Prvom prilikom provjeri željezo - mene je to mučilo.
Inače, i te kako može biti da je tvoje stanje rezultat višemjesečnog nespavanja. MORAŠ naći načina da se naspavaš i odmoriš. Ti možda ne osjećaš umor i stres, ali tvoje tijelo sve pamti. To ćeš morati nekako riješiti jer nije pametno trajno narušiti vlastito zdravlje. Dijete te treba zdravu i čitavu, a i sama sebi trebaš. Nemam nikakav pametan savjet kako to riješiti, ali nadam se da će za koji mjesec dijete ipak prestati s noćnim buđenjima. Ako spava s vama - možda je pravi trenutak da ju prebacite u njezin krevetić, ne znam... Obitelji s malom djecom trebaju fiksnu strukturu iako je to teško postići. Nama je zapravo pomogao slučaj - moj stariji je naučio noću spavati silom prilika, dok sam ja bila na čuvanju druge trudnoće više mjeseci u bolnici. Mlađi nikad nije imao noćne epizode (osim jutarnjih dolaženja u naš krevet tijekom privikavanja na jaslice, ali to je normalno) i ja iskreno ne znam je li to do djeteta ili do činjenice da ga fizički nisam mogla ni stigla noću zabavljati pa je eto naučio spavati.
Inače - hormonski disbalans nije ništa čudno i neobično. Meni je ionako nestabilan ciklus znao narušiti višemjesečni boravak u inozemstvu, pa čak i kraća putovanja u druge vremenske zone. Duphaston je dobar izbor za takva stanja, ali treba često nekoliko ciklusa da se stvar sredi. Što se tiče minerala i vitamina - za dojilje je to normalno, a ni ne može to organizam nadoknaditi u 2 tjedna. Oporavljat ćeš se polako, ali svakako moraš voditi računa o sebi i svom zdravlju. Ponavljam - tvoje dijete te treba zdravu i odmornu. Sretno!