-
Novorođenče spava na dojci
Prvo da se ispričam ukoliko već postoji ovakva tema, ali nisam pronašla ništa vezano za novorođenčad.
Dakle, beba je jučer rođena, danas cijeli dan spava, neće da ciki. Čak i kad uspije uhvatiti bradavicu, na njoj nastavlja spavati. Izgubila je na težini i sestra predlaže adaptirano. Ima li tko iskustva??
-
evo dok ti se savjetnice ne jave, ja bih rekla da je sve to okej. ja sam svoju bebu prvi dan podojila samo 3 puta. bebe kad se rode su jako umorne od poroda i najčešće spavaju cijelo vrijeme, majci ionako treba neko vrijeme da dođe prvo mlijeko, ne događa se to odmah, a gubitak od 10% ukupne porođajne težine se smatra normalnim. evo, javit će ti se uskoro savjetnice, vjerujem da nema mjesta panici a nikako potrebe za adaptiranim.
-
Osoblje foruma
S koliko je rođena i koliko je izgubila? Je li rođena u terminu?
Prvih 24 sata dijete bi otprilike trebalo popiti 5- 7 ml mlijeka po podoju. To je jako malo, ali ipak nešto jest. Ona bi trebala dobiti što više tvoga kolostruma kojeg u dojci već ima od negdje sredine trudnoće.
Trebala bi popiškiti jednu- dvije pelene i kakati mekonij. Od 2.- 6. dana bi trebala imati prijelazne pokakane pelene 3-4 i popišanih 5-6. Već 5. ili 6. dan bi trebala kakati zlatnožuto (isto 3- 4 puta) i redovito piškiti- 5-6 puta.
Vjerojatno je umorna i pospana, ali treba jesti. Budi je svaka 2-3 sata kontaktom koža na kožu, svlačenjem, presvlačenjem, razgovorom, kontaktom pogledom, povlačenjem za prstiće/ruke/ noge, vlažnom krpicom po čelu, kružnim pokretima po tjemenu. Bilo što što će je razbuditi.
Kad je uspiješ privoliti na sisanje, pazi da je pravilno namještena i trebaš čuti da guta ili ako ne čuješ, vidjeti ako joj se miču uši, sljepoočnice, ako joj se izdužuje bradica.
-
Kako mi je bilo hitno, zvala sam s.o.s. telefon i otprilike sam dobila iste informacije. Beba je očito bila umorna od poroda (mada je prošlo više od 24h) i maloprije je halapljivo krenula papati. Hvala svima
-
Marta super da je krenulo sisanje 
Gubitak težine je normalan u prvih par dana.
-
-
Ja se samo nadam da si uspjela izbjeci adaptirano. Kakvih bisera se sve cuje od medicinskog osoblja pa to je strasno. Sta ce drugo raditi beba od dva dana nego spavati - taman joj je splasnuo porodjajni adrenalin!
-
Nije moja beba, al kao da je <3
10 sati je samo spavala pa se mama jako uplašila. Rođena je ranije, posteljica je 20tak dana bila problematična pa da se sigurno izmučila.
Rodilište je prošli tjedan dobilo titulu Prijatelj djece stoga ne vjerujem da bi to samo tako uprskali.
A što se tiće SOS telefona, daleke 2007. i 2008. mi je jedini bio podrška i zahvaljujući njemu dojila sam 2,5 godine tako da imam samo riječi hvale
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma