Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Meso iz juhe - sto radite s njim

  1. #1
    mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Lokacija
    ....na moru....
    Postovi
    1,103

    Početno Meso iz juhe - sto radite s njim

    Sto mogu napraviti s leso mesom iz juhe ( osim tako ga pojesti)?
    Ideje? Iskustva?

  2. #2
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,162

    Početno

    koje ? dobro ga je napraviti na salatu s lukom, može i tjesteninom, i poslužiti hladno.
    tak smo mi jeli nekada salatu od goveđeg jezika.

    inače moj klinac obavezno jede samo meso bez ičega pa posle juhu.

  3. #3
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,965

    Početno

    Pojedemo. Ako je teletina ili piletina.

    Od junetine napravim jako finu salatu (dodam luk, ponekad kukuruz iz konzerve ili klice, bučino ili maslinovo ulje, jab- što voliš) i mljac! Ako je premalo, dodaš kuhano jaje narezano na ploške. U tu salatu možeš ubaciti i druge stvari - masline bez koštica, cherry rajčice... kristalku narezanu na trakice, tjesteninu.... mašti na volju!

    Može se na to dodati i majoneza, ali mi to ne radimo.

    Moja mama izvadi junetinu iz juhe, pa prodinsta na povrću (luk, paradajz, paprika) da dobije umak. U to pašu provansalski začini (ružmarin, bosiljak, majoran...) i bude super, ali mm to baš ne voli pa ne radim. Tak se može iskoristiti i ostatke od pečenja i još je bolje nego kuhano. Može se u to uvaliti sve živo - tikvice, gljive, mahune... pravo jelo od ostataka i fino je.

    ALI ja najviše volim pojesti to meso odmah, pa mi za ove bućkuriše rijetko kad ostane materijala.

  4. #4
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,965

    Početno

    Isteklo mi vrijeme za edit: umjesto "jab" trebalo je pisati "jabučni ili vinski ocat"

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Postovi
    3,502

    Početno

    moja mama pravi salate, nacepka ga, naseče luk ili već nešto i doda pavlaku/majonez

    ja pravim paštetu, sameljem ga u chopperu sa maslinovim uljem, dodam i povrće iz supe (šargarepu, kelerabu) i imamo namaz

  6. #6
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,965

    Početno

    Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    moja mama pravi salate, nacepka ga, naseče luk ili već nešto i doda pavlaku/majonez

    ja pravim paštetu, sameljem ga u chopperu sa maslinovim uljem, dodam i povrće iz supe (šargarepu, kelerabu) i imamo namaz
    Oooo, probat ću ja ovaj štos sa paštetom... To inače radim ako se ne pojede riba i to mi je super - riblja pašteta, ali od kuhanog mesa nisam probala. Hvala na ideji!

  7. #7
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Vodice
    Postovi
    1,460

    Početno

    Najbolje mi je kad lešu junetinu narežem na kockice, malo soli, papra, maslinovo i acetto. Dobro ohladim u frižideru i gušim se! Mogla bih juhu skuhati

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    Ubaciš u krumpir salatu.
    Ja narežem prvo luk, posolim ga i malo zgnječim da pusti sok, ubacim kuhane krumpire (najbolje u kori) i meso narezano na kocke, dodam masl.ulje, soli, papra i maalo octa i izmješam. Uz to priložiš neko svježe povrće i dobiješ cijeli ručak .

  9. #9
    ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004
    Lokacija
    Zagreb,wild west
    Postovi
    9,219

    Početno

    Mi obično to meso uvijek iskoristimo drugi dan za ručak. Bilo da je piletina, puretina, teletina i junetina. Skuham pire ili rižu, sos paradajz i to meso. Klinci ga ponekad jedu i uz juhu, ja to ne volim, a nekad si mm i ja složimo salatu s lukom.

  10. #10

    Datum pristupanja
    Mar 2012
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    2,463

    Početno

    Pojedemo sa paradajiz sosom..obozavam to

  11. #11
    Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    3,756

    Početno

    a šta bi radili s finim lešo kuhanim mesom?

    pojedemo ga, naravno, po mogućnosti sa šalšom

  12. #12
    cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    Vojvodina
    Postovi
    430

    Početno

    Pojedemo ga sa supom ili uz sos od kopra ili paradajza. Nekad napravim paštetu kao i vissnja, ali retko nam ostane za nju. Uglavnom ga smažemo isti dan.

  13. #13
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Ako je govedina ne skuham do kraja nego malo vise od pola, pa onda od tog mesa napravim gulas. Ako je rijec o misicima potkoljenice. I tako dobijem i juhu i gulas

  14. #14
    trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    ...na putu...
    Postovi
    2,329

    Početno

    Ako je domaća kokoš u pitanju skuham je do polapa onda stavim u peć s krupmirima.

    Teletina i junetina najčešće ne dočekaju ni ručak, kamoli sljedeći dan.

  15. #15
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Forka prvotno napisa Vidi poruku
    a šta bi radili s finim lešo kuhanim mesom?

    pojedemo ga, naravno, po mogućnosti sa šalšom
    x
    i pire krumpirom

    ili kuhano meso i restani krumpir

    ili s hrenom
    ili ako ga je puno onda napravimo na salatu
    ali onda ga treba odmah raditi, dok je vruće meso
    i zaliti s juhom da ne bude suho
    ostavimo ga jedan dan u frižideru i onda jedemo


    meni nije fini gulaš od skuhanog mesa

  16. #16
    mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,835

    Početno

    joj koje super ideje, baš ću probat
    juha nam je svaki dan na stolu, ali najmanje 3 tjedno ramstek lešo pakiram pod "čista hrana" kad nitko od mojih neće.

  17. #17
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    x
    i pire krumpirom

    ili kuhano meso i restani krumpir

    ili s hrenom
    ili ako ga je puno onda napravimo na salatu
    ali onda ga treba odmah raditi, dok je vruće meso
    i zaliti s juhom da ne bude suho
    ostavimo ga jedan dan u frižideru i onda jedemo


    meni nije fini gulaš od skuhanog mesa
    X
    ili pojede pas ako ga imaš

  18. #18
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    16,612

    Početno

    piletina- pilav.
    teletina, junetina sa sosom od paradajza i pireom.
    ostaje narezano u juhi, juhu koristim za sos ili rizu.

    bilo koje u pastetu ili salatu (neku s rizom ili tjesteninom) ili slanu roladu.

  19. #19
    Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012
    Postovi
    1,287

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku

    meni nije fini gulaš od skuhanog mesa
    A meni ispadne bolji nego kad radm od cisto sirovog. Ali meso ne smije biti kuhano do kraja, vec do pola, ohladiti se u svojoj juhi i onda se drugi dan nareze i od tog radi gulas koji se mora podliti juhom kad posusi.

  20. #20
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,965

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku

    meni nije fini gulaš od skuhanog mesa
    Pa imaš pravo, bude meso nekako isprano i prazno. MM je uvijek prigovarao pa sam prestala s tim.

    Taj saft bolje ispadne od presušenih ostataka pečenja ili jučerašnjeg roštilja - za tim se svi polakome. Evo originalnog recepta (iz nekog prastarog broja časopisa Svijet):

    PROVANSALSKI JANJEĆI RAGU
    PRIPREMITI (za 3 - 4 osobe):
    1/2 kg pečene janjetine, koja je ostala nakon svečanog ručka, ali možete upotrijebiti i sirovu, ali tada treba kuhati dulje i nema fini miris pečenog mesa)
    3 velike glavice luka
    5 dag margarina
    1 žlicu maslinovog ulja
    3 oguljene rajčice (mogu biti i iz limenke ili zamrznute)
    15 dag šampinjona
    1 crvenu papriku (svježu ili ukiseljenu)
    2-3 režnja češnjaka
    sol
    papar
    2 dl bijelog vina
    masline po želji
    provansalski začini (timijan, bosiljak, ružmarin, peršin, paprika, čubar, pehtran iliti estragon - može se nabaviti već gotova mješavina u kombinaciji s morskom soli ili improvizirati s pojedinačnim začinima)


    Oljuštite i nasjeckajte luk. Zagrijte margarin s uljem, dodajte luk i ispržite ga na umjerenoj vatri. Kad požuti, dodajte oguljene i narezane rajčice. Očistite i narežite šampinjone na listiće, a papriku na rezance. To dodajte luku, pa pirjajte miješajući desetak minuta. Zatim zalijte vinom, posolite, popaprite i dodajte masline. Meso narežite na rezance, dodajte jelu, te pirjajte zajedno još davdesetak minuta.

  21. #21

    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    30

    Početno

    Skuham krumpire i jaja, pa skupa sa mesom isjeckam na kockice, posolim popaprim i dodam maslinovog ulja. Može se jesti i toplo i hladno, obično kod nas nestane još dok je toplo. Kad imam povrća tipa kukuruz, paprika i sl. također dodam unutra...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •