps. stari priču nije ni pokušao prodati mom bratu, njega ne bi brigalo za čovječuljka, a ja sam kovala planove na koje ću ga sve načine osloboditi i ojačati i lila suze ako nisam uspjela
    Ok, ne mislim da me to promijenilo da budem takva i takva u životu, ali stvarno sam bila hiperemotivno dijete koje je tu priču stvarno osjećalo i proživljavalo i to mi je ostalo kao ružna uspomena.

Klinka nam je ful hipersenzibilna, još više. Neki dan smo na pladnju dobili dva škampa, mila stvorenja koja poznaje sa zida sobe...i užasnula se kad je vidjela da je to hrana. Molećivo je govorila "ne, ne" dok smo ih jeli... nisam stigla reagirati, trebalo mi je 3 sekunde da ga otvorim i pojedem, a nisam očekivala takvu reakciju.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tako je, cvijeta...djeci treba malo zdravog zanemarivanja...a ne roditelji koji prate svaki potez svoje i druge djece

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    niti ne zagovara teoriju da bi djecu trebalo putiti da rade što žele i ponašaju se kako hoće

ja shvaćam članak kao promišljanje o tome da li možda nekim radnjama maltretiramo djecu i da li bi se neke situacije mogle konstruktivnije riješiti, to što ameri imaju potrebu sve složiti po točkama 1. 2. 3. itd, pa sve skupa izgleda kao priručnik, je drugi par postola, kao i naš poriv da se osjećamo napadnuto kad netko ustvrdi da naše metode odgoja nisu najbolje
    l[/url]
    X

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa naravno, apsolutno! I vidjela i spremna razmotriti :D
    Pa ja uopće ne znam o čemu ona piše. O tome da ne treba tjerati djecu da ljube babe? Nisam primijetila da je to tako raširen problem.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Naravno, to sam već i napisala bar dva puta.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja uopće ne znam o čemu ona piše. O tome da ne treba tjerati djecu da ljube babe? Nisam primijetila da je to tako raširen problem.
    Pa kad ne znaš, pusti one koji znaju da nešto kažu

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nisam vidjela znanstveni dokaz

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mene jako zanima kako svi vi koji ne koristite ni jedno sredstvo prisile postižete da deca rade ono što treba?
    Od ustajanja ujutru i oblačenja, preko pranja zuba i ruku pa do odlaska sa igrališta ili odlaska u krevet.
    Ja, koliko god se trudila da objašnjavam, ne uspevam uopšte da ubedim moje dete da je bitno prati ruke.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Joj, vissnja, ne podsjećaj na problematiku pranja ruku, tu smo se bili uvjerili da je to što ti svojoj na silu pereš ruke suprotno Konvenciji o pravima djeteta :gaaah:

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vissnja, ja ti ne bih znala odgovoriti jer teško da ne koristim nijedno sredstvo prisile. Neka minimalna sila je vjerojatno neizbježna u odgoju. Ali znaš kako je kod samoobrane: postoji minimalna, nužna sila, ali ako upotrijebiš više od minimuma, iako se braniš, i sam si kazneno odgovoran.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jen, a što ti radiš od ovih 8 točaka?
    npr.
    čak si napsiala da ih ne tjeraš da kažu hvala. ne tjeraš ih da jedu. da dijele igračke. ne koristiš cry out metodu, a niti time-out metodu.
    ja znam reći rečenicu "reci hvala" npr
    ili ta manipulacija, isto koristim.
    znam koristiti i metodu mita i korupcije.
    i metodu obrnute psihologije. to kad su bili u onoj "uvik kontra" fazi.
    i instinktivno, ne trebaju mi knjige, znam šta valja, a šta ne valja i prečica je.
    ajd, ne tučem ih
    cry out nisam nikad probala, kao ni time-out jer ne razumijem uopće tehniku te metode

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ti se baš znaš dobro zezati, umrla sam od smjeha na par izjava
    Ali mislim da se svi tako ponašamo, ono, manje više, pa gdje bi stigli kad bi vagali i naš i djetetov korak, pa poludili bi valjda i mi i oni.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj, cvijeto, da te nema, trebalo bi te izmisliti

Nekako me ovakve teme i privlace i odbijaju u isto vrijeme jer, kao sto si ti rekla, meki (ne nuzno svimbi ) skacu na sam spomen nekog new age :D odgoja i odma' vicu, a ustvari radimo isto.
    A, drugi, koji napisu da se slazu s nekim tezama, idu u kos permisivaca cija djeca maltretiraju druge i da im se roditelj boji nesto reci

Iskreno, ne mogu se uopce sjetiti kad sam morala intervenirati u djecje sukobe, dogovore oko igracaka i sl. (a da nisu samo moja djeca ukljucena :D).

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    I.
    Ja, koliko god se trudila da objašnjavam, ne uspevam uopšte da ubedim moje dete da je bitno prati ruke.
    tu su nam negdje naše djevojčice, i po godinama, a bome, kako pratim, i po karakteru

a zašto misliš da bi jednoj petogodišnjakinji trebalo biti bitno oprati ruke?
    šta, da razmišlja o nekim amebama, boleščinama, da brine oko bakterija?
    onda ne bi bila dijete, nego odrasla osoba.
    djeca žele ostati u parku do ponoć, i ne vide niti jedan jedini razlog zašto bi trebali baš sad otići iz parka, ustati ujutro, obući se, oprati zube il nedaj bože ići spavati.
    a naši pametni razlozi koje im objašnjavamo, su im svi - glupi. i neupotrebljivi.
    to je moja teorija

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ma da ali mene zanima šta je to minimalna sila/prisila?

ja je isto koristim, po mojim kriterijumima minimalno, nekad uopšte.
    i imam dete koje apsolutno ništa neće.

dakle, imam jednu normalnu situaciju u kući, prosečan život prosečnih ljudi, trudimo se najbolje što umemo pa i preko toga, čitam knjige o odgoju, idem kod psihologa na savetovanje, hvalim, objašnjavam, imam razumevanja, trudim se da je shvatim, poštujem je, slušam
    pa opet imam prilično neposlušno dete
    a zahtevi su mi osnovni: lična higijena, normalni obroci, svakodnevica...
    glupa li sam, šta li je.... ne znam stvarno

ima trenutaka kad sam preponosna, naravno, svi je hvale, ali to mi ništa ne vredi ako ona danas po treći put ulazi u kuću iz šetnje i neće da opere ruke

i onda mi naravno dođe da vrištim, da primenim sve moguće nasilne metode, pa se iskontrolišem, dišem duboko, brojim do milijardu, ma nikad u životu nisam bila tako strpljiva
    i opet ona neće da opere ruke, neće da ide na spavanje, neće da krene iz parka posle pola sata ubeđivanja
    i onda mi ostaje mito&korupcija a nisam najsrećnija ni sa tom metodom

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

cvijeta slažem se potpuno
    ali pošto je to njoj zadnja rupa na svirali, kako da je nateram da to uradi a da ne primenim nikakvu moć?

kažu žene one svoju decu ne ucenjuju, ne podmićuju, ne prisiljuju ni na šta
    pa kako im onda uspeva?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vissnja, ako misliš da bih primjerice ja pored ovih mojih troje vitrenih još i za tvoju smišljala rješenja, varaš se!

Zezam se, ali i ne baš. Tko će to znati, ne poznajem nikoga od vas...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ma ne tražim ja da mi neko smisli rešenje
    nego da da svoje primere pa možda iz njih ja nešto novo naučim
    Posljednje uređivanje od vissnja : 11.07.2013. at 16:17

