Mame, molim pomoć! Beba ima 3 tjedna, rođen je sa 3240, zbog infekcije je bionna infuziji i antibioticima i iz rodilišta smo izašli nakon 8 dana sa 3100! Danas nam je dva tjedna da smo kući, upravo nam je bila patronažna, izvagala ga i on sada ima 3060! Izgubio je 40 grama!!! Sad me uhvatila panika, rekla je da nazovem pedijatra i već znam da će reći da dam AD, a tako ne bih htjela opet završiti dojenje tako rano! I prva mala je prvi mjesec dobila premalo, ali je ipak dobila, krenuli smo s dohranom i prestala je dojiti s dva i pol mjeseca! Užasavam se već komentara "eto, vidiš da ti mlijeko ne valja" koji su bili i prvi put, sad će samo dobiti potvrdu! :'( Imam sitne i ravne bradavice i u rodilištu smo se jako namučili s dojenjem, nikako mu nisam uspjevala staviti dojku u usta, nisu ni sestre koliko god pokušavale! Ako je koji put i uhvatio, nakon par gutljaja bi je pustio i onda tek nikako ga namjestiti! Otvorile su mi se rane na obje bradavice i to velike, upalile su mi se prsi jer je mlijeko dolazilo, a on nije uspijevao vući i na kraju su sestre tražile da muž donese šeširiće ili će ga morati dohranjivati dok se prsa ne oporave! Sa šeširićima dojimo do danas, pokušavam ga namjestiti bez njih kad nije jako nervozan, stvarno bih ih se htjela riješiti, ali nikako ne uspijevam! Uspijem mu ugurati bradavicu, ali ne prihvati je dobro jer me užasno boli kad krene sisati i nakon par pokušaja mi je raskrvari, pa onda opet ispočetka i u krug! On sa šeširićima lijepo doji, kad ga odmaknem vidim da je mlijeko u njima pa znam da vuče! Stavljam ga na prsa kad god traži, nekad sisa 10 minuta, nekad i po sat ako je pospan pa svako malo zaspe, ali ga budim da sisa i stvarno sam mislila da nam dobro ide! Kaka 4-5 puta, ne baš preobilno, ali čini mi se dovoljno, stolice su boje senfa, uredno piški! Uredno nakon podoja zaspe, odspava kako kad, nekad po sat-dva, nekad kraće ali zna i po 3-3,5 sata u komadu! Naravno, muž je sada van sebe, dijete će zaostati u razvoju, hoće da ga dohranjujemo, a ja se tako nadam da nećemo morati! Molim vas, pomagajte! Da li ima još koja mama da je beba gubila na težini na prsima i što ste onda? Može li to biti znak nečeg ozbiljnijeg ako on uredno jede, kaka i spava?