Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: strasno je pala...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno strasno je pala...

jucer je m. jako pala sa tricikla, i pala je nekako nezgodno na bradu ravno na rub od stepenice. razbila je bradu i dobila je jedan sav na hitnoj u klajicevoj. medjutim ono sto je puno gore razbila je desni, tesko mi je objasniti ali kao da joj je puklo meso tj. desni izmedju dva zuba, s tim da joj se jedan zub pomaknuo prema unutra i sve iza zuba ima krvavi podljev. doktorica na hitnoj nam je rekla da oni zube na zalost ne kuze i da moramo ici kod zubara. evo sad se upravo raspitujem gdje da je odvedemo ali sam u medjuvrmenu luda od brige pa sam htjela pitati da li je netko imao slican slucaj tako pomaknutih zubica i kako se to uopce moze ispraviti. ona jos nema niti dvije godine, jel tako malo dijete uopce moze nositi aparatic?

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajoooj, siroče malo, ne znam ti pomoći ali joj šaljem toooonu dobrih vibrica i pusa ozdravilica

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ida je vec dva puta razdrmala gornje jedinice toliko da smo oba puta mislili da ce ispasti. prosli tjedan je imala i podljeve po desnima oko njih

za nekoliko su se dana ponovno zafiksirale

drzimo vam fige da sve prodje ok

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

znam za jedan slican slucaj gdje je curica morala na stomatoloski na neku rekonstrukciju, ali mislim da to nije bio nesto komplicirano i strasno.
    Ona je vec imala trajne zube, i ozlijedila se u prometnoj nesreci.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala cure.

litala vi ste znaci imali vrlo slicnu situaciju, samo m. se pomaknula donja trojka onako skroz na unutra. i velis vama se to samo od sebe ispravilo? mislim bez stomatoloske intervencije?

ljudi moji kako smo se prepali...krvi posvuda, od tolike kolicine ni ne vidis sto je, u prvi cas mi se ucinilo da su joj svi zubi polomljeni (u strahu su velike oci) ali nije ipak tako strasno. mali mis nije ni suzu ispustila dok su je sivali, hrabrica mala. a poslije je svima pricala kako je "dobila od tete naljepnicu" (flaster)

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ljubi miša i držim fige da se zubići brzo poslože bez posebnih intervencija

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naježila sam se od grozote!!!! 33 obavezno odi kod nekog zubara, kirurga za čeljusti ili ortodonta na pregled i to što prije!! Nemam nikakvog za preporuku, ali znam sasvim sigurno da će sve biti ok!!
    SAmo neka je mala slatkica dobro!! Hrabrica jedna...

PS
    Ovak sa malim ožiljkom će sigurno biti veeelika slamateljica muških srca.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sirotica mala

šaljemo ozdravilice!

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a joj
    pusa za oporavak

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a sunce malo drago
    drzim fige da sto prije bude kao da nista nije ni bilo i da se ne ponovi

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

tridesetri, jeste našli zubara?
    Moj brat je kao klinac zbog posljedica pada s bicikla hodočastio na Stomatološki faks u Gundulićevoj... provjeri, mislim da oni primaju i tako malu djecu!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    PS
    Ovak sa malim ožiljkom će sigurno biti veeelika slamateljica muških srca.
    mm je pao u totalni bed zbog tih oziljaka (jer jedan ispod oka ima vec od prije), pa sam ga ja utjesila: "a gle mene! (a ja pak imam nekoliko oziljka i savova jer sam isto bila nestasna ko mala) pa si me ipak zenio!"
    evo izgleda da smo nasli neku vezu na faksu da idemo pogledat sto i kako dalje.
    hvala svima

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Probajte otići u Perkovčevu.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sirotica mala, nadajmo se da će brzo proći i bez posljedica.
    Ja bih ti isto savjetovala da odeš kod zubara, od moje prijateljice mala je također imala jedan pad s pomakom zubi, i nisu joj se vratili na mjesto, a zubarica im je rekla da su došli k njoj dok je to još bilo friško da bi se dalo nešto učiniti. Taj pomak zuba ne mora ništa značiti, ali navodno može praviti probleme kod kasnijeg nicanja trajnih zubi, pa bolje idite da vam to netko stručan pogleda.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

apsolutno. bez obzira sto su to mlijecni zubi (koji ce ispasti) navodno da je jako vazno da se sacuvaju, jer je to temelj za kasnije zdrave trajne zube. zato me toliko i strah da se nije pomaknuo i korijen ili tako nesto ali evo ubrzo cemo saznati kakvo je stanje...nadajmo se najboljem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Saljem vibre~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rahela je pala prije 2 tjedna i pomaknula joj se gornja jedinica prema iza. nema podljeva i zub se ne njiše. Prva dva dana ju je izgleda boljelo jer nije mogla zagrisi ali sad je već sve OK. Ja sam se odmah naručila kod zubara i rekla sam o čemu se radi a oni su me naručili tek za prekosutra. Pa ću vam onda iz prve ruke reći što je bilo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i ja savjetujem Stomatološki fakultet

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Rahela je pala prije 2 tjedna i pomaknula joj se gornja jedinica prema iza. nema podljeva i zub se ne njiše. Prva dva dana ju je izgleda boljelo jer nije mogla zagrisi ali sad je već sve OK. Ja sam se odmah naručila kod zubara i rekla sam o čemu se radi a oni su me naručili tek za prekosutra. Pa ću vam onda iz prve ruke reći što je bilo.
    zelim vam sve najbolje i bez komplikacija...

nama su isto u klajicevoj rekli da to obicno nije hitna situacija i da se to dapace i radi kad se stvar malo slegne, prodju podljevi i bolovi. zato su vas valjda narucili tek za dva tjedna...

znam da glupo zvuci ali lakse mi je kad cujem da nismo jedini...jucer sam se osjecala stvarno strasno, ko najgora nemajka...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ma nisi ti nikakva nemajka.
    to se jednostavno dogada. a lice i zubi su bas osjetljivi. (od toga imam fobiju)

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

držim fige da sve bude dobro
    (ako negdje zapne ili nisi zadovoljna s uslugom - javi se)

white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Ribica mala,nadam se da će brzo sve biti ok

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je dijete (dok sam ga ja čuvala ) sletilo na glavu s komode za presvlačenje, srećom na hrpu prljavog veša na podu koja je tamo čekala Godota. Gornja jedinica mu je skroz izletila s jedne strane, kao vrata kad ih otvaraš, i vratila se natrag. Jako je krvarilo, a zub je izgledao kao malo posmaknut prema naprijed.

Nismo ništa dirali, otišli smo u Klaićevu gdje su nam isto rekli da probamo kod stomatologa, otišli u Perkovčevu gdje su nam rekli da ne diramo, da će zubno meso zarasti i da je bitno da ostane zub da čuva mjesto za trajni. Sve je lijepo zaraslo, čak kao da se i zub vratio prema unutra, a ja se ježim svaki put kad se svega sjetim.

Mislim da sam čitala da se zub, ako baš ispadne, može staviti u mlijeko do dolaska zubaru, ili čuvati u ustima. Ali ne sjećam se više koje mlijeko i kakve temperature.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam imala vremena citati ostale postove.samo tvoj. HITNO kod zubara ili stom. fax. Kad je fran pao i razbio usnicu (srecom ne i zub) moja mama je slucajno bila bas tad sa zubaricom na kavi. Dr. je rekla da kod padova gdje se zub nabije prema unutra-van ili u meso odmah treba otici zubaru.on ga vrati na mjesto i nemam pojma sto jos ucini, ali spasi situejšn.
    bubanoj bradi i trk zubaru

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam si nabila jedinice ko tinejđerka. U bolnici su mi rengenom snimali zube da vide kakva je situacija. Srećom nije ništa puklo, ali jedinice su mi ostale nagnute prema unutra. Malo se stanje popravilo prvih par dana, ali nikad se nije potpuno ispravilo. Srećom zubi su mi zdravi i čvrsti, iako nemam prekrasni osmjeh.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

33, malo kasnim s odgovorom.

nismo ni jednom isli kod zubara. ja sam majka-nemajka-lezerna. pa sam procijenila da nije tako strasno

al smo jednom zvali dr i jurili po homeopatski preparat kad je gadno s kreveta aterirala ravno na glavu i zalila se nakon sat vremena da je jos boli... da ne ispadne da sam prelezerna

eto, nadam se da ce vas posjet dr-u umiriti i, naravno, da ce pupica i zubici biti u redu

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo sad stvarno vidim da to nije tako rijetko sto se nama dogodilo.
    i jest, te stvari s bradom i zubima stvarno izgledaju jako dramaticno.
    jedino mi nije jasno kako se misljenja strucnjaka toliko razlikuju? vidim da neke od vas spominju da se mora otici zubaru doslovce isti cas.
    moj tata (lijecnik) je jucer pak razgovarao sa dva prijatelja stomatologa i obojica su rekli da to nije hitno i da se vjerovatno i ne moze puno toga ni napraviti. istu stvar su nam rekli i na hitnoj, doduse oni su to ipak tamo pogledali, pa su mozda na osnovu toga zakljucili.
    bilo kako bilo, mi smo sutra naruceni kod zubara pa cemo vidjeti...brada lijepo zacijeljuje, jos samo da s tim zubicem ne bude frke...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

evo izvjestaj, upravo smo se vratile od zubara, rekla je teta da nije nista strasno, da se tu ne moze nista napraviti i da to nece imati utjecaja na trajne zube. jedino da se moze dogoditi da je povrijedila zivac pa da ce zub s vremenom posiviti...ako se to dogodi da dodjemo. eto, valjda smo ipak dobro prosli. brada inace odlicno zarasta.
    hvala svima na podrsci i savijetima, pozdrav

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Šaljem maloj mišici veliku !

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Super!

kloklo avatar
    Datum pristupanja