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

:mrzi_parkiće:
    Nisi jedina, odnosno volim ja parkiće, ali da nema odraslih

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja je postala odnedavno nekako razumna. sve to što ti kažeš, nekako i napravi.
    ruke, nakon podsjećanja, sama opere. zube isto. dobro, oblači se oduvijek sama, obzirom da joj je to valjda jedna od najdražih aktivnosti inače u životu spavanje (ubiće me svimb) mi nije na listi prioriteta dok je u vrtiću, i ako je umorna odspava u vrtiću, u park ide odnedavno sama - park nam je ispod balkona, svako malo ju pogledam i zovnem s balkona. dođe doma kad svi odu doma. ili ako ju zovnem, uglavnom odmah dođe (strah je vrag, uz taj uvjet imamo još par uvjeta koje mora ispuniti ako želi ići sama u park - doći odmah kod balkona kad ju zovnem, ne ići na visoku penjalicu, ne ići van parka pa makar sva djeca odu, a sva druga djeca su starija jer ih ne mogu gledati s balkona) i tako...
    znamo se i posvađati, naravno, no ne više radi ovih stvari kao prije, nego radi njenih pilaona. tipa ujutro prije vrtića traži neku, baš tu majicu za obući, a mi ju čekamo na vratima. i kasnimo. i onda i ja i j, štaš, tražiš tu majicu, onuuu zeleenu, jer je baš to zamislila obući danas u vrtić. onda ja poludim, vičem da šta će joj baš sad ta majica. i uz put ju tražim.
    to najbolje oslikava slijedeća zgoda - neki dan mi kaže da ona ima glas za gnjavljenje. mrtvo hladno - prizna. i još demonstrira taj glas za gnjavljenje. a ja njoj - pa nije ti to baš bilo najpametnije priznati, sad znamo pa nećemo više nasjesti. a ona kaže - nema veze, to ti je jako stvaran glas, pa ćeš opet misliti da je stvarno.
    đizs.

ne zamjerite što odužih, trenutno je 300 km udaljena s mojom mamom pa me uvatila nostalgija. sad ću i o j početi pisati

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo bi bila dobra nova tema - čega se najgoreg sjećamo iz djetinjstva...
    Peterlin ne znam, evo stvarno se ne mogu sjetiti nečega što je bio klik da se to dogodi, ali ja ti se dan danas, evo skoro 4 banke, bojim mraka. Prije kad mi je muž išao na put, psavala sam sa svim svjetlima upaljenim, iako sam imala i psa i to velikog. Ustvari nisam spavala, uglavnom sam bila u komi i čitave noći probdjela uz tv.
    Danas imam djecu pa sam hrabrija, nekako s njima je i počeo nestajati taj strah, jer da za njih treba ginut, ginem. Ali prije, to je bilo prestrašno.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

dakle...j

on je primjer kako se djeca nekako mijenjaju i to zna biti iz dana u dan.

nekih godinu dana, do prije mjesec dana je bio - mrgud, na sve odgovarao neću, šta je, pusti me, ljut non stop na cijeli svijet, što god ga pitaš, da nedaj bože napravi- sve je bilo neeću, natezanje do besvjesti. al ajd još to, nego tu njegovu mrgudnu facu više nisam mogla gledati. kad bi netko došao, kad ga netko nešto pita - nešto promrlja kroz zube, tek tako da ne ispadne neodgojeno derište, kad treba ići negdje s nama - opet mrgud, neće, hoće ostati doma.

e, a unazad mjesec dana, kao da imam drugo dijete.
    nasmiješen, dobre volje, stalno baca neke provale i nasmijava nas, hoće ići s nama, evo moja mama kaže da lani ga je svaki dan morala moliti da ode na kupanje, ove godine uživa, igra se sa svom djecom (lani nema šanse, ove male nije htio ni pogledati), baca malene u more, skače ako nekome nešto treba pomoći - ma ne možeš vjerovati.

inače, svi fizički znakovi puberteta su tu. dlake i to unazad mjesec dana mu se i glas promijenio. za nevjerovati mi je to bilo. postao za dve oktave sigurno dublji.

a psihički mi se za sad jako sviđaju

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

đizs, totalno sam offtopik

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

da se uključim. i ja smatram u nekoj određenoj mjeri takav odgoj dobrim i dosta se trudim čitati i učiti kako reagirati, što kada reći sl. i smatram to izuzetno važnim. no moj problem je u mom mm-u koji smatra većinu mojih razmišljanja malo bedastima, ili tipa "joj kaj tim sam čitaš te knjige ko da oni sve znaju". on je odgajan dosta tradicionalno i uviđam toliko loših posljedica takvog odgoja na njemu i njegovoj sestri da ne želim da se takvo nešto ponovi mojoj djeci...ali on to baš ne uviđa..nemogu reći ni izbliza da je loš roditelj, ali straci su mu utuvili u glavu kako djeca moraju biti dobra, mirna, tipa igrati se sa svojim igračkicama, plakati samo ako je bolesno...za svaki drek vikati -ne, zločest si i sl. na ovo "zločest si" posebno poludim...a moja svekrva to stalno govori njemu i šogoričinoj djeci, čim nešto ne naprave dobro - odmah, šta ti j,e baš si se pokvario, bio si dobar sad si zločest. nije mi naljera skrenuti na još jednu žalopojku o svekrvama, nije ona ni bitna, nego jeli ima vas koji imate malo drugačije poglede glede odgoja od svog muža i kako se nosite s time?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa kad se stigao pokvariti? Nema ni godinu dana?
    (pises o djetetu iz potpisa?)

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

neki dan mi kaže da ona ima glas za gnjavljenje. mrtvo hladno - prizna. i još demonstrira taj glas za gnjavljenje. a ja njoj - pa nije ti to baš bilo najpametnije priznati, sad znamo pa nećemo više nasjesti. a ona kaže - nema veze, to ti je jako stvaran glas, pa ćeš opet misliti da je stvarno.
    đizs.
    neodoljivo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mene jako zanima kako svi vi koji ne koristite ni jedno sredstvo prisile postižete da deca rade ono što treba?
    Od ustajanja ujutru i oblačenja, preko pranja zuba i ruku pa do odlaska sa igrališta ili odlaska u krevet.
    neke aktivnosti jednostavno objasnis kao pravilo, to se tako radi

i insistiras nakon wc-a, ulaska u kuci, prije jela da se to odradi. najavis joj aktivnost i put prema toj aktivnosti ukljucuje pranje ruku. (radis na 15 minuta kad je upozoris na promjenu aktivnosti i uz promjenu ukljucujes i pranje ruku, popotrebi zuba, kose... pa na 10 minuta najavis promjenu, pa na 5, na 3 minute i na zadnju minutu. onda je uvedes u aktivnost.

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj MarijaP prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kad se stigao pokvariti? Nema ni godinu dana?
    (pises o djetetu iz potpisa?)
    ako se je igrao, smijao se..i onda ga odjednom nešto rasplače ili postane kenjkav..onda se pokvario. kužiš? bio je dobar, sad više nije jer dobra djeca ne plaču i nisu cendrava. pa ti budi normalan.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ima trenutaka kad sam preponosna, naravno, svi je hvale, ali to mi ništa ne vredi ako ona danas po treći put ulazi u kuću iz šetnje i neće da opere ruke

i onda mi naravno dođe da vrištim, da primenim sve moguće nasilne metode, pa se iskontrolišem, dišem duboko, brojim do milijardu, ma nikad u životu nisam bila tako strpljiva
    i opet ona neće da opere ruke, neće da ide na spavanje, neće da krene iz parka posle pola sata ubeđivanja
    i onda mi ostaje mito&korupcija a nisam najsrećnija ni sa tom metodom

Ja to rješavam tak da nakon tri pristojna podsjećanja da opere ruke ipak ne želi viknem "####### (nije za forum) , ako ne dođeš odmah prati ruke ja te bum za uho dovukla u kupaonu i zribala" ili "ako se ne ideš tuširati normalno onda te bum ja istuširala s hladnom vodom". Uglavnom završi s "no, dobro, idem".

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

baš sam to nedavno pročitala..

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj amsterdam prvotno napisa Vidi poruku
    da se uključim. i ja smatram u nekoj određenoj mjeri takav odgoj dobrim i dosta se trudim čitati i učiti kako reagirati, što kada reći sl. i smatram to izuzetno važnim. no moj problem je u mom mm-u koji smatra većinu mojih razmišljanja malo bedastima, ili tipa "joj kaj tim sam čitaš te knjige ko da oni sve znaju". on je odgajan dosta tradicionalno i uviđam toliko loših posljedica takvog odgoja na njemu i njegovoj sestri da ne želim da se takvo nešto ponovi mojoj djeci...ali on to baš ne uviđa..nemogu reći ni izbliza da je loš roditelj, ali straci su mu utuvili u glavu kako djeca moraju biti dobra, mirna, tipa igrati se sa svojim igračkicama, plakati samo ako je bolesno...za svaki drek vikati -ne, zločest si i sl. na ovo "zločest si" posebno poludim...a moja svekrva to stalno govori njemu i šogoričinoj djeci, čim nešto ne naprave dobro - odmah, šta ti j,e baš si se pokvario, bio si dobar sad si zločest. nije mi naljera skrenuti na još jednu žalopojku o svekrvama, nije ona ni bitna, nego jeli ima vas koji imate malo drugačije poglede glede odgoja od svog muža i kako se nosite s time?
    e da, totalno isto kod mene! i muž i svekrva i posljedice njenog odgoja na njemu i bratu.
    ali dragoga obrađujem pomalo i malo malo imam predavanja o dječjoj psihologiji, a vala će bit neš od tog

