Pokazuje rezultate 1 do 50 od 72

Tema: Godišnjica zakona 13.07.2013 - manje MPO trudnoća

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Meni je moj mpo doktor odbio liječenje u ožujku ove godine, pa opet prije 10-ak dana.

Imam FSH 7, 5, amh 11 pmol/L, sve hormonske nalaze uredne, zdrava sam žena, liječimo se radi faktora muške neplodnosti. Imamo dijete od 15 mjeseci, začeto iz 1. postupka IVF-a u ciklusu stimuliranom klomifenom.

Dakle, odbijena sam zato jer imam 42 i pol godine.

Iako zakon kaže ovo:

(4) Pravo na medicinski pomognutu oplodnju na teret Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ima žena u pravilu do navršene 42. godine života. Liječnik koji provodi postupak medicinski pomognute oplodnje, iz osobito opravdanih zdravstvenih razloga može omogućiti pravo na medicinski pomognutu oplodnju i ženi nakon navršene 42. godine života.

Ti liječnici smatraju da je naše liječenje neplodnosti izgledno, ali da nas ne mogu liječiti na teret HZZO-a, već da idemo privatno ili da platimo u bolnici.

Ti lječnici mene su odbili uz obrazloženje da mi oni ne mogu dopustiti postupak na teret HZZO-a jer im je Nacionalno povjerenstvo za MPO, tj. Miistarstvo zdravlja poslalo dopis u kojem ima to zabranjuju, jer po tom dopisu pravo na liječenje imaju samo oni parovi kod kojih je jedan od partnera ranije liječio raka ili druge teške bolesti.

Naravno, rekla sam liječnicima da ću takav postupak prijaviti i tražiti zaštitu naših prava na liječenje.

Prijavila sam oba puta takvo postupanje.
    Posljednje uređivanje od Inesz : 13.07.2013. at 17:50

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •