Hej ljudi zna li netko možda neki lijek protiv jećmenca? Nije još izbio ali peče me jako oko i svrbi i crveni se i čini mi se da će mi nešto izbiti. Zna li netko za neki način kako da to izbjegnem?
Hej ljudi zna li netko možda neki lijek protiv jećmenca? Nije još izbio ali peče me jako oko i svrbi i crveni se i čini mi se da će mi nešto izbiti. Zna li netko za neki način kako da to izbjegnem?
U ovoj fazi i kad svježe izbije antibiotske kapi i mast. Kad ga imaš već par dana možeš ga probati zagrijati (topli oblog) da pukne pa onda gornja procedura (to nisam probala, ali sam ih dosta sredila na početku).
Tople filter kesice kamilice bi trebale pomoci, meni jesu. Ili skuhaj kamilicu pa namoci blaznice sa mlakom kamilicom i drzi kao oblog.
Pomazu i oblozi od caja od kusa. Skuhaj pravi kus dosta jako (ne vrecice) i stavi obloge od vate na oci. To pomaze i kod umora ociju i kod pocetnih stadija konjuktivitisa. Nama funkcionira nekako bolje od kamilice.
A i za kamilicu vrijedi, ne vrecice nego skuhaj jaki caj od cvijeta.
Podižem i ovaj topic.
Imam pitanje, šta je to ustvari ječmenac?
Upala oka?
Prištić na oku?
Ja ga navodno dobila, pa me zanima šta me to snašlo
a ja našla lijek u međuvremenu - mm![]()
Ma da?Sun prvotno napisa
A meni dali antib. kapljice i nekakvu mast.
potpisujemSun prvotno napisa
To je stari narodni lijek koji pomaže u valjda 99% slučajeva
inaće MM je meni pomoglo kod lica, nakon poroda lice mi je naravno podivljalo pa sam si znala jednostavno lice prebrisati sa mokrim jastučićem za cice koji sam nosila da si koliko toliko zaštitim grudnjake i majce (koji sam naravno poslije bacila) i lice mi nikada bolje nije izgledalo. Čisto ko suza
ima domaći recept-
u mlijeku se prokuha nakratko peršin i stavljaju se hladni-mlaki oblozi
Sekretorna upala vjeđa, tj. vjeđnih žlijezda. Obično je riječ o bolnom, eritematoznom čvoriću, a otok može zahvatiti i cijeli kapak.iki prvotno napisa
meni moji pričali kako su nekad znali po selu tražiti di ima koja dojilja da "posudi" malo mlijeka kad bi neko imal ječmenac![]()
cure, nemojte stavljati mm kao niti kamilicu i ostale biljke u/na oči. pogotovo kamilicu, ona je izuzetno jaki alergen koji može na očima izazvati gadnu reakciju.
lijek za ječmenac: masaža SUHIM toplim oblozima nekoliko puta na dan (gaza se zgrije peglom ili fenom) + kortikosteroidna mast (Maxitrol, Maxidex, Tobradex) 3-4x dnevno, koju doduše vjerojajtno nećete moći kupiti u ljekarni bez recepta. ako ne prolazi kroz nekih 3 tjedna, jedini lijek je incizija ječmenca.
i molim vas, nemojte nikako stavljati kamilicu.