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku
    Ja to rješavam tak da nakon tri pristojna podsjećanja da opere ruke ipak ne želi viknem "####### (nije za forum) , ako ne dođeš odmah prati ruke ja te bum za uho dovukla u kupaonu i zribala" ili "ako se ne ideš tuširati normalno onda te bum ja istuširala s hladnom vodom". Uglavnom završi s "no, dobro, idem".
    Ja onako kako stray predlaže radim uglavnom, e sad, kad joj se žuri da radi nešto drugo onda odradi bez pogovora, a kad joj dođe trenutak da me z... onda radim kao ti. Uglavnom mi se smeje, ali na kraju posluša.
    No, to bi se onda svrstalo pod bullying

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj anasti prvotno napisa Vidi poruku
    e da, totalno isto kod mene! i muž i svekrva i posljedice njenog odgoja na njemu i bratu.
    ali dragoga obrađujem pomalo i malo malo imam predavanja o dječjoj psihologiji, a vala će bit neš od tog
    tako i ja, stalno nešto objašnjavam, pa mi veli da sam pametujem

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

reci mu da treba bit ponosan što ima tako pametnu ženu!

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Citiraj anasti prvotno napisa Vidi poruku
    reci mu da treba bit ponosan što ima tako pametnu ženu!
    Istina! Hvala lijepo, napokon pohvala za moj trud!! inače ja stalno nešto čitam i proučavam, bilo da je u pitanju dijete, pas, vrt, hrana..i onda imam na svaku temu nešto za komentirati..a on me samo blijedo gleda, ononešto tipa " svakom loncu poklopac"...možda samo trebam naći pravu mjeru i bolji pristup pa će me bolje i poslušati..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Klinka nam je ful hipersenzibilna, još više. Neki dan smo na pladnju dobili dva škampa, mila stvorenja koja poznaje sa zida sobe...i užasnula se kad je vidjela da je to hrana. Molećivo je govorila "ne, ne" dok smo ih jeli... nisam stigla reagirati, trebalo mi je 3 sekunde da ga otvorim i pojedem, a nisam očekivala takvu reakciju.
    Ovo mi je poznato - moji tako nisu htjeli jesti ribe koje bi vidjeli da plivaju u bazenu na placu, ali to smo prerasli. Neko vrijeme koristili smo indijanske fore - zahvališ duhu velike majke ribe što nas je fino nahranila, he he he...(to je bilo u vrtićkoj dobi). Bolje da se ne prisjećam. Isto - kad su kod svekrvine prijateljice otkrili piceke i kokice, trebalo ih je uvjeravati da poslije jedu piletinu, ali bez brige - preraste se to.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, poslala sam post prije nego sam dovršila misao.

U svjetlu ovoga sa škampima, picekima i drugom hranom - da li se smatra bullyingom kad djetetu pokažemo ili samo otkrije da je mila životinja zapravo papica???

Baš nemam priliku doma klati piceke (a nije da ne bih mogla) ali moj mlađi danas uredno sa mnom čisti ribe bez problema.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 12.07.2013. at 08:35

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam u ranom djetinjstvu s bakom redovito "pripremala" pilice. Baka je upravljala sjekirom, ja "cerupala" pofurene

Sta mi fali

Mada, sad ne mogu zamisliti svoju djecu da to rade :/

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam na selu često bila kod jedne prijateljice čiji su roditelji i baka imali svakakve životinje. I sjećam se raznih scena, npr. kad su odrubili koki glavu, a tijelo je bezglavo trčalo dvorištem, to je bilo skeri, ali nisam se uzrujala ni upola kao kad su u jednoj kutiji pronašli malog miša i hladno ga zatukli. Tad sam plakala i molila ih da to ne rade...eh. A svinjokolja kod bake, to mi je te bila trauma. Iako sam nakon toga bez problema u konobi na ognjištu pekla najbolje komade mesa koje mi je djed donio... To je život, hebemu. Ne možemo (nas)ih zaštititi od života

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •