Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
No dobro, zanima me zbog čega je došlo do toga? Doktor ne zna, kaže da sam možda pod stresom... Pa nisam nešto. Doduše, već 20 mjeseci ne spavam (malena se i dalje budi) i da se zbog toga stalno osjećam umorno, ali je li moguće od toga?

Imunitet mi je oko Nove godine (nakon godinu dana dojenja i nespavanja) bio potpuno srozan pa su me sljedećih 6 mjeseci kačile sve žive viroze, ali to sam popravila, krva slika mi je ok. Doduše, ono mjerenje vitaminsko-mineralnog statusa u ljekarni pokazalo mi je visoke deficite svega (pogotovo kalcija, zinka i dr.) pa neko vrijeme pijem i kalcij i zink. Za dva tjedna vadit će mi krv za pretragu štitnjače (nikad nisam imala s tim problema).

Ovo sve navodim radi mogućih poveznica u vašim iskustvima..
Prvom prilikom provjeri željezo - mene je to mučilo.

Inače, i te kako može biti da je tvoje stanje rezultat višemjesečnog nespavanja. MORAŠ naći načina da se naspavaš i odmoriš. Ti možda ne osjećaš umor i stres, ali tvoje tijelo sve pamti. To ćeš morati nekako riješiti jer nije pametno trajno narušiti vlastito zdravlje. Dijete te treba zdravu i čitavu, a i sama sebi trebaš. Nemam nikakav pametan savjet kako to riješiti, ali nadam se da će za koji mjesec dijete ipak prestati s noćnim buđenjima. Ako spava s vama - možda je pravi trenutak da ju prebacite u njezin krevetić, ne znam... Obitelji s malom djecom trebaju fiksnu strukturu iako je to teško postići. Nama je zapravo pomogao slučaj - moj stariji je naučio noću spavati silom prilika, dok sam ja bila na čuvanju druge trudnoće više mjeseci u bolnici. Mlađi nikad nije imao noćne epizode (osim jutarnjih dolaženja u naš krevet tijekom privikavanja na jaslice, ali to je normalno) i ja iskreno ne znam je li to do djeteta ili do činjenice da ga fizički nisam mogla ni stigla noću zabavljati pa je eto naučio spavati.

Inače - hormonski disbalans nije ništa čudno i neobično. Meni je ionako nestabilan ciklus znao narušiti višemjesečni boravak u inozemstvu, pa čak i kraća putovanja u druge vremenske zone. Duphaston je dobar izbor za takva stanja, ali treba često nekoliko ciklusa da se stvar sredi. Što se tiče minerala i vitamina - za dojilje je to normalno, a ni ne može to organizam nadoknaditi u 2 tjedna. Oporavljat ćeš se polako, ali svakako moraš voditi računa o sebi i svom zdravlju. Ponavljam - tvoje dijete te treba zdravu i odmornu. Sretno!