Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Jak zadah kod trogodisnjakinje

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno Jak zadah kod trogodisnjakinje

U zadnje vrijeme primjecujem da Lori ujutro smrdi iz usta kao odrasloj osobi, a ne znam s cim bi to povezala. I nakon sto operemo zube i dalje smrdi, samo naravno slabije. Kad se vrati iz vrtica, jos uvijek snjofa iz usta. Dobro, najcesce se zadah izgubi tokom dana, ali ne znam koji mu je uzrok. Grlo i zubi su zdravi. Poenkad se desi da nakon sto jede neke namirnice, dobije crvene tockice oko usta ili bas jako crvenilo kojega se nemozemo rijesiti jos najmanje tjedan dana (usta i podrucje oko usta budu suhi, kao kad usta ispucaju na hladnoci).
    Ok crvenilo/tockice su tu jer nesto ne podnosi bas najbolje, no ima li netko ideju odakle bi mogao dolaziti zadah? Nemogu te dvije stvari povezati u smislu: ok jela je xy, odmah nakon toga dobila crvenilo i sutra ujutro joj je smrdilo iz usta, jer crvenilo i zadah ne nastupaju jedan iza drugog.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

čitala sam da zadah i te točkice kod djece može biti znak dječjih glistica, pa možda da to provjeriš? pogotovo ako ide u vrtić, lako pokupi

amsterdam avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

mojoj kolegici sa posla je kćerkici isto tako azudaralo iz usta, nikako nisu mogli ustanoviti što je dok doktor nije išao pogledati nosić..a kad ono ona ugurala, pitaj boga kad, nekakvu krpicu, robicu od barbike, u nos toliko duboko da je tam i ostalo, usmrdilo se i od tud smrad iz usta! tako preporučam, prvo doma, bateriju i baci oko u nos

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mom mladjem deckicu, inace atopicaru, zna smrditi iz usta i to pripisujem kiselini iz zeludca koja se stvorila od necega sto mu ne pase.
    alergije na hranu krecu ugl iz crijeva, odnosno probave.. i nije cudno ako je alergicna na nesto da joj smrdi iz usta/zeludca. u prilog ide i osip oko usta koji opisujes.. crvene tockice, suha koza, pogotovo nakon jela.. to bi mogla biti alergoloska reakcija. odnosno atopijski dermatitis.
    ja bi ti preporucila konzultaciju sa pedijatricom, a i izbjegavanje najcescih alergena na neko vrijeme i unos probiotika.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja mam atopicara i alergicara i to dva, nikad cula takvo sto.
    Zadah je cest pokazatelj bakterijske infekcije gornjih disnih puteva, sekret nakupljen u grlu koji odrasla osoba iskaslje a dijee ne zna.
    Kod odraslih znam da moze biti i od previse proteina u prehrani, te od nedovoljnog unosa tekucine. Ne znam da li to vazi i za djecu.
    Zadah se javlja i kod problema s krajnicima, bas znam za curu koja je imala taj problem dok nije izvadila krajnike

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zadah moze biti od vise stvari, da..zato bi bilo dobro otici pedijatru. I moze biti od alergije.. i ja imam dva atopicara, a i ja sam alergicar (i na pelud i na hranu) i smrad iz usta sam osjetla samo kod mladjeg. Gastroenterolog u Klaicevoj nam je protumacio da je najvjerojatnije od nepodnosenja necega sto je pojeo.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mom starijem zna smrditi iz usta kad je streptokok u pitanju.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Grlo je lijepo rozo. Problem je sto ne mogu skuziti nikakav obrazac kad se sta pojavljuje. Crvenilo oko usta je zadnji puta dobila od crvene paprike, sto se do sada nije desavalo. Ranije se crvenila od kecapa. Jela kecap neki da i nista!
    Zadah sad snjofam svako jutro i skuzila sam sa svako jutro lagano smrdi, a u prosijeku svaki drugi dan jace. Probat cu promijeniti veceru, pa vidjet onda. Za sada je to najcesce cottage cheese ili jogurt, neko povrce (krastavac ili paprika) i slama ili (rijede) peceno jaje umjesto salame. (gdjica nece kruh). Mozda snjofa od salame...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Možda rastu zubi... to je mog mlađeg znalo mučiti i tako mu je smrdilo iz usta kao da je pojeo crkotinu.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

ehm...Lorena ima 3 godine

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Uvod u streptokoknu anginu je kod nas bio smrad, ali to se razvijalo brzo - brzo je skočila temperatura, a plus to na grlu vidiš (gnojni čvorići)... pretpostavljam.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj joja prvotno napisa Vidi poruku
    Grlo je lijepo rozo. Problem je sto ne mogu skuziti nikakav obrazac kad se sta pojavljuje. Crvenilo oko usta je zadnji puta dobila od crvene paprike, sto se do sada nije desavalo. Ranije se crvenila od kecapa. Jela kecap neki da i nista!
    Zadah sad snjofam svako jutro i skuzila sam sa svako jutro lagano smrdi, a u prosijeku svaki drugi dan jace. Probat cu promijeniti veceru, pa vidjet onda. Za sada je to najcesce cottage cheese ili jogurt, neko povrce (krastavac ili paprika) i slama ili (rijede) peceno jaje umjesto salame. (gdjica nece kruh). Mozda snjofa od salame...
    mom je isto dosta dugo smrdilo iz usta i onda mi je jedna mama baš tu na forumu rekla da može smrduckat od sokova, posebno od jabuke. šećeri+kiselina iz želuca=smrad iz usta. i fakat kada sam izbacila sokić popodne/navečer stanje se popravilo. moj naravno baš od jabuke voli, ali i drugi imaju slične reakcije

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja bih rekla da ta vrsta zadaha potiče od gljivice kandide.
    Pokušajte sa testom: izbacite iz detetove ishrane slatkiše, grickalice, mleko, meso i punomasne sireve.
    Dajte joj što više svežeg voća, supica od povrća, integralnog hleba i peciva, jogurta, kiselog mleka, čaja zaslađenog medom...
    Pratite dete 7-10 dana i ako zadah nestane, verovatno je u pitanju gljivica kandida.
    Ne brinite, kandida je uobičajeni stanovnik našeg organizma, ali počne da buja usled neadekvatne ishrane.
    Moj sin je imao isti problem i rešili smo ga na ovaj način.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Anti-canida dijeta podrazumjeva izbacivanje svih secera,dakle i onih iz voca! Ni med se ne bi smio konzumirati...
    A treba smanjiti i UH,dakle i integralno pecivo je no-no! jako rigorozan rezim no donosi rezultate!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •